-PCUTIAN DLM MESIA-

mama nie mmg sengal, hari tu mcm beria je nak join contest dr ummi rinie.. tp dsbbkan idea mengarang xmai, maka mama tunggu smp hari² terakhir baru nak join contest tu.. sorry ye ummi rinie, smp kene invite semula kat oggix..

sedikit pengenalan ttg contest nie.. contest nie dibuat bg mperkenalkan online shoppe ummie rinie, iaitu One Drop Fragrance Shoppe... dah kalau nama kedai One Drop Fragrance, for sure la hadiah pun tajaan product dr One Drop Fragrance Shoppe yg mjual One Drop Perfume... mama nak sgt try, tp sbb kat rumah tu dok ada lg stok perfume.. so, tunggu menang contest nie je la (haha, confident habis)... bukannye ape, sbb botol dia cute & muat buh dlm handbag...

anyway, dlm byk2 vacation yg mama penah p ceh, mcm la byk sgt, mama rasa tmp yg paling sesuai ialah pergi bcuti ke genting highlands... kalau agak² lupa, leh baca entry mama kat P1, P2 & P3...

kenapa mama pilih genting highlands?
  1. sbb tempat nie sejuk... obviously.. haha... leh peluk² dlm selimut
  2. leh main kat theme park .. memula tu mama rasa mcm mbuang je.. tp bila baca komen², rasa nyesal la pulak... ye la.. kalau nak main kat sunway lagoon kan panas...
  3. pjlnan pun xde la jauh sgt.. x smp 1jam dah smp atas... huhu
  4. risau pasal mknan kat sana mahal? mama dah x risau dah... sbb mama pina dgn baik hati dah kongsi kedai mamak yg jual harga mkan sama harga dgn yg kat shah alam nie... so, mknan mahal dah bukan 1 alasan... nanana...
  5. waktu camwhoring, leh berangan la yg kita dok bcuti kat overc.. x caya? cuba tgk gambar² kat bwh nie.. best, leh cong org wooo...
mcm kat china kan???

nie mcm kat holland pulak...

silap² org ingat kita amik gambar dr atas flight..


mama dah dpt pelepasan dr ummie rinie utk buat entry contest nie pesen gini.. ye la, xkan nak rewrite balik kan??


10 comments:

UmmiKhayra said...

Thanks akak sebab sudi join... ehhehehe banyak part tu nak kene baca.. hehehehhehehe memang boleh tipu owg ni.. kata i bercuti di oberC high in the mountain... chewahhh... :P

precious innocent said...

ummikhayra: haha... tau xpe... part kat tokong tu mmg terang2 leh tipu.. sbb atas bukit.. mmg x nampak mcm kat mesia nie..

pss.. nnt kasi akak menang tau... :))

azzamoro said...

good luck mama emma...:)

precious innocent said...

azzamoro: tq... :)

Precious said...

Uuuu ... Genting Highland! Lama ler tak gi sana ... Memang best tempat tu tapi skang ni tak sesejuk dulu ler ...
Good luck!

precious innocent said...

precious: tp masa kite p tu, mmg sejuk giler.. mayb sbb baru lepas hujan.. kabus pun tebal giler.. huhu

Zuhaini said...

x pa lah, biar lambat asal selamat! hihi.. :)

good luck!

**a ah, macam kat China la! :)

precious innocent said...

zuhaini: zu xnak join ke? :D

ummuabdullahsyaakir said...

Wahh mama mengcontestkan dri juga yea...good luck^_^

precious innocent said...

ummuabdullahsyaakir: hehe.. saje je.. nak memeriahkan contest nie..