-FACEBOOK BOLEH BUAT DUIT KE?-

rutin hari² mama, selain baca blog, ialah login ke facebook(fb).. huhu, sure korang ingat mama xdak keje kan? errr... mmg mama kurang keje je, tunggu bila ada projek baru pening.. nanana..

anyway.. mama register fb nie dah lama dah.. masa tu geng² mama x ramai yg ada fb nie.. tp entah mcm mana, lately mcm meletup lak fb nie... mama memula kureng sikit dgn fb nie sbb errr... mcm x byk application dia.. hanya buat2 kuiz yg entah ape2 tu, hantar smiley la.. poke ur friends la, x mbina minda langsung (err, bukan fb nie mmg utk buang masa ke?)... cuma la nie baru mama start main games.. pergh!! addicted tul la dgn games fb nie.. barn buddy mama dah tutup akaun.. la nie giler main farmtown & farmville.. hehe.. level mama x tinggi mana pun.. tp both atas level 5 la.. nanana...

sesambil tu, mama suka click ads yg kuar kat fb nie.. jgn xtau, mama nie mmg pengclick iklan tegar... dah brp ramai org mama kayakan sbb click kat iklan adsense dia.. suke tgk je.. tp belinye idak.. haha...

mama pun rasa mcm nak marketkan MyBlogSaloon thru fb, tp mama x sure mcm mana.. so mama rasa dgn join contest kelolaan MySuperKids nie boleh la mama tau cara2 yg betul.. sbb hadiahnye ialah buku Rahsia Pemasaran Facebook!


buku betul tau, bukan ebook

so, kalau ade sesapa yg rasa x tau cara nak marketkan biz depa dgn betul, mayb buku nie la solution kpd psoalan korang.. tarikh tutup contest nie 31 july, ala.. sempat lg.. jom la kita kasi pening mommy lyna pilih pmenang...


12 comments:

Hanz said...

mula2 buat akaun fb ni..suka gak sebab dapat ber-jejak kasih..tapi bila dah mostly member sepanjang growing-up dah ketemu, rasa dah memboringkan...jadi kuranglah nk log-in hari2..still prefer blog..

Ummi Salsabila said...

akak,kite br pandai gune fb ni.dulu sign up je.tp xbkk pun.la ni br nak active2.tp still xpndai lg pe kebende games or application die..huhu

if fb le wat biz.bagusla kan.mybe nila rmi kwn2 then,le promote2 scara langsung.mybe lg berkesan kan ;p

precious innocent said...

hanz: mcm kes i pulak, mmg dr zaman fs lg dah bjejak kasih dgn kwn² sekolah & college.. lgpun ada yg selalu chat kat ym.. kiranya bukak akaun fb nie xde la ketinggalan sgt...

lgpun, kat fb tu, i giler bcucuk tanam je... :D


ummi salsabila: hooooo.. tu yg login fb mlm² buta ek?? kantoi!!! haha.. xde la melawak je...

mmg leh promote pakai fb nie, tp most geng² akak dlm fb tu x rajin sgt baca blog.. habis camno?? kekeke

Fid said...

aku contest2 takleh join komperm kalah

precious innocent said...

fid: haha.. aku saja suke² masuk.. kesian kat lyna sbb contest nie xdak sambutan... masum aku baru 3penyertaan.. kesian kan??

Zuhaini said...

saya nak masuk, tapi x dak idea nak cerita apa.. hihi :)

Saya Bukan Lyna said...

Simpatinya kat Lyna. Mesti sebab contest dia tak best. Dah la bgtau dia tayah gatai becontest2 lg.

precious innocent said...

zuhaini: akak pun xde idea jugak... tp belasah je.. support member...


saya bukan lyna: nick tu tul ke nie?? lain mcm je.... haha...

tu la, kesian kat lyna tu... contest dia tlalu ilmiah.. kekadang x tcapai akal pemikiran.. nanana

azzamoro said...

macam best!!! nak join ah..

precious innocent said...

azzamoro: mmg best!!! cepatm buat entry, ada masa lg nie...

zureen @ mama said...

Zureen pun ada FB tapi dah lama tak masuk..huhuhu..

precious innocent said...

zureen @ mama: hehe... sy pun kalau x sbb farmtown & farmville, jarang jugak ok on fb...:D