-SUPPORT ME WILL YA?-

ayahnye dah bising2 dah ngape x update blog.. baca jugak rupanya dia... ingatkan x baca...

mama betul2 mati kutu 2 3 hari nie.. byk benda nak dtulih dlm blog comel nie.. tp idea x mari langsung... hadoi... mama pun xtau ngape... tp sejak dr ryan demam hari tu, (btw, dia dah sihat dah) mmg perangai dia lain... nak menempek dgn mama je... kalau mai angin kus2 dia, kat ayahnye pun xmo... serius mama penat...

..... & effect kat susu mama.. tp tu cite lain....



bismillah... mama actually rasa bbelah bagi nak tulih benda nie.... malu ada.. segan pun ada...

mcm nie, mama tgk ramai yg buat duit jual brg online.. ada yg jual nursing cover la... jual gift baskets la... jual cd la.. mama pun teringin gak nak cari xtra income nie.. tp utk jual brg2, kene modal besar jugak kan... so, mama ingat mama nak offer service je...

tp service ape??

huhu.... service mekap2 blog ok x???

kalau b4 nie, mama tlg dgn sukarela je mekap2 blog kwn2.. tp rasanya lepas pikir2 panjang, mama rasa mama ada talent (blueeek!!) utk cuba buat duit melalui service nie..

buat sementara waktu, mama x tetapkan ape terms & conditionnye.. sbb mama pun xtau mcm mana sambutannye kan?? cuma kalau ada yg bminat, leh je buzz mama.. then kita leh bincang pelan2...

lg 1, mama hanya tumpukan pd blogspot dulu ye.. sbb yg nie je yg mama terror (muntah ijo!!)..

antara blog yg penah dpt service foc, blog mummy ct nie... kwn2 leh bandingkan antara layout lama dgn yg baru kat sini...

ok... harganye pulak ye...

utk header sahaje, mama charge rm10...

utk blog sahaje, mama charge rm20

utk keseluruhan blog + header, mama charge rm25

kalau ada sambutan (insya allah), mama akan create tnc.. buat masa skrg, mama akan buat ikut ape saje kehendak kwn2...

utk clarification, mama xleh buat custom layout lg ye (xtau la in future) .. cuma mama tweak(ubah) je dr yg original jadi lain..


25 comments:

intan mama ammar said...

Cantik u tweak layout emma. Harap2 bisnes u berjaya. Jangan malu dan segan untuk jual kepakaran yang ada|1

hafizah hamid said...

emma...kak nor jadi 1st customer emma la...hehehe....

1st customer kena bg diskaun 50% lar....hahaha....

Noy said...

i think dats a great idea..2 thumbs up

Dayah said...

good luck for new undertakings.

precious innocent said...

intan mama ammar: tq.. nie dok tunggu 1st customer.. hehe


hafizah hamid: 50%? alamak, mcm mana nak bniaga nie???

k.nor dah xleh nak chat dah ke??? x habis kursus lg ke?


noy: tq.. hehe...


dayah: tocey...

mama-qaisara said...

bagusla kak wt bisnes ni....hehehe..jarang2 org nk wt bisnes ni.bagus2x

mama-qaisara said...

:D testing..hehe :o

precious innocent said...

mama qaisara: sbb jarang jumpe tu, yg buat akak nak try nasib.. huhu

hafizah hamid said...

kak nor dah abih kursus dah....kat sini kami dah tak boleh berchat2 lagi..sumer dah kene blok..pengawas trafic kat sini kerja keras..

ala emma...org gurau2 jer...mana la tau..kot2 ade diskaun utk 1st customer..hehehe...

by the way...keep up ur good work...

fiza said...

Mama emma, ku sokong usahamu. Santek sgt blog mummy ct selepas di tweak. Ku pon nak guna khidmat mu jugak lah untuk tweak blog ku :)

Bila mu nak start business ni?

precious innocent said...

hafizah hamid: ala... x bestnye xleh chat... pingbox emma pun xleh nampak ke??

cuba buzz emma, kot2 ada rezeki k.nor.. ;;)

fiza: bila customer ready.. yeah yeah!!! :D

Jade said...

wah.. nmpknye u start berniaga dulu la emma.. i nak kumpul modal.. nnt i promote kalau u dh start bisness

precious innocent said...

jade: ala... biz i kecik giler je nie... biz u pakai byk modal...

la nie mmg i dah start biz nih.. tunggu customer je...

Anasfadilah said...

bagus idea kak emma..rajin kak emma godek xml coding ye..heheh

betul kata kak intan,hangan malu jual kepakaran. :)

saya doakan Kak emma berjaya k!chaiyok! :D

precious innocent said...

anasfadilah: dr akak melangut dpn pc nie dok bloghopping, baik akak cuba nasib kan... huhu...

tocey2...

mommylyssa said...

good luck emma!!! dah ada customer belum? i nak header baru tapi bahasa tumblr nii lain skit dari blogspot!!!

precious innocent said...

mommylyssa: kalau header, i just nak size je dah cukup.. wight & hight je...

Rai said...

alamak mamaemma..baru suamiku bercadang nak buat service yang sama..tuptup ada competitor dah.. hehehe..

precious innocent said...

rai: xpe... buat la biz.. emma x kisah... customer pun ada fav mereka masing2 kan... huhu

mummy_ayu said...

bagus la...i pun interested nak jadi customer u..cam ne nak mula yer?

precious innocent said...

mummy_ayu: u leh je buzz i kat pingbox i tu... or add ym i, crawler_os

kakyong said...

salam mamaemma..

kalo service khidmat nasihat ade caj gak ker.. hihiii...

kakyong selalu nak chat dgn mamaemma, tp bila kakyong online, mamaemma plak tak online...

anyhow, gud luck... tak salah bg servis pada perkara yg u mahir.. utk kebaikan bersama..

precious innocent said...

kakyong: khidmat nasihat? rasanya more tu sharing ilmu la kakyong.. emma bukannye pandai, tp ape ilmu yg emma ade, emma kongsi... kakyong nak tanye ape??

mekap2 blog nie, khusus utk mereka yg nak tukar whole layout tanpa nak pening2kan kepala depa.. huhu

Hafizul Asyrul said...

^.^ sell template RM5.Full with backup images,flash and xml files.

precious innocent said...

hafizul asyrul: murahnye dik... buat la byk2 lg.. hehe...
:)