-CUTI2 MESIA KAT GENTING H P1-

few mths back, kitaorg 1 family p la bcuti ke genting.. kiranya nie la cuti ptama kami btiga... ayah nye la yg paling xcited lg.. sbb nie mmg hajat dia.. dia mmg berangan nak bwk mama & ryan jln2 kat atas tu.. mama xde la xcited sgt, sbb tau dr mama intan yg susah nak mkn kat situ sbb mahal.. tp sbbkan kehendak ayahye, mama pun ikut je la..

tpkann, masa dok packed2 baju bajan semua, mama lak tlebih xcited.. mana xnye, beria2 dok matchkan baju2 utk ryan.. hehe... mmg kalau nak pack ape2, mama akan prepare brg2 ryan, the n brg2 ayah, & last sekali brg2 mama.. hehe.. normal ke mcm nie??

anyway, kita org p situ 3hari 2mlm, dok kat 1st world .. memula ingat nak pakai voucher company, tp lepas baca blog nie & nie, trus cancel.. ngeri ah!!! kita org smp dah agak lewat, tsbb ayahnye ckp check-in kul 3pm, so kitaorg happy2 la drive mkn angin kat highway .. errr actually ryan selamat tbongkang & mama tlelap sekejap.. alih2 masa kitaorg smp tu, punya la ramai foreigner chinese (maybe sporean) dok tunggu nak amik kunci.. & kitaorg dpt masuk bilik around 5.30pm gitu.. giler lama kat lobby...

lepas siap2 lebih kurang, kitaorg decided nak turun kat indoor park.. nak tgk la ape yg ada... yg funnynye, ryan boleh jadi takut ttiba.. x sure dia takut sbb bising ke ape ke, sbb dia x penah mcm nie.. tp kejap je la nak bdukung.. after few minutes, dah nak suruh lepas.. sbb nak main kejar2 dlm indoor park tu...

ryan dok buat muka pelik..

both mama & ayahnye mmg xdak niat nak main2 games kat indoor & outdoor, sbb mcm x best je kami feeling2 seronok.. lgpun ryan kecik lg... ayahnye kata tunggu ryan besar baru la syok main.. mama ikutkan aje la.. so, ape yg kami buat? kami ronda je .. sambil feeling2 amik gambar.. hehe...
alamak, awat sweet sgt ryan senyum mcm tu??

memula ingat nak compile semua story, tp kang takut ada yg muntah lak.. so mama cedok idea mommy nora bcerita pasal vacation dia kat terengganu, so cite bakal bsambung next time..
:buddy18:

**********

psst... dah vote blog nie?



12 comments:

Anasfadilah said...

cute je ryan senyum macam tu..ngorat ekk?heheh :D

precious innocent said...

anasfadilah: dia mmg mcm tu, kalau nampak ayahnye pegang camera, mula la posing..
tp, kalau nampak pompuan lg la mata x kelip2.. sabau je la...

DYLA said...

mama emma,
komen takde kene mengena ngan entry ni. ari tu ada baca pasal D DOntS in blogging tu kan. tp tak sempat tanya masa tu nak cpt. sy mmg perasan la , blog sy mcm lemmmmmmbap semacam. hangin juga. bleh mama share tips tak?

p-na mama oja said...

syoknya cuti2... malaysia!! jelessss jelesss... sy cuti dekat2 je + xder tido2 nie..isk isk!

precious innocent said...

dyla: u leh tinggal je komen kat entry tu, i mmg akan baca punye, sbb ada widget pberitau..
nntkan entry selanjutnya pasal blog yg lambat loading aaaaa

p-na mama oja: kira ok la tu.. leh je consider cuti2 mesia... ala.. blk kg pun kira cuti2 mesia wattttt...

Mrs Noba said...

ryan punya senyumannnn..sweet gitu!

jua said...

yang, patutnya u main je benda2 yg boleh ryan main. banyak gak tau waktu i main dgn faris. seronok tgk dorang jakun n enjoy.

Ummi Salsabila said...

nmpak lain pulak mama dlm pic tu.cam kurus lg.hehehe.
ummi pun bwk aufa gi situ gak dulu.tido kat hotel1st world gak.bwk aufa main indoor jelah kan.tp bkn aufa beriya men benda2 alah.ummi & abi nyer yg beriye mcm2 budak2.hehehehe.

precious innocent said...

mrs noba: jgn xtau, keturunan i mmg semuanya senyum pesen sweet mcm tu..
:))

jua: bukannye ape, takut mak pak yg over xcited je.. haha.. tp xpe la.. main kat pyramid pun boleh gak nnt.. ngeh ngeh...

ummi salsabila: hehe... tanya la sapa yg penah jumpe sy real life, badan sy mmg kering mcm tu je.. haha.. eh, u pun ada p sana ke? tp awat xdak tulih pun kat blog???
:?

Zuhaini said...

oh.. nama cpm Nora.. :) baru ku tau..

anyway, la.. x cerita pulak! saspen ni! :(

sweet ryan sengih gitu! :)

supermummy said...

emma nape tak bawak ryan main kat outdoor tu..kehkeh..last year sambut bday husayn kat genting gak..pastu bawak dia naik train ulat panjang tu, pastu ada satu lagi train apa tah kat atas tanah, pastu naik cawan, naik kapal terbang yg boleh naik tinggi rendah tu, ngan kuda merry go round..itu je la kot yg sesuai masa tu utk umur setahun..haha..tapi best gak! eh baru terbaca pasal amber court tu..gilalah! sbb pernah juga tgk brochure ingat nak book situ tapi nampaknya kensellah! mcm rumah hantu..haha

precious innocent said...

zuhaini: ahaks.. cite biasa je nie pun leh suspen ke??

supermummy: entah la, mind kami dah set yg benda2 tu mcm kecik sgt utk ryan hayati.. ahaks.. giler ahh kami nie..hehe...
kwn ofis emma kata amber court tu kalau ramai2 mungkin x terasa.. tp mmg scary la tmp tu.. kebetulan dr bilik emma leh nampak tau amber court nie.. sayup je nampak... huhu