- RYAN & SUSUMAMA -


mama la nie dalam dilema.. antara kehendak anak dan kepentingan diri sendiri... wah!! gempak giler je kan bunyinye? hehe.. saje je... ye la, mama pun dah lama senyap je.. so la nie nak start enjin la balik.. harus la ayat pun dabomb kan...

ok, berbalik pada cite asal... mama betul-betul serba salah.. sebab ryan still taknak stop nenen dengan mama... kalau nak tido, sure nak original teats... boleh kira la berapa kali dia lena dengan teat mam tu.. tu pun, ayah kene tepuk bam-bam dia, baru lena...

actually, ayahnye yang kesian kat mama.. memandangkan mama la nie preggy, so B mama dah tak produce susu dah.. so bayangkan la sucking an empty B... sakit tau!!! bila ryan nak start suck tu, sure mama sakan lipat kaki sambil tahan sakit/perit... tapi after few second, mama dah ok dah... cuma sakit tang lain la pulak....... mana lagi kalau tak perut nie.. hadoi, semput mama kene himpit dengan peyut ryan yang comel tu...

ayah dah start suggest untuk sapu benda-benda yang pahit kat B, so that ryan boleh stop nenen nie.. tapi mama rasa cam bersalah je kat ryan... kalau boleh, mama nak dia stop sendiri.. tapi, ayah ada jugak cakap, kalau baby dah kuar camne pulak? memang la leh tandem nursing, tapi mampu ke mama buat? lagipun time tu, ryan dah 2tahun ++ dah, seeloknye dia dah stop kan? kasi laluan kat adiknye pulak..

huh... emosi mama bila pikir benda nie...

sesambil tu, mama terfikir la jugak, camne ibu-ibu yang pro bf tu leh bf anak dia, & at the same time pregnant jugak? walaupun mama nie kira pro bf mother, tapi mama kene terima ketentuan yang bila mama preggy, badan mama dah tak produce susu lagi... mama sorang je ke macam tu? or is it all pregnant mother tak produce susu during pregnancy? mama nak sangat jawapan yang jujur... huhu... ade ke yang sudi jawab?

sekadar gambar hiasan...
sbb expression ryan cute giler kat sini, matilamak puji anak sdirik!


12 comments:

irvanqiesy said...

me too emma, qies skrg baru nk mnum pkai btol dlu xnak,sbb da tak pump kat opis susu mule kurang,dulu siang die xnk btol now da ok,rase nk stop kan bfeed tp cian sgt,sbb pas da mnum susu btol die akan cr jugak my nenen tau...

precious innocent said...

irvanqiesy: sama!!!!!!!!!!! part cari nenen lepas dah kenyang pekena susu tu totally sama dgn ryan... camne nak kuat semangat nie kan? huhu

yatie chomeyl said...

mmg cute pon ryan pakai yukata cute eheh

dulu2 arwah ma sapu bawang putih kat B nak bagi adik2 stop nenen after 2 years..tp mmg kesian gak lah kan

precious innocent said...

yatie chomeyl: huhu... biz yutaka tu ada jln x? if yes, nak promote nih, hehe...

kalau nak stop bf tu, mcm2 petua ada.. tp nak buat tu, alahaiiiiii

Zuhaini said...

err... tandem nursing ni kena tanya mommy lyna.. kami x reti..huhu :(

precious innocent said...

zuhaini: tandem nursing insya allah akak leh buat.. provided baby dah kuar, sbb susu insya allah dah kuar... nie yg akak pelik nie, camne dlm time preggy pun leh TN, bestnye time preggy pun leh produce susu... huhu

p'na said...

sy x pegnen lg.. so x tau la camner lg...
p'na pun dh cam nk stop bf oja, tp kes xsampai ati tu lar..huuhu lgpun susu ada lg.. bertambah la reason supaya kesiankan dia...huhuh

Lyna said...

Most working m0ms akan alami susu kering ms preggy. D0nt wory k. U r n0t al0ne.

precious innocent said...

pina: sila jgn stop bf oja.. syg sgt... akak nie sbb dah kering kontang, tu yg niat nak stop.. tp niat tinggal niat.. hehe

lyna: oh like that ah? meaning SAHM/WAHM different from working mother la ek?? wa!!!! i'm so wanna be SAHM/WAHM!!!!!

lia said...

aku pon dpt hint2 dr Mr Fallah soh stop bf masa Amsyar 2yo tp... aku xsampai hati ;( aku harap dia boleh stop sendiri, bkn psl letak benda2 pahit etc kat B hu3... emosi seh...

Dayah said...

mamaemma,
samala situasinya..sakit yg amat ms anak menyusu kan..saya ingat bila dha 4 bulan ni, susu dah kurang, rasa lain, tapi dia nyusu selamba je..seolah-olah tiada apa yg berlaku...


saya dah start letak serbuk kopi atau sama jawa...terasa kejamnya....Shukrina siap soh lap kalau dia nampak benda2 tu atas nipple ni..

precious innocent said...

lia: aku pun dok tunggu masa ryan nak stop sdiri.. masalahnye masa tu xnak timbul2.. camno??

dayah: huhu... nak kene buat mcm tu.. tp x sanggup!!! argh!!!! ya allah, berilah kekuatan!!