- PUBLIC NURSING ROOMS -

entry nie dah bkurun dlm draft, baru la nie ada mood nak publish lepas edit sikit2...

rentetan entry dr mama shazzy tentang public nursing buat mama teringatkan pengalaman mama & ryan masa kami mula2 p outing.. tp minus ayah la, sbb time tu ayah keje..

masa tu mama genap tempoh bpantang 44hari.. nanny jang yg ajak p jln2 kat kinta city, ipoh.. he he.. mama ape lg... bagai mengantuk dsorong bantal la... x cukup kaki tangan trus mama call ayah, mintak permission.. he he... ayah pun kasi.. lg la mama rasa nak melompat... then mama call tok mama pulak, pun mintak permission.. he he.. pun dikasi jugak... yahoo!!!

as ryan was prepared by nanny jang, mama pun suka suki menyiapkan diri sdiri.. mcm nak p dating la pulak... he he

anyway, on our way to jusco tu, mama siap2 dah bf ryan... ye la.. lapo kan... kira lama jugak la ryan nenen tu... smp kat parking keta pun, ryan still x lepas nenen lg... tp jgn la heran.. ryan time tu baru 44hari, still nak mbesar... hu hu

time tu stroller x dbeli lg, tp bukan 1 masalah pung... ramai yg volunteer nak dukung ryan.. almaklumla.. ryan nie kan kiut!! (statement sengal!!)

anyway... masa dok syok2 jln tu, mama tgk ryan lain mcm je, gelisah x tentu pasal ... so mama pun cuba2 la cari kot2 ada tmp nyusu.. alhamdulillah ada kat 1st level.. tp masuk je bilik tu, just ada tmp nak tukai dypers, n mini toilet je... waaaaa... xdak kusi nak nenen la.. sian kat mama tau, kene bdiri sambil nenen... tp mama xde pulak nak tensen tensi, sbb xcited dpt kuar dr umah.. ha ha!!

bila balik tu, mama pun cite la dgn ayah.. pengalaman masuk bilik babies room nie..

********************

kalau ikutkan, dah byk jugak la nursing room yg kami pernah singgah.. antaranya.. (x ikut kronologi ye...)
  • sunway pyramid - kiranya 1st official outing as 1 complete family lepas mama & ryan balik ke k.kemuning (lepas habis pantang)... menilau kami cari nursing room, tp x jumpa.. last2 singgah surau je... belasah je la... lepas tu, baru jumpe nursing room.. lawa... siap ada mini playground lg...
  • subang parade -pergh!!! ala2 space ship gitu!!! ada button utk dtekan b4 masuk bilik... pun ada mini playground.. tp x sempat nak kasi ryan main2 kat situ la pulak.... latest kami jengah sana, ada time limit la pulak.. room tu tutup lepas kul 8pm (ke 7pm ek?).. ada sesapa yg leh clarify? btw, mama intan pun penah tulih pasal nursing room kat subang parade nie jugak...
  • tesco (shah alam) - biliknya kira boleh la.... cuma lampunya agak malap...
  • alamanda - antara locationnya, tepi washing area kat food court... interiornya pun kira boleh la....
  • pavilion - hmmm.... masa 1st time jejak kaki kat sini, menilau cari.. siggy punya la byk.. tp bila jengah, x complete.. ada bilik kosong je... tp la nie dah complete dah... lawa jugak.. ada cermin lg.. tp tmp utk tukar dypers x berapa best...
  • r&r - dah lupa yg mana 1.. tp alhamdulillah la.. kat r&r pun depa ada sediakan nursing room... tp kami masuk bilik nie utk tukarkan dypers je... ngeh ngeh..
  • j.jusco (ipoh & s.pyramid) - location, kat children dept... kalau kat ipoh, kat pintu masuk, ada changing area... masuk dlm sikit... baru leh nenen dgn aman... yg syoknye, siap ada buai tu...
  • parkson (s.pyramid) - pun kat children dept.. tp dah lupa mcm mana interiornye.. kekeke
  • sacc mall - simple je bilik dia... byk brg2 dr ikea.. kekeke.. location, belakang butik anakku..
  • ikea - lawa... furniture dr ikea, siap ada price tag semua... kekeke
  • d curve - location, sebelah butik mothercare, bdepan dgn butik 9mths... purple je... ....nie ada cite tambahan... mama x paham la some ppl nie, x sensitf langsung... dah terang2 kat luar cubicle (ye ke?) tu tulih utk bf mom... kalau anak tu on fm, tlg la jgn dok lelama dlm tu... nie x... nasib baik ryan x mengamuk kelaparan... or mayb mama xtau ape kegunaan cubicle tu tuk mereka??? fm mama's, pls clarify ye.... ye la, nak kata nak tukar dypers, leh je buat kat changing area x luar... kalau nak bancuh fm, errrr perlu ke smp masuk nursing room?
huh.... byk jugak nursing room yg kami dah penah cuba... he he... rasanya xde kot yg ttinggal... hu hu..


gambar sekadar hiasan..

15 comments:

mommylyssa said...

geget skit muncung tuu kang!! geramm!! mmg comel!!

precious innocent said...

he he.... tu muncung budak nakal namanya... kekeke

Intan mama ammar said...

Emma, banyak nya baby room yg u singgah. Emm, ikea punya kat belah mana? I dok jumpa toilet dia aje..

::Umi Sufira:: said...

Kisah public nursing nih teringat masa saya dulu lepas pantang bawak sufia jalan kat jusco kat johor nih..wah sampai jusco je, dia meraung2 meragam sebab tak pernah kluar rumah kot..dah kelam kabut tuh kat toilet orang cacat pon belasah aje..nasib baik dia senyap..kihkih..tapi lepas tuh dah jumpa dah nursing room dia..=P

lia said...

boleh kah d simpulak d cni ryan sefamily rajin berjalan2 dgn gumbira d hati? ;p

mommysarah said...

ehem..ehem..
banyak bebenor nursing room yang u pergi? btw, dulu masa nak nenenkan sarah, masa tu kitorang kat curve. punyalah hangin koz ada 1 family nie dok dalam tue. eee...geram jek rasa. padahal luar bilik tue ada sofa, yang bapaknya duduk luar jeklah kan...

precious innocent said...

intan mama ammar: kalau x salah bbroom ikea kat sebelah tmp makan tu... yg 1st floor tu... yes, sebelah toilet...

umi sufira: kat jusco jhr tu xde children's dept ke??? i la nie dah tau trick, insya allah semua jusco/parade sure ada babies room nie...

lia: wakakaka.... mcm tau2 jek!!! :P

mommysarah: ha... tau xpe... i mmg bengang kalau 1 bus dok btenggek kat babies room... mcm la x penah tgk budak tukaq dypers... kalau pompuan boleh dmaapkan la, nie yg jantan pun dok tenggek sama.. haiya!!!!

ariffah said...

dah bertambah ye nursing room kat M'sia. btw,comel la gambar ryan tu..

precious innocent said...

ariffah: tu la... more ppl dah alert pasal benefit susu ibu nie... baguskan???

ummi balqis said...

hye akakk..(hihihi)

wooo kata saya dah lame tak singgah sini yekkkk.. singgahh lerrrr.. bace2..

tp mmg aritu masa entry 'kejam' tu leen terlepas rasanya sbb time tu ngape tah leen lupe.. pastu kan blog carca cam bloglist sume takdek..

ceh.. kite salu la lepak sini..

hehehehehe..

p/s:ryan.. kem salam kat mamaryan tau.. ngehe!

precious innocent said...

ummi balqis: kekeke.... ingatkan x baca.. saje je kasi perangat... :P

mienamei said...

aku pon hangin time kat the curve nye baby room tu.. yg fm sibuk nak dok dlm tu watpe.. dh la lame tunggu sampai dh x tahan tunggu terus dok kat sofa luar tu bf dgn selamber badak (tapi cover2 la jugak) isk isk

murnie sangat said...

akak, next time amik gambar setiap nursing room tu, senang nak detect klu kita g hehe..best kan bf baby..klu bg fm rasa x feel hehe..

DYLA said...

bagus info ni, patut amik gmbr skali... ala... best ek subang parade nyer.. lum penah gi lg.. yg lain2 smua dah test. mmg SACC nyer simple giler!

precious innocent said...

minamie: har har... aku dah selalu giler kene... mujur ryan x mengamok lapau... nak kata buta, aku tgk mata depa ok je.. nak kata x sekolah, tolak stoller brand mahal2... camna tu??

murnie sgt: sorry dik, hari tu ada snap gambor nursing room tu, tp tlupa room tu kat mana, tu yg x letak kat sini...kekeke...

dyla: mmg ralat la jugak sbb x tempek gambor, kalau x leh bandingkan kecanggihan rooms nie semua kan? he he.. cuba la kat subang parade tu.. kat pyramid pun best... he he