-NURSING COVER-


nak mekap blog, tp x brp nak terror?
jgn takut, jgn segan... contact mama ya.. mama sedia mbantu...


****************************************

bf mother tentu kenal dgn nursing cover(nc) kan??

masa mama mula bfkan ryan, tfikir jugak cara nak cover diri mama... as usual, mama kan kedekut jimat, so mama pakai shawl je utk cover diri & ryan... <> mcm cara yg mommy lyna buat dulu..

mmg mama bcita2 nak beli nc nie, tp masa awal2 plibatan mama dlm dunia bf nie, nc tsangatttttttttttttt la mahal.... kalau murah pun, x lawa sgt.... seingat mama, ada nc yg mcecah rm1++, sbb pakai kain cotton jepun.. tp mama xtau la mcm mana rupenye kain nie.. mayb cotton pesen lembut kot...

tp lately dah ramai yg buat handmade nc nie... & salah sorgnye, mama dila.. eeee.. jeles tau mama dgn talent dia nie... beruntung ziyyad, dpt mama org seni mcm nie... oh, btw mama dila, x blajaq cara2 nak jahit baju melayu ke??

bukan nak kata previous nc dia x lawa, lawaaaaaaaaaaa.. tp kurang menarik phatian mama.. tp bila mama tgk design dia yg nie, mama mmg jatuh chenta.. serius, xtau nak ckp tang mana yg lawa...


mama rasa colour tu buat mama tpikat... plus combination kain tu... eeeeeee lawa giler tau mama dila..... tp mama baru perasan, dah ada org beli ek??? eee.. sure cun buyer tu kan???

mama rasa mama dila kene buat nc colour yg mcm pesen nie... tp xtau la jugak kan, sbb citarasa kita x sama kan???

btw, mama x dbyr ape2 utk penulisan nie, hanya mama sukaaaa sgt kat design yg nie mbuatkan mama tpanggil nak buat entry.. dsamping free promo... huhu




20 comments:

Fid said...

apakah kausudi nak 'tolong' haku???

precious innocent said...

fid: tolong mung??? promote biz 'senget'? boleh aje... tp make sure 'brg' tu menarik phatian gue..

tp mcm dah nampak 1 brg tu cun... sabaq naaaa... kasi idea mari, nnt i buat k...

Fid said...

bukan nyah!
mak nak tana pasai nak make up blog daa
hapakah senget belom kick off daa..sabaq na
apakah aku ni?

precious innocent said...

fid: laaaaaaaaaa... ingatkan biz tu.. kalau tang mekap blog, ym je la..

Fid said...

aku tak on YM la
bahya dok depan gm maaaa
gtalk cannot meh?

CuppyCakeMommy said...

i beli kat kedai chomel..tapi nc kat post u ni mcm besar sket dr yang i beli tuh..pastu 2 color pula tuh..baper ringgit eh?

Fid said...

i on YM....silalah buzz saya hahaa

precious innocent said...

fid: ape gtalk hang?? aku x sure la ape gtalk aku.. haha...tp aku ada la...

cuppycakemommy: hehe.. kalau la mama dila nie buat nc masa i diawal bf journey i, sure i beli dgn dia... hehe... regenya rm33... tp dah jual... tp kalau u bkenan, leh je suruh mama dila jahitkan mcm tu... errr.. kot!!!

Fid said...

ym..ym aku dah on idjeep06

precious innocent said...

fid: jom sambung chat kat gtalk...

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

emmmaaaa...
nak make up blog...
hihihihi

precious innocent said...

mimie azimask: aku charge tau... ok x???

Yan said...

camno nak pakai tu??

huhuu kesian kitekan tak tau.. sbb tak bf baby

precious innocent said...

yan: mesti la u xtau, sbb u x bfkan anak u.. hehe.. nc nie pakai ala2 mcm apron la.. tgantung kat leher... so, nnt leh pick-a-boo tgk baby kita time bf tu...

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

sweetnye pattern

precious innocent said...

mama-miya a.k.a "jedi hopeful": sweetkan??? beli la 1... hehe...

kakyong said...

mama emma,

ku pakai selendang panjang jer kdg2 tutup dgn sling.. ikutdan jer apa yg bawa.. normally BF dlm kereta jer.. tp kena cover gak.. mana tau, terberhenti kat tepi bas ker.. takkah naya.. org dlm bas dok skodeng... :))

precious innocent said...

kakyong, emma pun kekadang pakai selendang.. kekadang kalau x sempat, cover pakai tgn.. hehe... mcm peek-a-boo la pulak.. hehe

kakyong said...

cover pakai tangan??!!! hmmmm, ter'cover' ker tu.... kehkeekehhhh ;)

precious innocent said...

kakyong: lalala... tu yg jd peek-a-boo kekadang!!!