- KOMPLENNNNNN JE... -


kalau entry Mama kali nie ada menyinggung mana-mana pihak, Mama nak mintak maap awal-awalnye...

lahiriah, time pregnancy, hormon badan kita akan mengalami perubahan.. tak kisah la drastik ke tak.. tapi sedikit sebanyak sure ada kan? some people tak suka dengan perubahan bentuk badan dia, some people tak suka dengan certain orang, some people suka complain itu ini..

well, Mama pun macam tu.. tapi mama takde la dopluhpatjam nak bising kat orang je...

Mama tak kisah kalau nak bercerita/bertanya pendapat untuk certain benda.. tapi kalau nak complain contoh; kenapa perlu amik air gula (hanya kat klinik kesihatan(KK), tak sure kat private ada tak prosedur nie), sedangkan terang-terang itula prosedur sesatu tempat tu, harusla kita terima kan? kalau tak suka, kita boleh pergi tempat lain kan?

ini tak, nakkkkkkkkk gak complaint kenapa kene buat itu ini.. adoyay!!! kalau tak tahan, sila la bertukar klinik/hospital... macam Mama, mama tak berapa suka sangat komplen-komplen in public.. kalau bising-bising pun, kat twitter je la.. haha (still nak coverline tu!)..

harus la terima, check-up kat KK different kat private clinic... KK akan check menyeluruh, sebab kene ikut piawaian dari kerajaan, manakala private nak duhit (kenyataan kan) ... macam ada kawan mama nie, dia ada cyst.. private clinic yang dia pegi tolak mentah-mentah kes dia.. nasib before tu kitaorang ada ym.. so Mama ada mention pasal HospPutrajaya.. insya allah, kali nie pun Mama nak p sana... tapi bila dengar takleh p sana sebab bukan mukim, Mama jadi takut.. ape-ape tawakal je la...

errrkkk, haku nak merapu ape nie actually?

to me, kalau ada duit, sila la p kat private yang lebih menyenangkan... takpayah tunggu turn panjang-panjang... boleh pilih date sesuka hati... kasi la orang yang kurang uwang nie p kat KK.. sebab orang yang kurang uwang nie suka dengan cara pemeriksaan KK yang menyeluruh.. huhu

anyway, sila jangan komplen lebih-lebih kalau itu pilihan kita boleh tak? huhu...

grrrr.. awat la ending posting selalu camnie.. hampeh tul!!!


9 comments:

Queen said...

sabor jerla......kadang2 hangin jugak kalau org asik komplen sajer

precious innocent said...

queen: hehe... kekadang bila mood kita pun hirewire.. tp sor far i x penah la marah kat org yg nak bcerita.. i layan baek punye.. hehe

Dayah said...

sayalah org yg setia ke KK walau kena beratur panjang dn kkdg terpaksa amik annual leave kalau lama sgt..tapi alah bisa tegal biasa...

kakyong said...

makbuyung dah brp bulan?

kakyong masa 1st baby KK, 2nd & 3rd di PRI ArRidzuan (swasta) .. both ade pro & con.. masa di KK kerap ukur perut.. tp di PRI 2 bulan sekali scan.. check kedudukan uri & kandungan air ketuban.. bila berat naik mendadak, tetap kena buat test minum air gula (fenin2 lalat dibuatnya.. manis teramat2.. hahahaa)

cuma di PRI tak perlu tunggu lama & boleh tanya mcm2... di KK dah lah kena amik cuti 1/2 day.. pastu kalo dtg ptg & sampai pkl 3 @ lebih sikit, mula lah misi membebel.... haru.. haru...

heheheee... tak sanggup dah nak bawa perut lagi... :D

precious innocent said...

dayah: hehe.. org rawa nie sehati sejiwa tul lah!!

tpkan, kalau kite ada duhit pun, rasanya p jugak kat KK kot, sbb check-up depa menyeluruh... hehe

kyong: sy dah 5bln++ dah... huhu... jgn k.yong, rezeki kang ttiba mai, xkan nak tolak.. hehe...

Hanim said...

Org yg mengomplen tu mmg kena buang negeri, so that takyah check kat KK tuh. Buat pekak telinga orang je (inilah my honest feeling, as a dr yg pernah keje kat klinik ibu mengandung). Hingat dia sorang ngandung kot?

Anyway, air gula tu... memana ada. Mmg kena buat if ada indication.

Cuba org tu pi check dr Datuk Dr Siti kat SJMC@SDMC. Mau tunggu 5-7 jam okey.

precious innocent said...

dr hanim: yg komplen kat i nie, my dear friend mmg check up kat KK.. tp dia tension sbb bila berat badan dia naik, misi bising kat dia... pas tu kene minum air gula.. i did explain to her, dah tu procedure nak buat mcm mana.. tp dia totapppp komplen kat i.. hehe... angin mak buyung kot...

huh, check dgn datuk dr ct tu smp 5-7jam? hebat ke doc tu?

lia said...

best fren aku pon samer jer he3.... tp la ni dari p kk yg slalu kita p tu, dia tukar ke sdmc... dia ngaku pon lamaaaaa kena tunggu tpppppp sbb da suka punyer psl dgn doktor yg d pilih, baik2 jer aku dgr dari mulut dia ;p

aku pon layan baik punyer.... tp hati agak panas la kan...

precious innocent said...

lia: kekeke... aku rasa nnt lepas kk bukak kat sek19 tu, kurang la kk sek7 tu.. aku pun nnt mayb ke kk sek19 je, sbb dekat sikit dr ofis aku.. ko lg la dekat kan?

aku nie sbb rasa cam dah cair air mata aku(xleh kata cair taik telinga sbb via ym), tu yg aku luahkan kat sini.. kekeke