-PROMO: CONTEST WEBLOG POPULAR 1MALAYSIA-

while bloghop, mama tjumpa blog denaihati.. hooo... another online contest nie; mcari weblog popular 1malaysia ya, bisik hati mama... as i continue reading, mama tkejut bila baca hadiah2 yg dtawarkan...

~quoted
HADIAH

1. RM1,000.00 : 1 Weblog yang mendapat pencalonan terbanyak dari teman-teman blogger akan dinobatkan sebagai Weblog Popular 1Malaysia.

2. RM1,500.00 : Weblog yang paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.

3. RM1,000.00 : Weblog kedua paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.

4. RM500.00 : Weblog ketiga paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.

5. 4 x RM250.00 : Hadiah khas - Ranking no 1- 4 di google.com.my dengan keywords "Weblog Popular 1Malaysia" pada jam 12.00 am 30/9/2009.

dasat x hadiah2 tu? b4 nie, almost semua giveaway/online contest yg mama jumpe/enter semua tawarkan brg or produk... this time cash money tuuuuuuuuuuuu...

harus la mata mama nie bsinar2....duit.. ape2 pun kalau x krn sumbangan penaja contest ni, ie SAUDACARE, ANISHA ONLINE MALL & ONE MALAYSIA BLOGSHOPS (new sponsor updated) x mjadik gak contest nie kan? btw, denaihati masih lagi menerima sponsorship... sesapa yg bminat, boleh bhubung dgn twitternye..

oh, b4 tu... ape itu weblog? mama pun pening jugak... ada beza ke blog & weblog nie? nasib baik denaihati dgn pantas mjwp soalan mama.. dia tulih, weblog ni ertinye semua blog samada yang biasa-biasa atau yang high level.... yg biasa tu mama paham la.. meaning blog mama pun boleh jd calon la (ahaks!!).. & utk yg high level tu, hehe... mcm chedet kot...

at 1st, mama dah ada 3 calon utk contest nie.. tp bila dbaca balik t&c, rupanya mama kene calonkan SATU shj weblog.. so next entry, mama akan reveal sapa calon mama k....

~quoted
SYARAT2

1. Hanya terbuka kepada Rakyat Malaysia dan Weblog Malaysia sahaja samada berbahasa Melayu atau English.
~ dah check IC td..

2. Buat satu posting di weblog ANDA dengan memilih satu blog yang paling ANDA sukai dan tuliskan apa bestnya weblog tersebut.
~
next entry..

3. Dalam posting Anda wajib ada perkataan Weblog Popular 1Malaysia dan saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog contoh saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog http://azizwan.com.
~ pkataan weblog popular 1malaysia dah mention... & dr mana mama tau pasal contest nie pun dah mention: while bloghopping (ala2 kanggaroo...)

4. Dalam posting Anda wajib ada nama-nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.
~ done..

5. Dalam posting wajib ada backlink kepada Denaihati.
~ udah..

6. Tinggalkan komen dan link posting anda di posting contest Weblog Popular 1Malaysia di blog Yang Terbuku Di Hati.
~ will do..

7. Peserta wajib subscribe blog ini melalui email dan diaktifkan.
~ yg nie lum lg.... ....... ...... hoo.. dah subscribe dah..


8. Setiap peserta yang mencalonkan wajib letakkan banner Weblog Popular 1Malaysia dimana-mana yang boleh kelihatan di weblog anda.
~ mama tempek dulu kat entry nie... nnt mama tempek kat widget area lak...


9. Contest ini bermula pada 1/7/2009 dan tamat jam 12.00 am pada 30/9/2009.
~ lama tu... 2bln... jom kita ramaikan entry nak?

10. Minimum pencalonan untuk Weblog Popular 1Malaysia adalah 100 pencalonan.
~ x nampak lg calon2nya... ape kata calonkan mama je? geeeeeee


11. Minimum reference atau rujukan untuk hadiah 2,3 dan 4 adalah sekurang-kurangnya 50 peserta lain.
~ uhuk!! tsedak kejap... mintak2 la follower mama buat reference thru mama...

12. 1 blog hanya layak mencalonkan 1 Weblog Popular 1Malaysia sahaja.
~ pening nak pilih.. tp xpe... nntkan next entry mama..


13. Untuk hadiah ke 5 hanya weblog sahaja dikira, website forum dan website umum tidak dikira, seandainya bukan weblog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 4 weblog teratas dikira sebagai pemenang.
~ ape itu website umum??

14. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.
~harus dicheck setiap masa la nie...
sapa la agaknye calon mama ek? hehe.. nak tau, kene stay tune la...
mari la kita sama2 bsabar ye....



6 comments:

denaihati said...

terima kasih join contest Weblog Popular 1Malaysia..aku menunggu pencalonan blog Nya..

precious innocent said...

denaihati: insya allah esok akan ada entry ttg calon sy....

Hanz said...

u-u, adakah bernasib baik untuk dicalonkan? Bertuahnya kalau di-nominate.Takpe mari hanz kita perah otak jadi perujuk dulu...
(Mode bermonolog)
Adakah my instinct boleh rely untuk pencalonan dari mamaemma?Cam taulah saper mamaemma nak calon. Eh boleh, percaya ker instinct ini?

precious innocent said...

hanz: utk dcalonkan tu x berani nak ckp la.. tp kalau jd perujuk tu kira dah cukup baik.. ha..kalau u enter, bgtau yg u tau dr i tau.. hehe..

jeng3x... sabaq aaaa... esok akan i reveal..

ps, awat ramai yg leh teka mama vote sapa ek?? :?

mummy_ayu said...

wah..meriah contest nie..hadiah pun lumayan..

precious innocent said...

mummy_ayu: sgt kaching kan uangnye... jom aa join...