-BERI SEDIKIT MASA...-

mama nak mintak maap byk2... kalau ada yg perasan, dlm last week, mama x jelajah pun blog sesapa kan? kalau ada pun, to tell d truth, mama hanya bukak blog je.. then close balik... mood tarak... sbb masih tganggu dgn kes ryan tempoh hari...

btw, mama dah cuba yg kwn mama suggest tu... tp ryan nampaknye mcm x suka sgt.. tp mama paham, benda nie amik masa kan... janji dia x luak trus... dpt sedikit kalsium pun kira dah ok....

tp hari nie dah ok dah..... tp keje lak dok ada nie...

so bg masa kat mama nak jelajah balik blog kwn2 ye... so, jgn la marah kalau ttiba dpt komen utk backdated entries... huhu...

utk x nak kasi blog nie bsawang, kita layan vids je la ek... jgn mareeeeeeeeeeee...




awisy lg terror dr ryan.. tp mama pun dah lupa bila yg mama ajar his body parts nie.. tau2 dah pandai tunjuk semua.. hehe
(sorry ye kalau vids tu bgegar skit...)

****************************************


nak mekap blog, tp x brp nak terror? jgn takut, jgn segan... contact mama ya.. mama sedia mbantu...


22 comments:

yaya said...

harap2 ryan dpt sesuai dgn susu baru. good luck dear

precious innocent said...

yaya: thanx babe.. :)

mama-qaisara said...

akak dh try ke pil jamu asi tu?tryla utk ikhtiar terakhir(kalau akak nak la..ni bkn paksaan tau =) ) sebab last week susu sya merudum gak.pastu sya makan semula pil asi tu biasanya sya mkn sekali sehari je..pastu sya upkan dos ke 2x sehari..so far alhamdulillah dptla tingkatkan hasil dari 3oz sekali pam ke 4oz..akak tryla eh.mana tau mujarab :)

precious innocent said...

mama qaisara: pil asi x jln kat akak... huhu...udah torai...

intan mama ammar said...

sgt kuci la buat mata macam tu. My son belum kenal semua tu. Terlalu sibuk sgt ngan benda sekeliling dia, time org ajar mesti nak tgk benda lain.

precious innocent said...

intan mama ammar: we all pun xde 'ajar' ryan.. tp more to main2 dgn dia.. i rasa bebudak la nie xmo diajar la... kene ajar dlm main2 la..

zubye said...

Ryan tak sihat ke emma?
sian dia.. memang susah hati kalau anak tak sihat ni kan..
hope he will fets well soon :-)
take care!

precious innocent said...

zubye: hehe... u dah salah faham nie.. actually production susu badan i merundum teruk.. so i tpaksa introduce fresh milk kat dia.. tp dia x brp nak... tu yg buat i sedikit tension...

Hanz said...

Emma, seingat I by umur Ryan ni, dalam 24hours, dapat 12oz susu pun dah kira memadai sebab dia dah makan cam orang dewasa...

Hang on there, mamaemma...adatlah ada masa kita busy sangat ada masa goyang kaki..other bloggers sure faham...

precious innocent said...

hanz: kalau campur2, total susu i yg ryan consume hanyalah 9oz je.. tp tu hanya ebm la.. yg direct feeding tu mmg xleh nak kira...

huhu.. pikir2 balik, mcm cukup je 12oz je (hehe.. kata penyedap hati...)

lia said...

cute nyer ryan... err suara emma ker yg dok tnya2 ryan 2? yg sabar2 tu lak... mmg ryan akan urut dada ek kalau kita ckp sabar2 dgn dia?

precious innocent said...

lia: yesza, kalau kita ckp "sabar2", dia akan urut2 dada... & yap, itu la suara ku yg merdu..
:x

irvanqiesy said...

mama emma,jgn la down,kne cool je tau,i pon pnah lalui mcm penglaman yg pnuh ranjau utk bfeed,ingt x entry i yg qies xnk bfeed hampir 1 mggu,i byk2 bdoa akhirnye qies bfeed jugak,smpai i bwk qies pg klinik tau,hehe...mnum la air sebyk yg mgkin tau,dan kene kerap bg susu dan trus menerus pumping...cenyum ckit...

precious innocent said...

irvanqiesy: kekadang tu, mulut dok kata x tension, tp hati xleh nak tipu kan? hehe...

1 lg, minum air JGN tlalu byk.. in my case, dah ltebih dos, maka susu i pun jadi kurang... kat sini entry i pasal kes minum air nie..

mama-syira said...

patut lama tak dengar citer ;P apa pun, wish u best of luck!

precious innocent said...

mama syira: hehe... tunggu.. kan dterjah blog kamu...

Fid said...

lama lagi ka?

precious innocent said...

fid: haha.... haku ade je terjah blog ko.... tp sangap tul nak kejar entry ko... 1 hari ada dekat aploh..

Fid said...

itu ka??sila salahkan WLW...mak mmg ketagih..buleh????

precious innocent said...

fid: dah penah pakai wlw, tp yg x syoknye gambo semua jadi kocik... x meriah lak blog u ini.. haha...

xpe aaaa mu byk story mory... mak lak otak ala2 suam kuku je nak mengarang... huhu..

Fid said...

jadi kecik ka??
macam aku memang kuSET bagi kecik hahahahaaaa

gambar tu kita leh adjust kan???

precious innocent said...

fid: entah la.. dah cuba adjust jd besar, tp bila publish, jadi kecik balik.. last2 fedup..

anakku hensem, tu yg x suka gambaq kecik2... haha (padahal, mamanya nak tumpang glam anak.. wakaka)