-MOD AT SARA KIDS-

dah naik basi dah cite pasal MOD (mini open day).. sorry la.. idea x mari la.. (hehe, alasan lapuk)..

tp biar lambat, jgn x cite langsung kan? kan? hehe..

well, hari tu mmg kami p sana.. itupun hampir2 cancel, sbb ttiba ayah dserang birit².. mujur towards noon, perut ayah mcm dah ok sikit...

nama je dok area shah alam, tp kami smp sana lambat la jugak.. nasib baik party x start lg... actually party nie mini open day cum bday party utk puteri sulung owner sarakids..memandangkan mama dah plan nak bwk air mineral je, so mama xde la bwk hadiah utk bday girl.. sorry ye puteri sara...

dr jauh dah leh nampak khemah pink, theme colour party nie.. mama turun je keta, dada dah mula cuak.. haha.. ye ye, mama mmg sengal.. mama segan nak jumpe org.. tp nasib baik nampak mama intan & mommy ct.. ingat nak join 1 meja, tp penuh la pulak.. so ayahnye ajak dok kat area koridor kedai.. mama on je la...


smp je kat sini, ryan bedal air oren.. dahaga la kununnye tu...


in person, mummy farah (owner sarakids) nie sgt la petite.. + cantik.... no wonder puteri²nye ikut muka dia...


mama x brp follow sgt pjlnan event nie, sbb dok sibuk mengejar bos kecik nie.. nak mkn pun curi², nyesal x lunch siap² kejap² ryan lari masuk kedai stationary kat koridor tu.. bile mama paggil, dia leh gelak² pulak.. ingat mama dok main aci nyorok dgn dia... isk, sabau je la... ayah nye pulak, x berani nak bgerak byk, perut still kurang bkerjasama... hmmm

kita layan gambar je la ek...


punya la byk kek bday, comel2 pulak tu.. tp 1 pun mama x dpt rasa...

kesian bday girl, mamai je.. sbb baru bgn dr tido...

meet d funny clown. siap buatkan pedang pink utk ryan

punye la ryan seronok main dgn play tents nih


dah boring main kat play tents tu, ryan buat pulak posing ala² nak buat vid clips.. ade2 je bos kecik nie la!!!

sesuai x kalau jd model iklan canon?


antara blogger yg mama jumpe/nampak selain mama intan & mommy ct ialah:
  • mama hanz (cute je hambali dlm meitai)
  • mommy lyna (puas hati sbb dpt dukung fahry) yg punya niat lain nak jumpe ikram dinzly, tp that pelakon x smp²
  • mummy azza ( mama segan nak tegur, sbb mama x sure nama.. )
  • mommy farah (next time kita tegur menegur ye..)
  • mummy watie (mama main agak2 je.. sbb muka dia mcm familiar)
  • ummi raudhah (nasib baik raudhah tegur akak, akak x perasan.. hehe.. btw, sedap spegetti!!)
  • mommy su (gigih dia mengangkat cd lunatots)
  • mommy dhia (lawak je cara kami kenal memasing.. sama2 mention nama anak dulu, baru mention nama maknye.. nampak sgt anak lg popular dr mak!)
  • ibu e-car (tperanjat mama bila ibu e-car tegur mama.. siap mention nama mama.. haha, ttiba je rasa mcm famous... kekeke... later baru mama tau dia la yg buatkan kek bday)
  • mama zety (yg menyorok dbalik rak suratkhabar kedai stationery.. patut la nakkkk sgt mulut nie nak tegur, tp x ttegur tanpa dketauhi sbbnye.. ceh!!)
ade ke yg ttinggal ek?

ada jugak yg mama mmg zero x kenal.. sbb bila baca entry yg lain, ada gak yg depa mention few blog.. huhu... xpe la, mayb next time kalau ada gath, leh beramah mesre....

kat situ ada gak booth jualan.. tp mama langsung x dpt jengah... frust.. dr kejauhan, mama mcm nampak mommy rinie, mummy farah, mommy liza (mama mmg confident sgt this lady dr snuggbaby, tp segan nak tegur sbb muka dia serius)...

pergh, punya la ramai senarai mama.... tp nie je la 1²nye gambar dgn blogger...

dgn mommy ct

mama kalau leh nak stay lama sikit, sbb nak tunggu lucky draw.. tp ayahnye dah jegil² mata dah... kasi signal baeekk punye suruh balik, sbb panggil MrTandas dah mjelma...

beria je mama update cite basi nie, xtau ada org baca ke x?
haha.. padan muka, suka sgt perap cite..


18 comments:

yatie chomeyl said...

eh ada orang baca..yatie baca ni k emma hehehhe
psssttt, bila nk tepek banner blog yatie skali kat sini hehehhe

precious innocent said...

yatie chomeyl: ingatkan xdak org baca, sbb dah basi.. hehe...

hari tu xdak code, nie akak tgk dah ada, nnt akak tempek k...

mama_alifsarah said...

i pun baca gak.. hehehe

Ummi Salsabila said...

bc ni kak..bace..tp tgk tjuk agk suspen.aik,ade 2nd mod sarakids ke?

kt knl akkla.mmg cam.hehe.thnks puji spegeti nth pape tu.kihkih

Zuhaini said...

alahai cutenya ryan sengeh! ;)

precious innocent said...

mama alif sarah: masyeh sbb sudi baca entry yg dah lapuk nie.. hehe

ummi salsabila: haha.. rasanya farah sarakids x habis lg penat kelola 1st MOD hari tu..
sedap la spegeti tu, nasib baik akak mula tau malu, kalau x sdiri pikir aaa.. haha

zuhaini: cuba tgk mama dia sengeh, serope x? haha

Ina Hashim said...

wahh
bestnya!!!

precious innocent said...

ina hashim: mmg best!! tambah best kalau menang lucky draw.. tp malangnye kami xdak rezeki hari tu.. hehe

azzamoro said...

hehhe.. i recognise u hari tu tp i segan gile nak tegur. next time jumpe kite chit chat ehhhh

precious innocent said...

azzamoro: kalau u nak tau, i brp kali usha u.. kekonon nak buat belas kasihan mintak u tegur i dulu.. i kan pemalu..

last², dua2 x btegur sapa.. haha

sya said...

la kak, ingatkan ada buat lagi sekali.. rupanya event lama, entry baru.. :P

hmm, dah dua kali teringin jumpa akak tapi tak dapat... bila lagi nak ada event2 nih.. huhu

precious innocent said...

sya: hehe, sorryyyyyyyyyyyy.. nampaknye, mcm kene tukar title entry nie je...

teringin jumpe akak? hehe.. ala, xde ape2 yg istimewanya akak, hanya insan biasa, cewahhhhhhhhhhhh!!!

farah@sarakids said...

mama emma: i ternampak incoming link dlm blog, trus klik.. thanks dear. ryan mu sgt la hensem. bila la nk dpt anak boy =)

precious innocent said...

farah@sarakids: hehe... xpe, usaha itu tangga kejayaan!!! nanana...

Farah said...

hahaha lain gile ok muka mama emma hari tu..dlm blog lain..so sgt tak cam la..tp takpe next time kite borak sakan k!

precious innocent said...

farah: lain yg mcm mana? nampak real life lg jelita ek? kekeke... nvrmind, next time kita beramas² mesere yek!!

luna said...

Emma,
Tak sempat kita berbual panjang kan haritu.
InsyaAllah ada kelapangan (tanpa anak kecil disisi), mama2 dia boleh berborak sakan..ekeke :)
Besar dah Ryan, hensem..

precious innocent said...

luna: tu la sue, sempat tegur je... lgpun emma tau sue bz nak buat preparation utk short course tu...

ryan hensem? tgk la mama dia.. nanana...