- RAMADHAN 1430..... -

tarikh: 1st ramadhan
kejadian: lepas bbuka posa, mama rasa 1 mcm sebu je perut... mkn juadah pun sikit je.. selalunye leh p 2nd round.. tp this time perut senak habis... so mama assume perut masuk angin... kul 9.30pm mama dah lalaland dah...
tarikh: 2nd ramadhan
kejadian: lepas bukak posa, again mama rasa sebu perut. tp kali nie mkn sikit je.. pelik dah rasa nie... dlm hati dah kata lain dah.... tido awal dr 1st ramadhan...
tarikh: 3rd ramadhan
kejadian: lunch mama balik rumah... so nie la jwbnye...


Myspace Pregnancy Countdown Clocks



well mummy jade, nie la berita ramadhan i... huhu





53 comments:

Intan @ mama ammar said...

Emma, tahniah! Take care of yrself!

MommyDania said...

hye emma! congrats.

Farah said...

waaahhh..tahniahh!!! rezeki ramadhan ni..

Zuhaini said...

alhamdulillah... tahniah!!!!

(wah.. mommy lyna n mama emma sudah mula mendahului! x leh jadi nih!!!! :) )

precious innocent said...

intan @ mama ammar: thanx... tgh gagah nak habiskan posa... loya je tekak nie...

mommy dania: :) thanx...

mommylyssa said...

Emma!!! Congratulations!!! So happy for you... (waaa...apesal laa pulak i yang tersenyum lelebih nii...) Seriously... bestnya!! Congrats k dear. Take care of yourself.

lia said...

errr xde idea nk tulis apa.... xcited mcm aku lak yg +ve ha3...

btw tahniah beb...

precious innocent said...

farah: hehe... mmg!!! rezeki ramadhan.. alhamdulillah...

zuhaini: hehe.. tocey2... mdahului ape? :?

precious innocent said...

mommylyssa: thanx... nie mesti u pun ada ape2 nie sbb xcited nie.. cuba check.. ngeh ngeh...

lia: haha... ko nie lia, mmg lawak la.. thanx beb!!

Zety Zin said...

congrats!!! berita baik di bulan yang mulia ni. take care ok.

azzamoro said...

wah..tahniah.... bestnyer!!! congrats u..

precious innocent said...

zety zin: hehe... mmg berita yg sungguh baik kan? berkat ramadhan thn nie.. amin...

azzamoro: hehe... mmg best, cuma tang nak tempuh 1st trimester je la semput...

Jua Zulkef said...

babe, tahniah...tahniah. i lak yg excited macam monyet. hahaha

i baru nak wat lawak lucy. konon nak cakap 'woww woww sangat hebat dan produktif ek di bulan-bulan puasa'. tapi, sah-sah itu datang dari bulan sebelum puasa.

m@y said...

mama emma,
CONGRATULATIONS!!!!!welcome to preggy mommies club ek..

lin said...

wah!!!
tahniah kak!!!
ni la dia eh..'punca' akak tak dpt nk teruskan bf anak akak...
takpe2...akak berjayala tuh kiranya bf till next baby. =)

p/s - saya susahla nk komen kt blog akak ni..kdg2 tak kuar nama profile tu.huhu

Fid said...

tahniahhhhhhhhhh
tu sbbnya ya hahahaaaaa

Hanz said...

Emma, me still remember our G-talk sometime ago. Wink!!

Tahniah, rezeki & berita baik di bulan Ramadhan..do take care yourself well

Mama Qaseh said...

CONGRATS..!!!

C!kpuanmuda said...

emma!! kita serupaaaa.. congrats laling!! bleh pose?

miela77 said...

Salam..Meh kita cuba UK Antivirus Formula Bio-Herbal, formula yang dirumus oleh Dr. Wan Mahani Serologist PRSS dan Penyelidik Kimia Bertaraf Antarabangsa yang 100% suci dan asli…telah diujikaji sejak 1988 (27 tahun) dan menjalani lebih 5000 clinical trial..ia mampu mencegah dari H1N1..Botol kecil 5ml hanya RM20 termasuk pos dan Botol Besar 100ml hanya RM150 termasuk pos.. siap ada lab test no (Lab Testing No: QD2363-1 - Dijamin Suci)
Tolong hebahkan pada sesiapa… lebih baik mencegah dari mengubati..IJN baru amik 1000 botol minggu lepas dari Doc.... Saya pun dah try pada keluarga..membantu meredakan masalah pernafasan. Produk nie paling serasi dgn baby..boleh refer blog saya..dan ada testimoni..Kalau demam, selsema, sakit tekak, batuk.. dah g klinik tapi x hilang gak..boleh cuba..insyaallah dengan izin Allah S.W.T.
Kalau minat klik pada http://miela77.blogspot.com
atau email pertanyaan pada Miela.77@gmail.com

EJEN DIPERLUKAN SEGERA..KOMISYEN TINGGI

Ikan pekasam Tasik Raban RM30 (5 bungkus termasuk pos) .. order di Miela.77@gmail.com

irvanqiesy said...

tahniah mama emma...ryan jgn nakal2 tau...jg mama and adik...

precious innocent said...

jua: haha.. sila la kira bila adik ryan nie 'dproses'.. miahaha!!!

may: hehe... ye ye.. i'm joining d kelab mak buyung sblogger.. haha

lin: hehe.. so now u know la kan.. tp smp la nie ryan dok ngempeng dgn akak... saje nak bmanja...
p/s, awat x kuar profile name? xpe la.. kalau xleh kuar, tulih je nama & url blog.. huhu

fid: haha... tu la sbbnye....

hanz: ekk, i ada kasi hint kat u dah ke?? :?

mama qaseh: masyeh... :$

cikpuanmuda: kalau u ingat comment i masa congrate kat u, i ada rasa sedih kan? tup2 x sangka i pun dah join d club.. hehe... i posa la laling, tp lepas bbuka, flatttttt

miela77: :)

irvanqiesy: ryan x nakal, tp manja lain mcm.. keje nak bdukung je.. sabau je la...

Siti Fatimah said...

congratz to u emmma.... tahniah!!! bestnyer :)
sorry lmbt wish cam i org terakhir je hehehe...

Salwa said...

mabruk :)

supermummy said...

emma...congratulation! wah wah..sudah maju kehadapan! hihihi..take care ya

precious innocent said...

siti fatimah: mane ada u org terakhir... org yg lambat baca entry i nie la yg org terakhir.. hehe

salwa: alhamdulilah...

supermummy: maju ke hadapan? wakakaka... patutnya perut nie yg bakal ke hadapan.. hehe

kakyong said...

mama emma,
tahniah tahniah.. rezeki di bulan Ramadhan...
jaga diri ya... :D

sya said...

wah... tahniah.. tahniah..
berita gembira di bulan puasa...

ramai betul yang dapat berita gembira di bulan puasa nih.. :D

lailasani said...

tahniah... tahniahhhh...!!
semoga segalanya dipermudahkan...insyaallah..

.small shoes. said...

WAAAAAAAAAAAAAHHHHHH!!!!!!! CONRATULATIONS!!!!!!!!!!!!! i yg bc nie pon ter-happy lebih!!! but am happy for you!!!

precious innocent said...

kakyong: hehe... mmg rezeki ramadhan.. alhamdulillah... masyeh ye...

sya: hehe... xnak join club ke? ngeh ngeh..

lailasani: insya allah... amin... masyeh...

small shoes: haha.... masyeh sbb happy sbb i'm happy too....

mama-syira said...

waaawawaaw ada good news rupanya! ni yang rasa nak jugak baby ni! heheh congrats to u and ryan nak jadi abang dah..take care.

precious innocent said...

mama syira: jom2, meh join club meh!! hehe

CY3.5 said...

smalam konon2 jadik yg 1st mengomen.. sekali tak dapat tekan button Post Comment.. apakah?

apapun, congrats :) makin bertambah-tambah rezeki kengkawan tahun ni..

precious innocent said...

cy3.5: lor, xleh? awat ek? hmmm... xpe la.. nie dah leh komen dah nie...
:f

hafizah hamid said...

congratulation... patut la asik tak sihat je b4 nih...hehehe....

precious innocent said...

hafizah hamid: haha... benda nie ke yg knor dpt agak? jgn ckp kat maklong lg tau, mampus emma kalau mama tau, kang mama bising.. tunggu raya je la.. nnt emma buat lembek time p mkn mee udang kat sana.. hehe...

SOHO Mama said...

Tahniah, rezeki di bulan Ramadhan :)
Just nice la jarak umur Ryan & adiknye nanti..

precious innocent said...

soho mama: hehe.. masyeh... kalau ikut perancangan awal, nak start 'projek' thn dpn, tp Allah pmudahkan utk kami.. amin.. hehe

fiza said...

Congrats emma, bestnya...bilalah bley join da club ni, take care :)

precious innocent said...

fiza: hehe... jom la join.. sempat lg nie... :s

Anasfadilah said...

Kak Emma tahniahh!

precious innocent said...

anasfadilah: masyeh.. :$

Nanak said...

sori emma, mebe i lama tak visit u..
congrates..:)

Dayah said...

alamak...miss the boat la sedara..

congrats..jom meramaikan geng rawa..kalau boy lagi, nak hensem mcm AK tak ? heheheh

precious innocent said...

nanak: xpe la babe.. congrate to u to ya!!!

dayah: haha.. xpe la... mane ada lambat...
hensem mcm AK??? :~

mummy_ayu said...

tahniah emma, lambat la plak i baca good news nie..wah Ryan nak jadi abang. so...mak yong la awak yer...congrates!happy for u!

precious innocent said...

mummy_ayu: mak yong? ape tu? mak buyung ke?? :?

littlemama said...

mama emma, tahniah! yea yea ryan dapat adik..

i dulu masa preggy izzah pun awal2 tu bulan posa, sebulan me tak posa u.. posa je kepala berat macam kena ikat batu... hu..hu ni pun baru abis ganti ari tu (turun berat 4 kilo...ha..ha)

precious innocent said...

littlemama: i insya allah masih gagah lg bposa... tp tang loya tu mmg spoil my mood la... kalau muntah trus xpe, nie memain pulak muntah i nie, bunyi je lebih.. nyampah!!!

UmmiKhayra said...

Salam Kak Emma...
Congratulation... Bestnya.. ada berita hebat tuh... :) jaga diri elok2.... :)

Sorry lambat tau biter nih.. dah tertinggal kapal saya.. huhuhu sibuk sgt kat hospital tuh... :(

Ina Hashim said...

congratssssssssss....rezeki Ramadhan namanya

precious innocent said...

ummikhayra: xde la tlambat pun... masyeh ye...

ina hashim: hehe.. sungguh2 rezeki ramadhan nih..