- PENANGAN HKLBR -



bebaru ni Ryan demam lagi.. *sigh* ... sejak pindah rumah baru, ni kali kedua Ryan demam panas.. 
actually Mama bukan nak ulas banyak pasal kes ryan demam, biasa la bebudak kan? tapi nak sentuh sikit pasal cerita 'Hantu Kak Limah Balik Rumah'..

1st time demam..

11.30 pm
Ryan: Mama, tadi Ryan nampak 'kak limah'..
Mama: telan ayaq lioq Ryan nampak kat mana?
Ryan: kat atas (tunjuk siling bedroom)
Mama: panggil ayah SAYANGGGGGGGGG.. meh sini kejap...
Ayah: nape?
Mama: tido awal hari ni. Ryan cakap dia nampak 'kak limah'

4.00am
Mama: kenapa sayang tak tidur ni? tangan letak kat dahi Ryan
Ryan: Mama, tadi Ryan nampak 'kak limah' lagi..
Mama: adoiii pepagi buta ni Ryan nampak kat mana?
Ryan: kat luar tangan tunjuk kat tingkap bilik
Mama: ok ok, jom kita tidoq k....

2nd time demam...

lupa pukul berapa
Ayah: semalam Ryan cakap nampak 'kak limah' lagi..
Mama: errkkk!! nampak kat mana?
Ayah: dekat almari baju...
Mama: muka putih toreh muka tak keluar darah


hmmm 'kak limah' pun, jangan la kacau anak-anak saya.. kesian kat depa.. or should i say kesian kat saya????

____________________ 

-Emma- 019.596.7574 
deepbluecontact [at] gmail [dot] com
facebook | tumblr

please 'like us'  to get the most up to date pictures & info. Thanks!





Replacing Emoji...

- NAK BERHENTI BLOGGING -



makin lama makin malas nak mengarang bagai. apekah ini penangan microblogging? banyak benda nak dibloggedkan, tapi taktau mana nak start. lagipun blog tanpa gambar sangat la tak bestkan? 
lagipun, rasanya macam dah takde yang terjah blog ni. ye la, Mama pun dah takde tinggalkan komen kat memana blog, so macam mana la orang nak perasan dengan blog Mama ni kan?

hmmm, privatekan pun best jugak ni. takyah la nak susun ayat bagai kan?

____________________ 

-Emma- 019.596.7574 
deepbluecontact [at] gmail [dot] com
facebook | tumblr

please 'like us'  to get the most up to date pictures & info. Thanks!





Replacing Emoji...

- GATHERING UNTUK BREASTFEED MOTHER -



ahad ni (April24, 2011) korang ada ape-ape program tak? kalau takde kita jumpa nak? hehe, tapi bukan la kita-kita je, Mama nak ajak ramai lagi join gathering kita. 
actually macam ni.. Sarakids akan mengadakan their 2nd Open Day on that day. & insya allah kami akan pergi... yeah!! melihat pada aktiviti tu bikin Mama teruja... masa kami bekerja kat DARC dulu, dok aim pony ride je. Ayah pun macam teruja je nak tunjuk kat Ryan & naikkan dia atas pony.... alhamdulillah harapnya this time berjaya la dia naik dengan free. hehe

sementelah mama ni pejuang susuibu tapi bukan la hardcore, still ada tolak ansur mengikut keadaan, Mama sangat teruja kerana this gathering bakal mengumpulkan 400 breastfeed mother sekaligus bakal disenaraikan di dalam Malaysia Book of Rekod sebagai gathering terbesar. jadi jika anda seorang breastfeed mother, mari la join gathering ini...

err, sebenarnya yang atas tu mukadimah je...

click to enlarge
  
Mama nak promote latest promotion dari Deepblue Lense sebenaqnya.. hehe

____________________ 


deepbluecontact [at] gmail [dot] com
facebook | tumblr

please 'like us'  to get the most up to date pictures & info. 
Thanks!

Replacing Emoji...
Replacing Emoji...

-HAPPY 1ST BIRTHDAY BUSYUK-

Rymi shayang Mama, Happy 1st Birthday.. Sorry busyuk sebab entry birthday Rymi singkat macam ni.. Mama promise esok Mama cuba buat entry panjang sikit k...

one more thing, cepat-cepat la baik demam k... nanti malam kita p makan kek kat Secret Recipe nak?

budak busyuk yang dah dapat 'kaki' & ada 7 batang gigi..




Replacing Emoji...

-HIDUP TAK SEGAN MATI TAK MAU-

kesian sungguh dengan blog kesayangan Mama ni.. & Mama extra kesian kat Rymi sebab cerita dia kurang sangat berbanding AbgRyan.. sorry ye shayang...

nak kata Mama bz, takde la bz sangat sampai takde masa nak update blog, cumanya Mama macam tak reti dah nak tulih entry panjang-panjang sejak ada facebook ni... hmm tak bagus jugak rupanya ada other alternatif ni ek, berkarat dah capability Mama nak mengarang entry panjang-panjang..

lagipun, otak Mama ligat memikir macam mana nak tarik customer ke blog yang satu lagi tu, Deepblue Lense Photography... itu satu lagi, kalau pakai slr taknak, ngada Mama ni... macam la takleh snap gambar anak-anak.. ni tak, nakkkk jugak Ayahnye yang snap... ngada tul..

haih!!! banyaknya alasan Mama!!!!


ok ok, esok-esok Mama promise up cerita pasal gigi Rymi k...


facebook | tumblr 
please 'like us'  to get the most up to date pictures & info. Thanks!
 
 



Replacing Emoji...

-KURANG SENSITIVITI?-

masa Rymi genap 9bulan Selasa lepas (110111, nice number kan?), Mama bawak dia p check up macam biasa.. & seperti biasa la kat klinik kerajaan, ramai sungguh manusia yang menunggu giliran.. termasukla pak-pak budak yang sama join nak check kesihatan kot.. maybe depa terlalu sakit sampai terpaksa duduk kat atas kerusi & tak boleh bangun memberi kerusi tu kat mak-mak yang bawak budak kecik or mak-mak mengandung yang penat bawak perut.. entah la Mama tak tau...

mungkin jugak ada betulnya kata Ayahnye, 'depa tak cukup gagah...'

memang masyarakat kita kekurangan sensitiviti ek? Mama teringat kes lain masa Mama nak bfeedkan Ryan kat shopping complex dulu.. location kat Ikano.. Ryan dah nangis-nangis nak susu, so Mama cepat-cepat la masuk Babies Room kat 2nd floor tu... kat situ ada 2 cubicle (seingat Mama) yang disediakan untuk ruangan menyusu ni.. tapi dua-dua fully occupied.. Mama cuba pujuk-pujuk Ryan sebab dia dah cranky habis... ye la, budak lapar, what do u aspect kan? quite lama jugak la Mama berdiri kat luar tu.. tapi leh dengar yang 1 cubicle ni ada suara 2 orang.. walhal terang-terang tertulis kat situ yang bilik tu hanya untuk breastfeed mother.. takpe Mama still bersabar...

tunggu punya tunggu punya tunggu.. akhirnya kain penutup ditarik.. ada 1 lady keluar.. Mama cakap dalam hati, yes! dah boleh masuk.. tapi alih-alih lady ni p tarik balik kain tu.. ada sorang lagi tinggal kat dalam.. Mama dah berasap tapi still bersabar.. mungkin anak dia masih lapar kot. at the same time Mama dok acah-acah Ryan kasi dia leka...

tak lama lepas tu, baru another lady dalam tu keluar.. terkedu kejap Mama, rupanya dia suapkan anak dia food dalam tu!!! hadoi!!!geram betul Mama dengan lady yang takdak sensitiviti macam ni... macam la takleh suap kat luar.. bersepah bangku panjang kat dalam ikano tu...dalam Babies Room tu jugak yang dia nak lepak...

samada depa ni tak reti baca or buta huruf, kalau babies room, memang ada papan kenyataan yang terang-terang tulis hanya untuk breastfeed mother yang boleh pakai bilik tu... takde pun tulih pasal boleh kasi makan anak dalam bilik tu.. or mungkin depa pakai font kecil kat papan kenyataan tu yang Mama tak perasan kot.. entah la...

oh! don't get me start on public transportation pulak... huhu....



Replacing Emoji...

-WORDLESS WEDNESDAY-

Replacing Emoji...



 52.0kg | 167.0cm

uwaaa!!! Mama makin renek!!! 

-DBL NEW PROMOTIONAL PRICE-


ok ok, Mama tau Mama dah lewat 10 hari, tapi who care Mama terpaksa buat research betul-betul sebelum launch harga baru ni...

so, ini la harga baru untuk DBL bersempena 2011.. amacam harga? harapnya still tergolong dalam 'mampu milik ye'.. kalau ada apa-apa soalan, just shout out.. jangan malu-malu ^_^...





Replacing Emoji...
Replacing Emoji...

-ABOUT LAST WEEK-

on Ryan

- dia dah pandai berak dalam jamban. yey! tapi frust la jugak, sebab right now dia nun jauh dengan Atuk Nendanya... this saturday baru balik ke pangkuan ketiak Mama... kench pun baru berapa kali terbabas... reasonnya sebab leka main sampai terlupa nak menjerit kat Nendanya..oh! pasal yakyak tu, kalau tak dalam jamban, Ryan akan melepas kat longkang luar rumah.. haha!!! jenuh la Atuk menyental longkang rumah... 
 
- dia sakit mata penangan tidur pukul 3am kekonon celebrate new year. location, still kat kampung (Atuk Nenda's).. 
situasinya gini:
Ryan: Nennaaaaaaaaaaa (Nenda)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ain (Ryan) takleh nampak!!!!
Nenda: berlari masuk bilik cuak.. belek Ryan.. OOOO, Ryan sakit mata... carefully Nenda cuci matanya yang penuh dengan taik mata.. Sekarang macam mana?
Ryan: ok, dah nampak dah..

ok, cara Mama cerita tak berapa funny, tapi masa Ayah cerita memang cute sangat ape yang Ryan sebut kat Nenda....

on Rymi

- gigi dua batangnya dah makin nampak.. tapi siksanya nak snap gambar.. later-later Mama cuba k...
- dah pandai minum pakai straw.. cute! tapi still tak pandai nak control kelajuan air dari masuk ke kerongkong. banyak kali jugak la tersedak...
- Mama really really need to record vid bila Rymi gigih nak capai kasut yang kat atas rak tu.. tak agak-agak menjingkit kaki dengan muka sungguh-sungguh nak capai kasut.. hahahaha, memang funny

patutnya buat wordless wednesday, tapi external harddisk jealous dengan Mama kot. mogok pc ni tak boleh baca...
percubaan untuk mengupdate blog panjang-panjang sikit, walaupun dalam bentuk pointform.. ni la penangan microblogging!




Replacing Emoji...

-QUICK UPDATE ON DEEPBLUE LENSE PHOTOGRAPHY-

watch out for DBL Photography's new page as we will announce our new price soon...

*speed update je ni sebab nak siapkan keje.. nanti later-later Mama upload panjang sikit...*




Replacing Emoji...