- KEJAM!!! -

lately, kalau kita bukak berita, or selak newspaper, xde cite lain... sure pasal kekejaman kat Palestin je....

mama seboleh mungkin x mau baca sgt pasal berita nie, takut sebak.... tp mata mmg xleh elak punya.. kalau x tgk berita, kat 1st page newspaper, sure ade je gambar org yg kene tembak la... yg cedera la... & yg paling sedih, kalau ada gambar baby kecik meraung2.....

itu cerita dunia.... tp.... kat dlm msia yg aman (insya allah) nie pun ada jugak makhluk yg lebih kejam dr haiwan!!!!

mama x paham la, kalau agak2 badan tu x larat nak jaga budak, just tolak la.. nie terima jugak... la nie baby nie dah menemui PenciptaNya... tp cara arwah nie meninggal mmg sedih sgt...

mama harap mama ijah bsabar... insya allah kebenaran itu akan muncul jua....
kalau mama ijah tu yg fully tulih blog tu, lg best...

comel sungguh zulaiqa nie...

alhamdulillah ryan djaga oleh nendanya...

nenda ryan merangkap bbsitter yg paling baik kat shah alam...


22 comments:

mommylyssa said...

ya allah... i sangat2 sedih baca blog tuu sampai tak terbaca... naik geram sgt2 pun ada bila baca part apa yang babysitter dia buat tuu... sedih sgt2 ok... baby tuu apa yang dia tau...

precious innocent said...

mommylyssa: i xingat mcm mana i leh dpt link memula tu, blog hop kot... i x mampu nak tinggalkan komen... just jd silent reader je...

agree, part ape yg bbsitter tu buat kat zulaiqa buat i tbayang2 je...hubi i ckp, buat email berantai, biar semua org kenal sapa dia bbsitter lahanat tu!!!

Sufira said...

Saya sampai level takleh nak baca kekejamannya kat blog tu..tak sanggup!Saya pon bersyukur anak2 saya dijaga oleh my mom penuh ngan kasih sayang...alhamdulillah..

Lyna said...

saiko kepala hotak ni kalo bace/tgk benda2 camtu.
dengan ini saya mengambil kepotosan untuk berenti kerja.

happy2gether said...

emma, bagi link dia mai nak baca...mai tgh carik babysitter utk anak2 mai sbb maid dah nak blk indon for good, dah 3thn maid mai keje ngan mai....dia baik n attached to my kids...tapi laki dia dah suh dia blk...ada neighbour kat apt mai ni offer jaga anak tapi mai x tau dia ok ke tak...tgh nak pi tengok umah n antar bln march ni kalo ok...pening sbnrnya...atau nursery lagi ok dr umah org ni emma?mai ingat aqil antar kat jiran mai, tapi syasya sbb girl antar kat nursery...what do u think?rasa nak berenti keje jek jaga anak2 kat umah...huhuuu

precious innocent said...

sufira: tp kan, bukan semua family member yg nak jaga anak org lain jugak... kan ade je cite yg 'haruan mkn anak'... eeee.. nauzubillah!!!

lyna: jom jom!!! meh kita jd sahm... (mcm la ekonomi kat umah akak tu mengijinkan..)

happy2gether: x paham la mai.. mai nak link yg mana? kalau link zulaiqa, click SINI
emma ada baca pasal maid mai yg baik hati tu.. susah tau nak cari maid yg betul2 baik mcm dia tu.. tp nak buat mcm mana kan, dah hubi dia panggil balik...kalau syasya, rasanya sesuai hantar kat nursery, dia pun boleh jumpa kwn2 baru... tp kalau aqil, sebolehnya hantar la dulu kat bbsitter yg mai betul2 yakin mampu jaga aqil sebaiknya...
emma pun bukannye pandai sgt pung... tp option jadi sahm tu emma setuju sgt... he he

Mrs Noba said...

oh sgt scary...

Anasfadilah said...

dah la yg jaga tu perempuan berumo..menyakit hati jer lah makcik tu

sakit hati dia buat arwah macam tu

p/s::saya tak sanggup tengok anak-anak palestin sekarang ni....sedih.

precious innocent said...

mrs noba: mmg scary... tambah2 scary, that bbsitter tu ada pulak jaga baby baru..

anasfadilah: sbb berumur tu yg kite tambah sakit hati... dah xde perikemanusiaan tul.. kalau la benda tu jd kat anak dia mcm mana???

Mienamei said...

muka makcik kijam tu nampak baik gile kan?
skang ni aku dh xsanggup nak baca blog tu sbb nnt aku nanges..
subhanallah.. kalau nak cari duit rezki tu biarlah ikhlas kan?

precious innocent said...

mienamei: haah.. nampak mcm stok2 mak org yg penyayang je... tp dlm hati dia... eeee geram tul!!!
aku still continue baca jugak dlm sayu.. sbb nak tau ape kesudahan dgn bbsitter hampeh tu..

mommysarah said...

muka babysitter tu pun saiko kan? geram betul. tak sabo tunggu pembalasan utk dia!!! GERAMMM!!!

precious innocent said...

mommysarah: saiko+muka mak org yg ala2 blakon penyayang... tpkan, kes nie ade ke kuar paper ek???

Zuhaini said...

kesian arwah... sedih baca... :(

thanx for sharin...

precious innocent said...

zuhaini: akak saje je nak share pasal kes zulaiqa nie, sbb mayb x ramai yg tau walaupun blog tu dah ramai followernye....

idajer said...

mama, nangis saya baca cara arwah tu meninggal. sedih sgt..:-(. semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 beriman..

precious innocent said...

idajer: amin.... mari la kita sama2 bdoa ye....

lelosani said...

erksss... ape laaa dosa arwah wat camtu skali... moga2 org tu dpt balasan setimpal dariNYA...

.... anakandaku dijaga PENGASUH jugerk... moga2 slamat...

precious innocent said...

lelosani: insya allah ur bbsitter tu ok... kita jgn pikir yg -ve.. tp kalau ada tunjuk tanda2 yg pelik, kene la siasat dr awal...

lia said...

emma.... xbrani nk buka blog 2 psl mesti sad story kan? ni bos nk jumpa, kang ada lak jumpa dia dgn mata n idung merah... tp nk baca jugak nnt...

harap2 amsyar selamat... amin...

lia said...

err... emma boley cter skit apa terjd pada arwah x sbb ibu dia da remove byk cter la...

precious innocent said...

lia: huhu... lia x sempat baca ek kisah dia?? alamak, pjg tu nak cite dr mula... emma just story mana yg emma ingat ek..

bbsitter tu, x jaga sgt arwah... in fact masa hari kejadian tu, bbsitter tu p hantar anak dia ke station lrt, tinggalkan arwah dgn anak dia yg darjah 6 & kakak dia (dua2 nie still kecik lg, pd mata emma)

arwah nangis mayb sbb kelaparan tp dua2 anak bbsitter nie tido nyenyak, smp la bbsitter tu balik umah.. balik je, tgk2 arwah dah biru... bbsitter tu claim dia dah kasi mkn pg tu, tp bedah siasat doc mengatakan perut arwah kosong...

<> gitu la citenye