-NEED SUGGESTION PLS-

call me sengal or not, tapi tetiba je bulan posa nie teringin nak makan luar... eleh, macam la tahun-tahun lepas tak makan luar.. gagaga...

ada suggestion tak kat mana juadah berbuka puasa yg sedap? baca kat few blog, ayam penyet tu sedap.. betul ke? ayahnye ada mention pasal restoran ibunda, ada sesapa yang penah try? sedap tak?

tak tau la awat la posa tahun nie lain macam je... blogger-emoticon.blogspot.com

tp takpe ke berbuka puasa kat luar nie? H1N1 macam mana? hmmm...


15 comments:

Farah said...

ayam penyet tu sedap tapi takdela sedapp sangat haha nak try boleh juga

precious innocent said...

farah: xde sedap sgt? pulak... u selalu mkn kat mane?

Salwa said...

i takut nak try ayam penyet sbb dalam kepala terbayang mcm ayam yg mati sebab kena penyet
huhu

precious innocent said...

salwa: akak pun pelik gak, mcm mana leh dpt nama ayam penyek nie ek?
:?

Zuhaini said...

oh.. ayam penyet..? sedapnya... tapi kat KL ni saya tak tau la nak cari di mana.. tak silap ada org kata di Ampang pun ada apa ke nama restoran tu..

anyway, good luck! ;) buka posa weekend la best! lepas shopping, terus buka di restoran.. ;)

precious innocent said...

zuhaini: ampang? jauh kesana la pulak... zu penah rasa ke?

shopping? xtau la mcm mana dgn keadaan sekarang nie.. :(

p-na mama oja said...

Baca kt entry sapa tu mengenai ayam penyet?? Heheheh… Saya sokong ayam penyet…. Mmg sesuai utk sapa2 yg suka makan pedas.. sy makan ayam jer… sambal dia kc kat hubby, xtahan beb.. berasap telinga…huhuh

precious innocent said...

p-na mama oja: hooo.. akak lupa yg pina penah mkn ayam penyet tu.. mmg sedap giler ek? ade ke kasi address kat entry dulu tu? nnt akak check balik entry pina...

Hanz said...

Emma, ayam penyet restoran ader betul2 sebelah my office...hemm..bolehlah..tapi rasa not worth your money-lah!!

Me too nak cari tempat yg best2 coz baru sat tadi bos suh cari tempat nak buka puasa ramai2..eceh, macamlah my bos tu puasa! ekekekeek

precious innocent said...

hanz: awat? mahal sgt ke? ayam sikit sgt ke?

nak buffet ke? leh la mai kat kgsass, shah alam.. hehe...

azzamoro said...

ayam penyet rase biasa jek. pastu cam kering je. 1st time je i try pastu takde dah. restoren ibunda best. tp fine dining. tak boleh bwk toddler.

sya said...

saje nak nyibuk kat sini..
ayam penyet tu camne?
ayam ti di penyet2 ke?
hehehe

precious innocent said...

azzamoro: oh, kering ke ayam tu? kat mana la yg sedapnye ek??? ke lain kedai lain rasanya?? hmmm...

oh, restoran ibunda tu xleh bwk bebudak ke? aisey, nak ke ayahnye tinggalkan ryan nie??


sya: :)).. sya, serius akak xtau...

p-na mama oja said...

ayam penyet nie mmg kering skit cam ayam goreng.. tp dia kena mkn ngan sup baru sedap…

Actually ada byk kedai Ayam penyet nie…kat subang jaya pun ada, tp x sedap sgt kt situ…

so far yg saya dah makan.. paling sedap Ayam Penyet Ria… kat Sunway.. lot kedai kat depan sunway pyramid tuh… ari tu nampak signboard ayam penyet ria nie bakal di buka dlm sunway pyramid lak…

so selamat mencuba…

precious innocent said...

mcm nie la baru best.. siap kasi direction.. nnt nak cari.. tgk la kalau dah sihat, baru nak jengah kedai penyet yg pina mention nie... rasanya tekak pina dgn akak sama kot.. sbb big plate masih mjadi pilihan kami.. nanana...

cop.. big plate bln posa bukak ke?