-CERITA TENTANG BELLY-

masa benda nie terjadi kat Mama, Mama memang nak kongsi kat blog tersayang nie, tapi sebab Mama rasa cam cite sexy je, so Mama pendam je.. then bila MommyNora cite pasal kes dia, Mama rasa tak salah kongsi, sebab itu salah satu keindahan...

haha.. ayat pening-pening kan? tu dok pikir ape tu???

actually Mama nak cite kisah belly aka pusat mama during 2nd pregnancy nie lah!! hehe.. gempak tak mukadimah??!!!!

ok ok... serius balik...

this time, Mama rasa SweetieBaby bergerak macam cepat je.. rasa dulu Ryan start gerak-gerak dalam lewat 5bulan... entah la.. Mama dah lupa dah...

anyway, SweetieBaby ada buat xtra movement, selain dari gerak-gerak... no, no, belum sampai time tajamkan perut Mama nie lagi.. tapi.....

dia memain dengan pusat Mama!!! terkejut Mama & Ayahnye!!!

Mama try cari vid, kot-kot leh tunjuk kat sini.. tapi takde la pulak.. takkan nak record perut Mama pulak kan? kang jadi lain pulak.. hehehe... so, Mama cerita je la ek, hopefully paham la....

ok, imagine ye... pusat kita tu kan... kalau preggy lady, nak-nak dah masuk 2nd trimester nie, sure dah tersembul pusat tu kan? ok.. cuba korang bayangkan, instead tersembul, pusat tu ditarik ke dalam perut... so, tenggelam la pusat kita tu...

itu la yang terjadi kat Mama.. lama jugak la SweetieBaby main-main dengan pusat Mama tu, ditarik-tarik ke dalam.. Ayahnye pun terkejut, sebab lain peel masa Ryan dulu.. Ayahnye siap kata, dia dok makan kot, dok sedap sedut makanan la tu.. lawak x korang dengar? hehe..

preggy lady out there, korang ada tak jadi macam nie?


12 comments:

lia said...

ko sebut 2nd baby ni 'sweetiebaby' aku rasa mcm konfiden jer baby gurl ni ;p

precious innocent said...

lia: hahahahahah aku kan kemaruk gegirl!!!

-mama emma®-

Farah said...

hehe baby girl ek mama emma?

howaa tak pernah lagi jadi kat saya baby main tarik2 pusat ni.

precious innocent said...

farah: honestly, xtau.. sbb x scan lg.. hahahaha

tu la, kite pun x penah lg baca kes baby tarik2 pusat nie.. tu yg story kat sini.. huhu

-mama emma®-

mommylyssa said...

hoping for a girl ke emma? ;-)

pandai jer baby main2 pusat mama tuu!!

precious innocent said...

mommylyssa: harus la idam gegirl!!! i sangap je tgk gown bebudak, rasa cam nak beli je.. hahahah

Queenin Murni said...

hahah.. mmg sangap tgk dresses.. a few times, i almost bought them and berharap later2 my girl boleh pakai. (for which blom nmpk byg2 lagi kan?)

hahahah!

tp sy rasa, baby tu tgh pusing2 kot,tu yg tertarik2 kot. :P

precious innocent said...

queenin murni: hehe... lg awal dr i!!! i kalau beli, mmg hubby kata i mereng la....

pusing? x jugak.. sbb kalau pusing, movement tu kita leh rasa... huhu

Zuhaini said...

iyer..? pandai nya adik ryan! :D

precious innocent said...

zuhaini: tu la.. terror x kene tmp!!

Sitisifir10 said...

huhuhuhuu...mainlah lawan tarik dgn dia..dia trik ke daam, kita tarik ke luar balik :P

precious innocent said...

sitisifir10: camno nak tarik ke luar balik? akak bukannye ada jurus memaksa pusat masuk dlm.. hahahah