- BERPISAH SEMENTARA… -

minggu lepas kami ada photoshoot utk DBL.. penat sangat sebab 3hari penuh dengan aktiviti, tapi syukur sebab ini bermakna orang dah mula recognise DBL.. alhamdulillah…

so, nak taknak, Ryan kene la tinggal dengan TokMama TokDaddy, sebab Nenda & Atok kene balik kampung ada kenduri.. baik dok kat Cheras dari kat Rembau.. apa-apa hal, leh jugak lari ke Cheras sebab dekat.. kalau Rembau? masak!!!

anyway, memula TokMama taknak jaga Ryan lebih dari 1malam, sebab dia kesian kat Ryan.. before nie, dalam few weeks ago, memang Ryan dah ‘dilarikan’ ke Cheras. tapi masa tu NannyJang (yang mengasuh Ryan masa dalam hari) & AuntyN ada kat Cheras.. so ada la kawan bermain.. tapi Mama pujuk TokMama, sebab kalau bawak Ryan, sure takleh jadi keje.. nak jaga dia lagi.. nak jadi Director lagi.. ahaks!!!

TokMama TokDaddy amik Ryan petang jumaat, so takde la terasa sangat….

tapi mai masuk sabtu, dah rasa lain.. tapi still leh handle lagi….

then pagi ahad, Mama call lagi… TokMama cakap Ryan buat perangai…

aaa sudah….

TokMama cakap malam dia takmo tido…. kul 1pagi dah terjaga… huhu…. nasib mau tido balik dalam kul 2pagi… tambah-tambah sebak, bangun pagi Ryan dok sebut, ‘Ayah, Ayah’… tetiba mengalir je air mata… aduyay!!! takleh tahan langsung!!! tu tak campur lagi bila TokMama kata dia dok perati je gambar family (minus Ayah sebab gambar lama, masa tu Mama form3) & sebut nama Mama, sambil tongkat dagu dia… TokMama cakap Ryan tenung je gambar tu… giler wei!!! rasa cam nak terbang je amik Ryan… tapi sebab tuntutan kerja, Mama takleh buat ape… meleleh-leleh airmata nie, laju je… giler sebak!!!

letak phone, Ayahnye tanya awat menangis… Mama cerita la.. Ayahnye gelak je… grrr… cekik kang orang tua nie baru tau!!! tapi Mama tau, dia pun sedih tu.. tapi cover line…

.....

fuh, tu baru 3hari 2malam… camne la orang yang selalu outstation cam ibu zuhaini, ummi noor, mommy fatin, mama shazzy (just naming a few mother) ek?


TokMama /TokDaddy

camne la gayanya time Ryan tongkat dagu sambil tengok gambar Mama

gaya otromen time salute

geram tak tengok dia ketap bibir camtu?

senyuman yang bisa mencairkan hati aweks & mak aweks!!! haha

gasak aaa blog haku, nak tempek sejuta keping gambar anak haku pun takdak sapa leh larang!


11 comments:

lia said...

Amsyar mmg sukak giler amik frame gambar, tenung jer muka papa dia biler Mr Fallah outstation... pastu sebut2 'papa... alik... papa, windu...' adei, dia ilek jer rindu, aku yg mendudu2 nangis kesian kat dia hu3...

Intan @ mama ammar said...

mulut gaya gitu i panggil mulut kepam. tapi mmg i geram aje bila anak buat mulut gitu. tapi sejak besar ni dia dah jarang buat.

Queenin Murni said...

ala, kesiannyer.. me pon tak pernah 1malam tanpa adam.. mcm tak berani nak tinggalkan even kat tok dia. sebab, kalau pegi rumah tok,mama pegi mandi pon dia melalak cari, inikan pulak kalau kena tinggal.. heheh!

precious innocent said...

lia: selalu ke mr fallah outstation? ryan nie kalau ada salah sorg dr kitaorg, dia x terasa sgt.. nie dua2 x nampak.. tu yg dia rasa lain...

intan @ mama ammar: ryan pun jarang buat dah.. kekadang je... hehe

queenin murni: nie sbb xdak choice.. kalau x, mmg xnak tinggal kat org tua nie.. kesian sbb nak kene buat susu mlm2... tp actually both grandparents ryan nie nak je tido mlm dgn ryan, mama & ayahnye je yg x sanggup.. haha...

p'na said...

biasa la akak.. dah kata pengorbanan.. nak cari duit lebih.. camtu lah...huhuh

precious innocent said...

p'na: hooo.. kenekan akak balik ek!!!

Dayah said...

kesuannya Ryan...sama blum pernah berpisah dgn anak walau satu malam..ntah mcmna ek kalau terjadi satu hari...

lailasani said...

sedihnyeee camtu.. huhuhu...
sy blom pnah lagi berpisah ni... kalo kene outstation sebulan ke 2 bulan ke.. taktau laa cemna

precious innocent said...

dayah: yg lawaknye, TokMama dok kata kesian kat ryan.. kat Mama Ryan nie x kesian ke? huhu...

lailasani: laila mmg kene outstation ke nnt?

yatie chomeyl said...

ala..cian Ryan, mesti dia rindu sgt dgn mama & ayah.
tp yatie tinggal baby SN tak sampai 1 hari pon dah gelisah takleh ckp..ni kan plak nak tinggal berhari2..huhu tak sanggup menahan rindu di dada

precious innocent said...

yatie chomeyl: mmg dia rindu.. tp bila jumpa je, buat x reti je... geget telinga tu kang!!!

akak kalau dia leh behave, mmg bwk je time photoshoot. tp dah tau camne peel dia, so xmo amik risiko.. huhu