-DAH PARAH DAH NIE...-

smlm mama p pasar mlm.. masa dok tgk2 brg, mama perasan gerai kat sebelah nie dok jual cd.. ye cloth diapers tu... pelikkan cd jual kat pasal mlm??

memandangkan mama mmg teringin nak cuba cd nie kat ryan, mama pun amik la kesempatan usha cd nie... b4 nie mama mmg dah penah pegang cd kepunyaan ofismate mama.. tp yg nie jual kat pasar mlm.. isk.. mmg pelik..

turned out materialnya boleh tahan... tp insertnya agak pelik.. tambah2 pelik utk describe kat sini... tp mama rasa tu xjadi masalah... kain lampin ryan byk kat rumah.. tu leh jadi alternatif lain sementara mama beli yg baru...

dlm dok mama usha2 cd nie, ttiba mama dgr bunyi hp mama.. aik... sapa lak call?...

laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......
rupenya mama MIMPI!!!!!!!!!!!!!!!!!! alarm hp mama yg bbunyi.... hadoi!!!! parah dah nie... smpkan leh mimpi cd nie... isk isk... teruk2...

hopefully bln nie mama boleh la beli cd utk ryan... ya allah, mintak2 ada la rezeki ryan ye....

**********

psst... dah vote blog nie?



25 comments:

maryaaa said...

tulah emma..org mintak alamat nak anta sample tak bagi2..tgk dah termimpi heehheeh

lia said...

aishhhh sampai cm2 skali mama ryan teringat2 kat cd ha3... lawak la...

precious innocent said...

maryaa: u mintak address i? betul ke?? u mintak thru email ke?? awat i x dpt??? sat nak check email i semula... tp kalau xdak, apekah offer ini masih dbuka??
:o

precious innocent said...

lia: haha... tau xpe... nampak sgt emma nie dah kemaruk cd.. haha

yatie chomeyl said...

muahahhaha sampai mimpi2 dasyat toll

precious innocent said...

yatie chomeyl: haha... tu la pasal... teruk2.. nasib baik x meracau dlm mimpi...

nurul dhia said...

muahaha..mmg parah la kalu da siap mimpi2 bagai. memula baca entri akak kite pun dok bin ajaib bin hairan camne ade org jual CD kat pasar mlm...rupernye mimpi jek yek..kuikuikui

precious innocent said...

nurul dhia: haha... memula akak ingat nak tulih title entry nie, "mimpi mainan tido", tp kang hilang lak suprise.. tkene sudah!!!

Zuhaini said...

hahah.. kelakar la mama ryan ni.. but saya ada tanya my sister (anak dia ~ danial ~ da 3 tahun lebih).. dia x advice kat saya cd ni.. pasal dia kata, bila danial tu berjalan-jalan, kencing danial tu bocor, sebab bahagian tengah tu mcm berlipat ke apa tah. :)

precious innocent said...

zuhaini: kite bukan la otai cd nie.. mayb ur sis tu salah sizing kot...

Pinky Angel said...

laaa.. baru nak tanya jual kat pasar mana.. cisss..ciss..

irvanqiesy said...

la...iye2 je bace rpenya dlm mimpi,kuikuikui...mmg da parah tu,kne bli gak tu,ndia pon teringin,tp my mom x bg,member kt opis rmai yg pkai dan sume ckp bagusssss...hehehe

precious innocent said...

pinky angel: haha.. ttipu ke?? sorry ye...

irvanqiesy: hehe.. sorg lg tkena.. jgn marah aaa... err.. awat ur mom x kasi ek? leh save duit tau pakai cd nie...

Ummi Salsabila said...

laa..mimpi ke.pttla pelik jual cd kat pasar mlm.hahaha...

Rai said...

hehe..kesian..orang kampung saya panggil kemaruk..

Noy said...

bikin saspen jer...:)) nice post

precious innocent said...

ummi salsabila: haha... sorry sbb bikin suspen ya..

rai: kekeke... ye.. sy ngaku, sy kemaruk cd.. haha...

noy: hehe... suspen2 hari isnin nie pun ok kan? leh kasi jln itu otot2 mulut.. (sbb tsenyum dgn kesengalan sy nie.. haha)

maryaaa said...

alaaa emma dah lama org mintak, kat comment box.kat chatbox...

cepat2 email saya..nak bagi ni...

precious innocent said...

maryaa: waaaaaaaaaaa... best nie... sat aaaa... i email kat u.. tocey2...

p-na mama oja said...

wahhahha.. kelakar la akak nie... siap mimpi2 lg tuh...semangat nk CD nampak..kekekek..

~p/s: akak apsal p-na xleh comment kt blog Jua+2-3 blog lg?? adakah kerana tenet opis p-na lemau or p-na nak kena upgrade pe2 kah?? tolong berikan tunjuk ajar kerana sy dh x bwk lappy sendiri ke opis..huhuhuh (mls nak angkut!!)

precious innocent said...

p-na mama oja: hehe... tu benar2 kejadian tau.. giler tul akak nie.. smp mimpi2.. nasib baik x meracau, kalau x lg haru.. haha

ps, akak x sure la pina pasal xleh komen tu... kalau kat rumah leh komen kat blog depa x? kalau leh, maknanya, kat ofis pina la probnye...

Mama Safiyyah said...

your post made me smile today...thank you :-)

precious innocent said...

mama safiyyah: ye ke? hehe.. angau x kene tmp.. ;;)

Mama Honeys said...

mama emma..
you can ym me at luciahans@yahoo.com or email me at haniskamis@gmail.com. to sembang2 pasal cd ni..kalu nak, leh tgk n pegang2 CD lunatots tu gak...hhehe..saya ada try several local brand, ye la, nak beli yg imported tu..huhu.. :f (nanti nak cek duit dlm tabung jap..hehe)

nanti saya wat post pasal cD ni kat my blog ye..

BTW, u duduk area mana ye mama?

me; mama hanis :D

precious innocent said...

mama honeys: thanx for d offer... nnt i jengah ur blog ya... i'm staying in shah alam..