- NAK CUBA JADI RAJIN MACAM DULU-

rasa cam dah lama je mama tak mengomel kat sini.. kalau update pun sure cite pasal DBL... tapi nak buat mcm mana, sebab mama adalah marketing arm (title sendirik kasi) untuk ayahnye.. lagipun biz baru nak mula, so jangan la yang muntah sebab boring ye...

mama baru perasan, cite aidiladha tak start lagi.. aidilfitri jangan cakap la, cam dah basi giler je.. tp macam nak story gak pasal dua perayaan nie.. tapi tengok la macam mana tahap kerajinan mama nie.. tu tak masuk lagi pasal story adik bongsu mama kawen... waaaa... byk giler hot story tak 'muntahkan' lagi kat sini...

hmmm...

cite pasal pregnancy je la senang....

memandangkan mama dah masuk 2nd trimester, maka uwek-uwek pun dah jarang sangat.. kalau uwek pun, meaning badan mama terlalu letih... anyway, this's good news untuk customer MBS.. leh la mama start balik macam dulu.. mintak-mintak la takde customer mama yang p buat cite yang tak best pasal MBS.. huhu

mama baru je buat dua kali check up kat kk sek7.. ada dua benda yang mama x buat lagi;
1. scan baby kat private clinic (sbb kk xdak mesin scan, just untuk dengar heartbeat je)
2. check gigi (nie leh buat kat kk tu jugak)

masa 2nd check up tu, misi tegur sbb berat mama over sangat, patutnya mama naik 1/2kg.. nie berat naik mencanak sampai 2kg!!! making my total weight = 58kg!!! tapi takpe la, mama tinggi, so tak nampak sangat wa!!!! beratnye mama!!!! mana taknye, kali nie selera makan mama memang tak leh tahan, memanjang je lapo... 1st trimester dalam dok wek-wek pun selera cam hape je... kalau masa ryan dulu, 1st trimester mama nak suap nasik pun berchenta, makan bubur je (no wonder la ryan suka sangat makan nasi putih kosong!!!), kali nie, lunch & dinner nasi penuh 1 pinggan.. nak buat macam mana, lapar giler.. tu tak campur masa breakfast, kalau mama tak makan nasi lemak, kul 11am dah gigil tahan lapar... mama sorang je ke macam nie ek?

hmm.. kat next entry lah mama tambah cite pasal ryan ye...

kot-kot kalau ada yang rindu kat ryan...


8 comments:

lia said...

giler rindu aku kat ryan... tp kenapa sampai air mata leleh pon ada g tuh? sedey bebenor nmpk nyer....

precious innocent said...

lia: dia nangeh nak apetah, aku dah lupa.. tp mmg dia kene buli la hari tu, anak nangeh sakan, ayahnye selamba je amik gambar.. haha

Intan @ mama ammar said...

mmg rindu kat ryn, selalu2 la letak gamabr ye..

precious innocent said...

intan @ mama ammar: i u x rindu ke? huhu

Jua Zulkef said...

tiba-tiba rasa macam blog bernafas semula. best!
hari2 update ler

precious innocent said...

jua: hajat dhati mmg nak start cam dulu balik.. update hari2 smp org muntah nak baca.. haha!!

yatie chomeyl said...

meleleh2 air mata ryan, nak gi mana tu tunjuk2 tangan?

precious innocent said...

yatie chomeyl: dia xnak p memana.. dia tunjuk apetah kat ayahnye.. mengadu rasanya.. hehe