-MTHLY CHECK-UP-

smlm (200109) ryan ada mthly check-up kat kk sek7.. kali nie kami cuba kuar rumah seawal mungkin, sbb x tahan nak tunggu lelama kat sana… kami smp sana <> kul 7.45am, sbb appoitment kami kul 8am.. tp 2pun dah ramai org kat situ… isk, kul brp la depa melangut dpn pintu klinik nie ek? xkan kul 6.30am kot???

ryan lak dsbbkan bgn awal (around 6am, trus kasi dia mandi… ), so mmg x dok diam la kat sana… bpusing2 nak main dgn semua benda… bpeluh kami nak kepung dia… offer nenen pun x brp jln… asal dgr org bsembang, dia pun nak nyibuk tgk… sabau je la…

ngape ek ibu2 preggy suka sgt melepak dlm bilik yg terang2 tulih kat luar tu ‘khas utk ibu yg menyusu?’… kalau nak kata kat luar xde tmp dulu, mama tgk byk je tmp kosong.. even mama xde pun join duduk, sbb rasanya mama masih mampu join ayah bdiri…. cuma ada 1time nie, nenda teman kami kat klinik, & join kami masuk bilik menyusu nie.. itupun mama dah rasa cukup bsalah… nie mama tgk, dah la meramaikan umat dlm bilik tu, smpkan ibu yg nak nyusukan anak tpaksa kecik2kan badan memasing sbb x cukup tmp… mayb mama x paham dgn some alahan, tp sila la pikir org lain ye…. mama pun penah preggykan ryan… penah rasa alahan nie semua… tp xde lak mama nak melepak dok dlm bilik tu…. kalau dok diam2 xpe la.. nie dbantainya bsembang kuat2… ada lak tu yg layan tido.. adoi.. nak sembang, dok kat luar… nak tido, tlg balik umah tido ateh katil memasing!!!!

opsss… melalut pulak… back 2 d story…

anyway, berat ryan naik sikit sgt, 9.5kg, tp still dlm line putih… xpe la ryan, janji ryan sihat… nak buat mcm mana kalau ryan dpt gen mama kan?? hu hu..

masa masuk bilik jumpa misi, dia tick2 la carta perkembangan ryan ikut carta denver….

mengikut arahan? – checked.. kalau panggil nama ‘ryan’, dia akan kalih kat kita.. tp ngape ryan suka jugak main pintu, eventho mama said no??? hmmm

menanggalkan pakaian? checked… kalau nak kuar umah, tau2 je nak kene pakai kasut/sandal… good boy!!!

menendang bola? checked… hooo… ini dia suka sgt!!! nak2 dgn bola biru dia.. he he.. u know who!!! *wink*

menconteng? alamak… mama x penah cuba lg benda nie.. takut jadi picasso x btauliah.. tp nampaknye after this nak kene cari mainan yg mcm gini.. selamat dinding rumah… kekeke

menyebut mama-papa secara khusus? hmmm… ryan still xleh bckp lg…. babbling mmg terror la…. mamamam, uh uh… bg mama benda nie bukan 1 masalah… sbb kami still leh paham ape yg ryan nak… cthnya, kalau dia nak mkn, dia akan point kat food atas meja, then bila mama sua farley, sure ryan siap2 duduk… comel!!! tp yg x bestnye, misi tu takut2kan mama.. dia ckp kami kene kerap bckp dgn ryan, kalau x sure ryan akan lambat bckp… masalahnya, kami mmg bckp dgn ryan, bckp betul2 ye, bukan bahasa baby… tp kalau ryan still xleh nak tuturkan pkataan nak buat mcm mana? xkan nak paksa pulak…. huh.. nak kene cari xtra info pasal benda nie…

selesai sesi soal jwb, misi bgtau yg hari nie ryan xyah cucuk lg… next appoitment baru cucuk.. mama pun ok la.. tp ryan kene mkn ubat cacing… apakah!!!! tkujat kejap mama.. tp misi ckp tu mmg wajib…

blk ptg 2, mama cuba la kasi ryan mkn ubat cacing tu.. huh!!! bsungguh2 ryan mkn… rupanya mmg sedap, mcm rasa sirap… kekeke… ayah yg rasa ya… mama x minat ubat cecair nie.. he he

10 comments:

lia said...

tgk tajuk ni td, lia da nk komen psl preggy mom yg lepak dlm bilik nyusu 2 tp emma da tulis lak ha3... kengkadang 2 mcm benggang la jugak sbb xslesa nyusukan amsyar sambil bersila atas lantai... dulu kalau mnum air gula sedap 2, 2jam lia lepak kat belah kanan klinik, ujung skali, c2 xde org duduk sgt, elok jer aku... err luahan perasaan nih... ;p

Mienamei said...

sian ibu2 yg nak nyusukan anak.. agaknye bilik tu dh jadi bilik ngumpat kot..

precious innocent said...

lia: actually, dah lama kite nak tulih pasal nie, tp memanjang tlupa... kekadang org2 nie x paham bahasa... nama je sekolah tinggi2... kes nie <> sama dgn kes dulu tu..

precious innocent said...

mienamie: tau xpe... nak join?? :P

Anonymous said...

buy accutane online without prescription accutane yahoo - accutane side effects in babies

Anonymous said...

qMut michael kors outlet
fSkj Lisseur GHD
vRuj north face on sale
8uQrg ugg uk
7yBla michael kors handbags

Anonymous said...

mCoj ghd hair straightener
jPxw ugg sale
aUnz michael kors outlet
6gZlq GHD Australia
2iAjn burberry usa
0jFsp bottes ugg pas cher
0hYbw ghd nz sale
3rZyr louis vuitton shoes
7rLmq michael kors sale
1zBko ghd stockists
4aTiw ugg boots cheap
6zWna discount nfl jerseys
5bAhs michael kors bags
2uIop ghd lisseur
3sLsu cheap ugg boots

Anonymous said...

gBch ghd hair straightener australia
uNzs ugg store
vRal michael kors bags
2sBzj ugg boots sale
7sGvk chi hair products
3sUoh michael kors outlet
0tIts nfl jerseys
9cGtm ghd hair straighteners
3xNtc cheap north face
8vEof ugg australia
6oWbm ghd salon styler
9yPvv michael kors bags
2qIgz nfl shop canada
8oVvi plancha ghd
9cHdb ugg boots usa

Anonymous said...

TtrJjr [url=http://onnrainnmcm.com/#34684]MCM 韓国[/url] KreMyl http://onnrainnmcm.com/ DgtBbl [url=http://mcmsenmon.com/#45850]MCM 長財布[/url] GttLtn http://mcmsenmon.com/ MpmOsh [url=http://ninnkimcm.com/#95379]MCM リュック[/url] OmvFna http://ninnkimcm.com/ NgjRrw [url=http://kaidokumcm.com/#16465]MCM[/url] DgkDze http://kaidokumcm.com/ AbjPgv [url=http://manzokumcm.com/#23351]MCM 韓国[/url] HjzPyw http://manzokumcm.com/ NbnZfu http://chloenihon.com/ QhtAro [url=http://chloenihon.com/]クロエ ネックレス[/url] LxkE http://toumikousin.com/ XsmKY [url=http://toumikousin.com/]TUMI 26141 DH alpha[/url] PjxOmI http://toumikakaku.com/ PgrDlNZ [url=http://toumikakaku.com/]トゥミ[/url] GpnQxf [url=http://mcmhannbai.com/]MCM 店舗[/url] JavXrr [url=http://mcmhannbai.com/]MCM バッグ[/url]

Anonymous said...

OkbPuq [url=http://onnrainnmcm.com/#80880]MCM 通販[/url] OmfTey http://onnrainnmcm.com/ TtsTsp [url=http://mcmsenmon.com/#45267]MCM 韓国[/url] AiqJnc http://mcmsenmon.com/ ZoxUoi [url=http://ninnkimcm.com/#43107]MCM 韓国[/url] RddLir http://ninnkimcm.com/ WrmRva [url=http://kaidokumcm.com/#04728]MCM 財布[/url] XwoVxs http://kaidokumcm.com/ BgeMak [url=http://manzokumcm.com/#84967]MCM 通販[/url] DjjZnx http://manzokumcm.com/ YjwFli http://chloenihon.com/ GnnIys [url=http://chloenihon.com/]クロエ 通販[/url] UxjM http://toumikousin.com/ DbpBI [url=http://toumikousin.com/]TUMI ショルダー[/url] CzeZsU http://toumikakaku.com/ VzpKvNS [url=http://toumikakaku.com/]TUMI 26108[/url] GvqFob [url=http://mcmhannbai.com/]MCM バッグ[/url] RdwFod [url=http://mcmhannbai.com/]MCM バッグ[/url]