-ANOTHER SUCCESSFUL JOB-

alhamdulillah..... nasib baik mama haryati suke dgn layout+header yg mama buatkan utk dia... itupun takut2 jugak dia tolak, sbb mama amik masa lama giler nak submit kat dia...

kalau ikut perancangan awal, mama just buatkan layout+header utk blogbiz dia.. tp lepas dia tgk hasil kerja, she decided to used it for her personal blog juga.... happy tul mama, sbb rasanya dia gembira la dgn layout+header tu... hehe... kalau x sure dia x guna utk 2different blog kan?

ke mmg dia dah plan awal2? jeng3x... hehe...

x kisah la.. janji dia x bising dgn kelewatan (pergh! skema!!) mama... i lap u bebeh!!!

jom cuci mata ye...



17 comments:

Intan mama Ammar said...

Gigih betul u emma. Keep up the good work ok?

precious innocent said...

intan mama ammar: tq for ur support.. walaupun xde la masyuk mana, tp ada la uang dr xdak langsung.. lgpun nak tunggu nuffnang smp thn depan pun blum tentu lg.. miahaha...

ps, semua hasil kerja mekap2 blog nie masuk akaun ryan.. :o

azzamoro said...

mama emma buat jugak tak website untuk jual barang? cth layout macam kat sini

www.getgorgeous.com.my

ada tak?

precious innocent said...

azzamoro: buat sementara nie, emma hanya boleh buat layout utk bs(blogspot) base, kalau mcm getgorgeous tu pakai bs platform boleh kot emma buat... tp x berani nak ckp la.. hehe..... kalau wp, mmg surrender.. sbb kene beli hosting sdiri, baru leh edit...

err... mjwb soalan azza ke??:f

azzamoro said...

if saye dah ada hosting boleh buat ker? webpage selalu org design gune ape eh?

precious innocent said...

azzamoro: errkkk!! serius emma x lepas lg bab2 tu...

sorry sgt2.... utk buat dr mula, mmg emma x pandai.. emma hanya boleh tweak yg original je...

azzamoro said...

hehe..okie takpe.. baru nak carik2..:)

precious innocent said...

azzamoro: sorry ya... nnt kalau sy dah terror, sure sy akan war2kan kat sini gak.. hehe

Zuhaini said...

header saja atau dengan layout keseluruhan...? :)

macam masuk je.. :) sangat cantik... :)

precious innocent said...

zuhaini: header+layout bground.. then akak ada la tambah divider & image kat title entry dia... huhu

atty's said...

lawa heder tu..

ummuabdullahsyaakir said...

Salam mam emma,lama tak datang jalan2 blog ni...selalu jadi silent reader je,hehe.Cantik header yang mama emma buat.Nak tanya,kalau mama edit tempat posting jadi lebar,tapi still guna 2 colum templte macam yang mama punya ni mama amik berapa yea?

precious innocent said...

atty's: masyeh ye... :D

ummuabdullahsyaakir: jgn la jd silent reader, sekali sekala tu tegur2 ye...

layout sy nie mmg mcm gini, sy x edit pun bahagian posting.. tp kalau u nak edit area posting, pilih layout minima stretch.. itu yg paling senang...

kalau x sure, leh je contact mama kat crawler_os [at] yahoo [dot] com

denaihati said...

mama emma weblog ni erti semua blog samada yang biasa-biasa atau yang high level... setakat ni baru satu posting @ http://zetamier.blogspot.com/2009/07/bloggers-from-twitter.html tapi zetamier ni hanya promosi sahaja tak calonkan mana2 blog....maybe you will be the 1st.

FdausAmad said...

Gua nak ajak lu dtg makan kenduri kat blog gua.
Folo baca doa skali pun takpa.

littlemama said...

mama emma, cantik tu header.. boleh buat bisnes ni..apa kata u create satu special blog to promote this blog make-up thingy..:D

precious innocent said...

denaihati: hehe.. mcm best je contest nie.. hadiah lumayan lak tu... insya allah sy nak participate.. just utk mcuba nasib...

fdaus amad: mkn kduri? do i know u?

littlemama: i dah create different blog utk blog biz i nie, cuma x publish je... takut kang i beria, xdak customer lak.. kekeke.. tp insya allah later i nak create badge & register kat MBP.. huhu