-PRODUCT REVIEWED-

some people may call it product reviewed, some may call it advertorial..

hehe...

no! no! takdak sapa hire Mama untuk buat advertorial lagi, tapi kalau dapat best jugak kan? ye la, blog Mama nie bukan la ramai unique visitor cam MommyLyna, IbuZuhaini or MommyNora (just naming a few), tapi Mama saje je suka-suka buat review untuk some sales blog yang carry product yang pada pandangan mata Mama lain dari yang lain...

baru check dengan Nuffnang, last month (30Nov~27Dec) total unique visitor Mama dah mencecah 2k.. sikit ke banyak ek?

ye la, reader kita tak semestinya orang yang sama kan? contohnya blog MommyLyna... tak semestinya A baca blog dia, walaupun blog MommyLyna banyak giler info yang best-best. Tapi maybe topic yang dia cover before nie tak berapa menarik minat A yang selama nie merupakan reader blog Mama.. So, by covering her product, yang mana kebetulan dicari-cari oleh A, dah trigger minat A untuk mengajak A follow blog MommyLyna...

fuh! panjang lebat explaination!! padahal ayat pusing-pusing...kekekeke..

& to those yang perasan, mama pun ada tempek banner products kat blog nie, all for free!!! ye ye!! itu pun nak kecoh.. tapi mama bukan simply tempek je tau!! each products carries different product range.. & Mama berani jamin kerat jari yang some of the customer to a certain blog biz comes from Precious Innocent.. sila jangan tipu aaaa

some higher traffic blog decided nak buat duit dengan cara mengenakan minima charges untuk letak ads banner kat blog depa, macam :

*IbuZuhaini~ tau tak blog dia tersenarai dalam 1st page dalam pencarian Goggle? dasat tul SEO(?) dia nie (bantai je terms)!!!!

*MommyMunirah ~ punya ramai follower yang terkesima dengan kemampuan seorang ibu muda yang mampu membesarkan anaknya yang masih kecil (hence, triplets + 1!)

*MommyAinol ~ rasanya dia nie la yang start UsanaMania kan? tu yang merata-rata blogger mums sakan bercerita tentang kebaikan Usana.. then bebaru nie dia ada mention pulak pasal contest Usana Biomega, khas untuk ibu mengandung!!! ini sudah baik, leh Mama cuba.. so nanti Mama nak bertafakur kat Langkawi, cari idea nak join contest tu.. huhu

*sapa lagi ek?



blog/web macam MommyIza, MamaShila, MommyDiyana, MommySue, MomBloggersPlanet, LittleKittle tu jangan cakap la... berderet je advertorial yang depa dapat samada dari company or persendirian.. jeles Mama!!

tak payah la Mama list down free product reviewed yang Mama dah buat, pepandai la korang cari sendiri.. hehe... kang ada pulak yang kata Mama mintak recognition pulakkkkk

so now, sapa nak hire Mama review product dia? Mama kasi price best punye!!!!

12 comments:

Queenin Murni said...

wow! 2k unique visitor tu is bykk for me..
blog sy, 2+ je kot last month?

muahahhaha!!!

lisha said...

yes, saya amat thankful dan greatful sebab banyak my customers came from P.I. after you did the review. thanks a lot!

precious innocent said...

queenin murni: ye ke byk? tp awat nuffnang x dpt riban2? wa!!!!!

lisha: really? hehe... kita sama2 tlg sama2 mum blogger.. nnt i buat review pasal anniversary poster tu ek? idea x mari lg...

fatin said...

im soo naive! u buat review mcm mana tue..?? tak reti aa bab2 bende2 nie...

precious innocent said...

fatin: ala.. mcm org tulih advertorial tu jugak.. tp some of d product i x beli pun.. sort of perkenalkan kat bunia blog je... hehe

Hanz said...

emma...2K for per month oklah tu..

Tang buat advertorial ni ku masih blur2 lagi..hiks, banyaknyer nak study..macam nak exam lak...ekekekke

Hanz said...

By the way, terperasan typo sikit, it's littlekittle, bukan littlekitten....hehehhe...

precious innocent said...

hanz: u sure lg tinggi kan? hehe..
ala, xyah blajor2.. write what do u want to writehehe.. tp i nak gak tunggu ur komen artikel mcm yg mention kat blog lyna.. sure best nih!!!

oh, thanx for noticing.. kes update kul 1pg.. kekeke

mamafiza said...

Dear gorgeous darling Miss Emma,

Wish you a great new year ahead for 2010, Amin >_<

Thank you so much for your never-ending support to us. May God blessed your wonderful family.

FYI, I learn a lot about Advertorial job from my blog mentor, Miss Diva Redmummy.com , she's my best blog guru ever ^-^ *Alhamdulillah*

All the best for your future journey. Take care and do enjoy your pregnancy time *hugs*

Gambatte ne!


p/s: Dear loyal buddy Miss Hanz, trillion thanks for your glorious friendship, I'm no one without you *cuddles*

precious innocent said...

mamafiza: thanx for 'coming' to my humble 'house'. always luv ur positive thinking & how u brought up ur children eventho u r younger than me.. malu malu!!

Mommy Lyna said...

alamak mana de saya dapat advertorial huhuhu. nak jugak! nak jugak!

precious innocent said...

mommy lyna: tipuuuuuuuuuuuuuu!!! nuffnang tu ape???