-ABOUT LAST WEEK-

on Ryan

- dia dah pandai berak dalam jamban. yey! tapi frust la jugak, sebab right now dia nun jauh dengan Atuk Nendanya... this saturday baru balik ke pangkuan ketiak Mama... kench pun baru berapa kali terbabas... reasonnya sebab leka main sampai terlupa nak menjerit kat Nendanya..oh! pasal yakyak tu, kalau tak dalam jamban, Ryan akan melepas kat longkang luar rumah.. haha!!! jenuh la Atuk menyental longkang rumah... 
 
- dia sakit mata penangan tidur pukul 3am kekonon celebrate new year. location, still kat kampung (Atuk Nenda's).. 
situasinya gini:
Ryan: Nennaaaaaaaaaaa (Nenda)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ain (Ryan) takleh nampak!!!!
Nenda: berlari masuk bilik cuak.. belek Ryan.. OOOO, Ryan sakit mata... carefully Nenda cuci matanya yang penuh dengan taik mata.. Sekarang macam mana?
Ryan: ok, dah nampak dah..

ok, cara Mama cerita tak berapa funny, tapi masa Ayah cerita memang cute sangat ape yang Ryan sebut kat Nenda....

on Rymi

- gigi dua batangnya dah makin nampak.. tapi siksanya nak snap gambar.. later-later Mama cuba k...
- dah pandai minum pakai straw.. cute! tapi still tak pandai nak control kelajuan air dari masuk ke kerongkong. banyak kali jugak la tersedak...
- Mama really really need to record vid bila Rymi gigih nak capai kasut yang kat atas rak tu.. tak agak-agak menjingkit kaki dengan muka sungguh-sungguh nak capai kasut.. hahahaha, memang funny

patutnya buat wordless wednesday, tapi external harddisk jealous dengan Mama kot. mogok pc ni tak boleh baca...
percubaan untuk mengupdate blog panjang-panjang sikit, walaupun dalam bentuk pointform.. ni la penangan microblogging!




Replacing Emoji...

3 comments:

Mama Zharfan said...

memang kena capture all the sweet moments :) DSLR u kan ada heheheh

isabelle said...

kalo amik gmbr ryan membuat kek dlm longkang tu, esok2 besar mesti dia marah.hehe

precious innocent said...

Mama Zharfan: hahahaha. kalau u nak tau, dah ada camera bagak lg malas nak pasal all d equipment. camera compact jugak yg senang. kekekeke..

isabelle: seriously, mmg i naaaakkkk sgt capture moment dia meneran tu.hahaha.. pastu peram senyap2 smp la time dia nak kawen esok! hahaha, kesian kat anak haku dpt mak kejam camni :P