- TAGGED GAME ON YOUR BABY BAG -

huh… tag game nie laaaaamaaaaa giler mama dpt… sorry ye mummy shazzy, mood baru mari nak jwb ini tag.. he he..


.:Paste your CURRENT handbags/bags that u use when going out WITH your baby & put a simple description of what the bag says about you (from your own perspective):.

gini citenye… mama bukan la pengumpul hbag, walaupun ada some pattern yg mama suka….

P29-11-08_11.41mama start pakai beg nie, thanx to Aunty E (huhu… free gift beli paco rabanne).. well mama x kisah, lgpun beg nie spacious habis… semua benda leh campak2 dlm nie… (eventho x sylish :P)

so, bila mama nampak mummy intan ada buat contest nie, memula mama xcited la nak enter. tp ttiba, tok mama p indon… ada belikan handbag nie pulak… pure kulit.. tp xdak brand la… tp murah giler… < rm100 tau kalau dah convert RM… so mama pun x jadi la join contest tu… biar la org yg betul2 deserve cute hbag tu menang… hu hu…

page

beg tu nampak kecik kan? tp mmg leh buh semua brg2 ryan yg penting2 mcm:

  • 2/3kpg huggies (ye, kami x dpt join boikot huggies sbb ryan serasi dgn dypers nie… boohooo. xpe, kami boikot brg lain ye…)
  • 2 helai baju xtra (utk xcident yg x disangka, mcm kene food ke, kene poo2 ke)
  • 1 small hanky utk lap mulut ryan yg comot lepas mamam
  • botol air (now mama dok cari yg bpa free, any suggestion?

brg mama pulak:

  • wallet
  • hp
  • perfume (kekadang je)
  • getah rambut
  • cermin muka

alahai.. ciput kan brg mama?? kekeke…

care 2 share urs??? kalau rajin buat la tag nie…

:pandaGeli_28:

15 comments:

Mama Shazzy.. said...

hi mama emma!

hehehe..buat jugak tag ni..tQ~! :)..nice handbag! kite pu n skang tgh bag hunting setelah kecundang dlmcontest supermummy tu..hahaha..so far,blum jumpe yg berkenan dihati..

beg lama yg besar tu dah berbau minyak yuu yee..tertumpah satu botol dl mtu..ngeeeee

supermummy said...

emma, esok ada contest handbag lagi..bole try lagi..kehkeh..eh my handbag selalu byk sampah2 je..disamping barang2 husayn ada jugak resit2 tak guna dan diapers serta botol air husayn..haha..mcm nak meletup tgk beg sendiri..org lain angkat selalu komplen berat mcm bawak batu..kehkeh

Mienamei said...

berat sbb brg2 anak je kan.. kalo kite pon just isi wallet ngan handphone jerk.. sadis kan? kekekeke

precious innocent said...

mama shazzy: he he.. bkurun tag nie i peram.. kekeke...beg itam tu xdak bau pelik2 lg.. he he

supermummy: hoo.. ada lg contest?? wah wah.. nnt leh usha nie.. he he actually content beg kita <> sama.. tp dsbbkan tag nie, maka i 'kemas2'kan beg tu.. kasi nampak cantik.. kekeke

precious innocent said...

mienamie: tau xpe... la nie, brg anak je dah buat bahu senget sebelah :P

liz said...

aritu br terfikir dlm kepala, "kenapa takde org buat tag ttg brg2 dlm baby bag".. hehe.. sekali ada pulak eh! yer la, kdg2 mommy pun nak buang masa buat tag psl mende2 nie

precious innocent said...

liz: kekeke.... tag nie rasanya dah byk mjelajah ke blog2 lain, blog nie je yg malas nak passing2 baton.. keke...

LeeN said...

akak... saya mcm nk buat tag ni. mcm sonok jek. haha... nnt ade masa saye wat la.. insya'allah.

lina said...

oh i think i need a new diaper bag huhuhu.
eh skg xde diaper beg pon
bawak hafiy keluar selai sepinggang dengan doa dia tak teberak kat luar :))

Liz said...

maybe sbb kwn2 saya ramai yg tak kahwin lg so takde la org meng tagged saya mende2 nie. hehe.. nak buat la tag nie. mlm ni jugak saya buat. hehe

precious innocent said...

leen: he he... sila2 luangkan masa buat tag nie ye..

lina: xyah la beli diaper bag baru... supermummy & zu ckp depa akan organize contest baru x lama lg & hadiahnya ialah beg cute (or beg yg beso).. so ape lg lyna, try la luck lg...

liz: aik, awat u leh kata u xdak geng2 yg dah kawin? yg dlm boobies moms list tu bukan geng ke? :P

achee_b165 said...

beg sy pn berat cm bwk batu, hubby slalu complain..keke!! tp pe yg berat sgt eK? brg bby ada bag pack dia sendirik...huhu!! maybe sebab beg mekap kot, skali perfume lg + kamera lg(akn di turuti kemana jua aku pergi,kita tidak boleh dipisahkn lg)hiks.. mau x senget bahu...

precious innocent said...

achee_b165: ho... akak x mekap, so tolak beban mekap.. perfume, akak bwk yg miniture je.. kamera, ho.. yg tu ada.. tp leh consider berat tu... hu hu

DYLA said...

comelnya bag...

ala sy pun tak dpt nak boiket smua.. habis kang nak beli nestum & biskut pe plak..

precious innocent said...

dyla: paham... some benda mmg kita xleh nak fully boikot.. mcm sy baru tau yg goggle pun tmasuk dlm list... habih tu camno?? tp kita pikir positip le, kita guna utk serang 'depa' pulak dlm blog/email etc..