-ISOMIL UPDATES-

ptama kali 2 posting dlm 1 hari...

mama xtau nak suka ke.. nak sedih ke.. sbb mix feeling nie...

camni citenye... lunch td mama balik rumah nenda mcm biasa... masa nak letak ebm dlm peti ais, mama nampak isomil dlm cabinet kat dining room... huhu... dah hilang 1 la...

:small_boy_7.gif:

mama trus tanya nenda...

mama: ma (panggilan utk nenda), ryan dah minum isomil ke?

nenda: haah...td ma kasi...

mama: dia mau ke?

nenda: mula2 kasi tu, dia mau minum.. tp lepas tu, dia xnak pulak... ma kasi lak susu emma, dia senyum... lepas tu minum.. tp x habis pun.. balance ma kasi kat kucing (lupa nama kucing)

mama: *senyum je sambil kejar2 nak peluk ryan*

sabar ye ryan, mama akan usahakan buat stok byk2 sikit utk shayang mama nie... hopefully ryan paham prob mama, thus kurangkan pengambilan susu mama buat masa nie...


23 comments:

lia said...

ryan ni stok fanatik susuibu mcm amsyar jugak la ni gamaknyer... he3... mmg mix feeling bila depa xmo susu lain kan...

chaiyokkk emma... (utk diri ku juga)

precious innocent said...

lia: hehe.... td gue sengih sindir tau.. tp rasanya nendanye x nampak kot...
:))

Dakjaat™ said...

hikhikhik! buat drama best nie.. isomil patut alert! Sile amek dorang belakun.. hhehehehe!

Ummi Salsabila said...

hehehehe.mmg drama tol.shomelsnyer mama emma & ryan nie..:D

precious innocent said...

dakjaat: cit.. dia nie buat lawak la pulak... :))

Jua Zulkef said...

bagus ryan..

precious innocent said...

ummi salsabila: hehe... drama kan??? ryan tu la... nasib baik dia chomel.. kekeke

precious innocent said...

jua: hehe... dia sungguh gud boy sbb tolak isomil tu.. yeye...
:f

Mamamarina said...

babe.. mintak tolong ngan Tuhan.. insya Allah he will helps you in such a beautiful way.. be strong.. u know that u r not alone ok?

Ummi Salsabila said...

hehe.ryan good boy..chaiyok2 mama emma!!

precious innocent said...

mama marina: yes... i'm hoping for a miracle... allah cuit i sikit je.. i dah emo x tentu pasal.. huhu

ummi salsabila: hehe... thanks...

fatin said...

hehehehe. pandai RYan senyum kat nenda bile dikasik ebm.. hehehe..

hope u get ur stock up back!! try mkn ikan bilis, bubur kacang merah, daun pegaga byk2.
good luck!!

intan mama ammar said...

emma, I pun tatau nak ckp apa topic ni sbb I pun ada masalah susu.

Cumanya ikutlah gerak hati anda sebagai ibu. Yang penting, beri yg terbaik untuk anak..

Rai said...

emma,

Halba works for me..tapi rasa dia..hehe..tobat woo..biasanya saya balik keja sambil pam sebelah dan menyusukan sebelah..good luck..

::Umi Sufira:: said...

Chaiyok Mama Emma...mimi doakan yang terbaik buat mama n Ryan:)

Dayah said...

mamaemma..caiyok..truskan mengepam..takpa bagi isomil pun..mamaemmma dah buat yg terbaik kan.. shud be proud tau dah sampai tahap ni!!

precious innocent said...

fatin: ikan bilis? benda baru nih... mjadi ke kat u?

intan mama ammar: tu la... gerak hati i xnak kasi other than my susu la.. tp bf mother sure rasa tgugat pasal susu nie.. mujur ryan tolak isomil tu, so now on me la.. go go go mama emma!!!

rai: hehe... i try 1 by 1 dulu.. mula dgn yg ok dgn tekak i nie, then baru yg x ok.. kekeke.. kalau pump pakai mesin xdak masalah, tp i nie perah pakai tgn.. kekeke

umi sufira: thanks ya mimi...

dayah: hehe.. ryan dah tolak isomil tu, mmg lega giler... ada la rasa riak sikit, sbb mampu bekalkan susu ryan dgn hanya perahan asli je, i.e. pakai tgn..
:))

lelosani said...

ryan = damia...
reject FM.... mama bangga dalam hati.. hehehe..
pepe pun semoga berjaya tambah stok ye emma... sy dh try longan+red dates tuh... sedapppppppp...
ganbare(gudlak) utk kita berdua!! hihih..

Mummy HnH said...

unting cik kucing pon dpt minum breastmilk yer... ekekeke... mahal tuh!

BTW, hopefully produksi mama emma kembali, back on track... saya pon lately, prod on-off... tapi, apa yg dpt ari nie, mmg terus bg utk bekalan baby esoknya... kdg2 10oz jer... selebihnya baby minum air masak kalau haus...

tapi, balek kerja, terus paksarela baby minum direct... hehehe... :D

kakyong said...

salam mama emma,
semoga dgn penolakan ryan ke atas isomil akan menyemarakkan lagi semangat mama emma... (mak aii bhs daku..)
good luck.. best best.. ryan vote for susu mama. :D

precious innocent said...

lelosani: longan tu mcm dah imun dgn badan i sbb dah xde apa2 effet.. huhu..jom2, same2 buat stok byk2.. hehe

mummy hnh: hehe... kucing kat rumah tu mmg untung.. ada sekor tu x mkn ikan tau, tp mkn roti.. haha.. kucing ngade.. 10oz, still byk lg tu.. sy, 5-7oz je 1 hari.. huhu.. xpe2... kita kene xtra rajin lepas nie.. huhu

kakyong: yesza.. mmg bsemangat nak perah2 nie.. hehe...
ps, ryan kecik2 pun dah pandai vote.. kekeke

mommylyssa said...

bijak ryan! pandai pilih susu yang lagi sedap ;-)

emma...try minum fresh milk hari2! and siapa punya blog i baca arini tak ingat dah, dia makan sayur bendi and BM increase!! try your best k ;-)

precious innocent said...

mommylyssa: i mmg dah buat stok fresh milk kat ofis nie.. x larat la nak beli anmum.. kekeke... sayur bendi? wah2.. tu fav i tu.. nnt leh try.. thank!!!