-DO PEOPLE UNDERSTAND?-

umum tau yang mama preggy la nie (aisey, tak buh ticker lagi la.. aduhai)... so, sedikit sebanyak ada effect kat performance mama dalam kehidupan seharian...

mama cepat penat lately, rumah serius macam tongkang pecah (err, selalu pun macam tu jugak, nanana), tapi yang paling teruk, latest kul 10pm mama dah lalaland dah.. kalau tak ryan ajak masuk tido, mama menidokan diri, sambil membiarkan ayahnye layan ryan...

serius mama letih....

so, selain dr kehidupan seharian yang kene impact domino, MyBlogSaloon pun kene jugak.. kalau dulu, mama and ayah tag-team siapkan order tengah-tengah malam, la nie dengan keadaan mama, mama tak mampu.... isk...

boleh ke mama gunakan alasan pregnancy nie? memang la pregnancy nie bukan 1 alasan. tapi memang ada effect kat diri mama... customer faham ke? kalau korang kat tempat mama, macam mana korang overcome benda nie ye?


26 comments:

littlemama said...

mama emma, preggy memang effect macam tu awal2 ni.. explain mesti customer faham (lagi pun customer pun mostly mom jugak kan)..

now ni u need time to rest and recharge your energy, rehat dulu for few months... pastu sambung balik... rezeki, isyaallah ada.

Anasfadilah said...

kak emma,dulu saya start jahit bag jual2 pun masa mengandung..memang tak larat

jadi saya inform /email customer kata saya lamabt sikit buat order pasal tengah mengandung,dan minta maaf awal2 kalau lambat

biasanya perempuan2 tahu,macam kak ros kata lah..

kak emma betul2 nak kerongsang ke?ala join je la giveaway

boleh buat hiasan pada lapel kot ke,mana tau :D

Hanz said...

emma, hang on tough..kalau customer pon pompuan esp yg dah jadi ibu, mesti faham...yang penting emma jaga kesihatan dulu yer..take care!

Nanak said...

emma, i pun cepat letih..nak masak pun malas..
9pm dah menguap2 padahal sblm ni 11pm pun mcm masih awal..

m@y said...

emma,
rehat la dulu..awal2 ni mmg penat giler.badan x bermaya je,nak celik mata pun kadang x naik..tunggu dh 4 bln ok la tu.emel la gtau customer condition u..insyaAllah derang paham..

Dayah said...

sure depa paham punya..jgn risau...fikirkan badan and baby tu dulu..okie..??

Wawa said...

congrats. terlambat tahu. jaga diri ya.

yatie chomeyl said...

customer paham la kak emma...kalau tak faham, meh nak babab diorang hehe

ar.nie said...

Mama Emma, kiter tertinggal kapal laa...

CONGRATULATIONS!!! :D

Insya Allah, customer faham, kalau explain kat dier betul2. Kalau yg tak boleh faham tue, abaikan ajer. Eceh! Ekekeke... :))

precious innocent said...

littlemama: kekadang tu, try jugak tido awal.. kekonon nak bjaga midnite la.. tp x bjaya jugak.. sedar2 dah nak sahur...
was thinking to stop for a while pun... hmmm

anasfadilah: eh, masa preggykan ziyyad dulu dila dah buat biz ke? akak ingatkan dila just jahit utk brg2 ziyyad? akak pun dah tlupa...
rasanya akak mmg kene personally email semua customer akak nie...

hanz: thanx for supporting me .. :)

nanak: masa ryan dulu pun, i mcm nie jugak... cuma this time i risau sbb biz i tu.. takut sgt reputasi i jatuh.. huhu.. reputasi la sgt.. haha

may: i mmg takut sgt, sbb masa ryan dulu pun i amik masa 4bln nak betul2 kuat... hopefully this time xde la lama mcm tu...

dayah: i do hope so... itupun memana new customer i dah mention nama org lain.. mcm jiji yg buat mini me tu... hmmm

wawa: hehe...xde la lambat.. baby pun baru nak develop je... masyeh...

yatie chomeyl: haha... boleh ke bababkan utk akak? lawak la yatie nie...

arnie: isk, xde ttinggal mana la.. baru je pun kite announce benda nie.. hehe...
kalau customer faham, alhamdulillah.. takut yg xleh terima je... so kene la tahan kalau lepas nie reputasi MBS jatuh.. huhu.. taknak!!!!!

Mienamei said...

salam emma! & A BIG KONGRETTTTTS 4 u!!!!

alahai emma, kesihatan tu penting.. makan kene byk2 sket.. teringat aritu ko cakap ko mebbe lame lg nak pikir 2nd baby tapi tup tup dan berisi dah ko skang.. hik hik hik.. tappe la as i said dulu, bagi jalan kat kengkawan meletops dulu.. aku nye awal tahun 2010 baru mula modus operandi..

nway take care k ;)

MAMAFAWWAZ said...

salam you..lama tak jengok blog you ek..dah nak tambah 2 semua ni..you,yaya..saper lagi...i jugak still sorang lagi..anyway..jaga diri ek..mama-rayan

lia said...

ko rest la dulu... bgtau yg dlm list, ko xley commit utk siap cpt so mintak depa decede.... depa paham, insyaAllah...

precious innocent said...

mienamie: kalau ikutkan kes kitaorg nie, unplanned la.. kes tlajak... miahaha... dah rezeki kan, sesungguhnya DIA maha mengetahui...

mamafawwaz: tu la, u pun dah jarang update blog.. bz ke?

lia: aku mintak2 pun depa paham... tp aku x tulih lgpun kat depa... nak ngadap pc nie pun mata aku dah bpinar... kalau x sbb keje, rasa mcm nak melepak atas katil je...

Diyanazman said...

eeiii lambatnya haku nak wish!! selamat preggie dan tahniah atas kepreggiean anda Emma!!! bestnya nak dapat 2nd baby dah... congrats!!!

precious innocent said...

diyanazman: mmg best, tp nak tempoh 1st trimester nie yg ... :~

Zuhaini said...

sabar la.. saya pun rasa customer akan faham.. ala, kalau depa x faham gak, suruh je depa buat sendiri! hihihi :)

precious innocent said...

zuhaini: suruh depa buat sdirik?? alamak, kang akak pulak yg xleh cari mkn..
:$

Mrs. Kown said...

congratttss (ok saya lambat)

*skarang macam musin mendapatkan anak no.2 je. =P

precious innocent said...

mrs kown: hehe.. xde lambat la.. selagi baby nie x kuar, still x lambat...

* haha.. latelykan ujan.. miahaha!!!!

kaseh.alphalipid said...

salam k emma...salam kenal.lama dh follow blog u ni...soon nk order cute banner tu lah for my blog:)
btw...congrate for yr second baby! enjoy yr pregnancy journey yeah!!bestnya dh masuk 2nd!! me...tk tau ble plak nih;)

salam ramadhan!

ezira
http://kaseh-alphalipid.blogspot.com

precious innocent said...

kaseh.alphalipid: masyeh sbb sudi follow blog nie yg byk merapu hehe... insya allah, ada la rezeki u tu nnt..

Queenin Murni said...

org yg pernah pregnant.. boleh paham kot.. heheheh! don't worry! :)

precious innocent said...

queenin murni: hehe... tp ada jugak yg buat2 x paham.. tu yg takut tu...
:(

erlyda said...

lorrrrrrrrrrr ketinggalan zaman okkkkkkk.. kiter baru tau yang akak pregnant..cehhh sabor je la kan akak dh dok heboh2 kat blog kiter baru tau..nway congrats!!

precious innocent said...

erlyda: hehe.. xpe... akak pun dok mabuk lg nie.. tu yg buat entry pun ala2 je.. ticker tu semua pun baru je update.. hehe