-KE CAMERON H PULAK PT 1-

ayahnye dah bjuta kali tanya bila mama nak upkan cite pasal vacation kami ke cameron h.. bukan xnak, tp idea x mari.. nie pun actually idea best x berapa sgt, tp sbb lately entry mello je, so harus la ada entry yg happy2 kan?

this time vacation nie bukan kami b3 je, tp family ayahnye (minus paklang, sbb baru keje) ikut sekali... mana xnye, memandangkan atok xstaff bnm, so leh guna rumah rehat bnm.. jgn main2 tau, kami dok strawberry park tau.. lawa giler... x caya, tanya mama farah.. hehe

sangap mama nak refresh otak mama.. padan muka, perap lg cerita...

kami p sana dua keta, 1st car: ayahnye (driver), mama (mem kecik), ryan (bos kecik), atok, nenda & paksu (yg sepatutnya naik dgn 2nd car:makngah/pakngah kalau ikut perancangan awal, tp cancel sbb keta dah super sendat).. walaupun keta kami mpv, tp mmg sendat habis... ryan pulak dok pusing2 dlm keta sbb tlalu boring rasanya.. so kami stop kat lata iskandar, utk kendurkan urat2 badan...

airnye tsgt la sejuk.. ryan dah ngeri dah time nenda & makngah cuba2 nak rendamkan kaki dia.. lawak.. hehe...

kami x stay lelama kat sini, sbb nak kene amik kunci bilik kat tmp lain dulu...

sesapa staff bnm, sure tau procedure nie...










banglo bnm tu(tmp amik kunci), mama dah lupa kat area mana... tp x jauh dr strawberry park... lawa giler scenery dr banglow nie... tp dssbkan dah dekat kul 6pm, so xde la snap2 gambar.. tp mmg ayahnye kata nak mai situ balik, so next time camwhoring (kekeke, ayat!!)..

elok je smp bilik, dah mula ujan rintik2... cis.. habis spoil plan nak jln2 area strawberry park...


ape la... x rugged la dok bilik!!!

nntkan sambungan ye... miahaha!!!!


~to be continue~

11 comments:

lia said...

aisshhh aku jeles la dgn hang ni.... smua tmpt yg aku kepingin nk p... hang da p dulu.. ha3...

tp bagus la hang wat review tmpt2 tu, so ley la aku nak ikot jer nnt... tq sifu...

;p

precious innocent said...

lia: kekeke... aku jd mem je, jaga anak.. so aku relaks2 dlm keta.. haha...

nie pun hubi aku nak ajak p langkawi.. hadoi!! penat!!!!

Zuhaini said...

BEST NYA cameron! :)

alahai cutenya ryan...

lata iskandar tu sure sejuk kan..? :)

happy2gether said...

bestnyer pi becuti, dah lama x pi cameron...nampak ryan excited jek..eheheheh

precious innocent said...

zuhaini: lata iskandar sejuk giler zu.. tp mmg kitaorg x mandi2 pun, just main campak2 air..

happy2gether: kami jln2 cari pasal dlm mesia je mai, uang kurang.. hehe....

♥ LeeN ♥ said...

akak, saya pernah tdo kat strawberry park.. memang lawa kat situ... best. hurmmm bila pula lagi nk g cameron saye ni ntah. tak sanggup ngn jalan konar-konar tu. peninggg!

precious innocent said...

leen: yesza, scenery kat strawberry park tu mmg lawa.. dah la kami dpt dok bungalow.. miahaha.. akak menumpang untung staff bnm.. tp part jln2 tu mmg akak x sanggup.. rela lg naik genting...

DYLA said...

canteknya lata iskandar tu... dah lama dah tak ke sana

precious innocent said...

dyla: hehe... ada can nak p sana nie... :s

tp yg emma x tahan, pjlnan la.. simpang siur!!

kakyong said...

kakyong tak penah lagi stay kat strawberry park..
tp penah lah singgah.. tgk2 sekeliling... heheh... :)

precious innocent said...

kakyong: kalau x sbb fil emma xstaff bnm, rasanya kami x duduk gak kat situ, x mampu... haha...