-SAMB KURANG SUSU KURANG-


nak mekap blog, tp x brp nak terror?
jgn takut, jgn segan... contact mama ya.. mama sedia mbantu...


****************************************

byk benda yg nak mama tulih.. tp idea x mari lg... even giveaway organized by mama hanz pun mama xdpt nak participate... payah tul kalau idea x mari.. x suke!!!

anyway, nie mama nak sambung pasal cite kurang susu hari tu... actually, xde la suspensionnye punnn.. saje je mama tulih ayat2 terakhir ala2 mcm gitu... hehe...

alkisahnye.. ingat x pasal entry mama yg nie? nie yg bestnye bblog nie... leh dpt ilmu cepat.. walaupun leh dpt thru books & mags, tp feel tu x sama la.. xtau ngape.. mayb sbb entry blog nie lebih dekat dhati...

utk top-up kalsium yg ryan mungkin x dpt penuh dr susu mama, so mama kasi these:
* dutch lady yes
* nutrigen (nutrigen IQ3 ryan x suke sgt)
* vitagen
* calsiyum (ye ibu zuhaini, yg mcm alia minum tu)

rasanya tu je kot...

&... susu uht pun mama ada kasi gak... kenapa uht milk? not formula milk? hehe... esok lusa tulat mama cite la ye... huhu...

ps, kalau x sabaq nak tau, leh baca kat sini... next entry mama, insya allah mama cedok info dr situ gak..

& kalau nak tau, masuk hari nie, dah dua hari ryan tido siang tanpa susu.. hoho.. sesungguhnya feeling mama bcampur baur antara happy & pelik.. happy sbb mama dah x pening2 pikir pasal trantum ryan sbb x puas minum susu, & pelik, ngapa benda nie boleh tjadi... xkan dah nak weaning kot? tp kalau mlm, mmg dia melekat je la.. mcm ada gam antara dia dgn baju mama...

11 comments:

Zuhaini said...

oh.. pelik kan ryan ni.. agaknya dia dah besar kot.. agaknya la.. haha :)

anyway, bagi calci yum ya..? ryan suka..? selain calci yum, kami juga bagi vitagen.. so that dia lawas.. :) so far x da la sembelit yang kronik.. alhamdulillah..

precious innocent said...

zuhaini: ryan suka sgt calciyum tu.. tp xleh kasi selalu.. kopak.. hehe... vitagen mcm yg akak tulih kat atas tu, pun akak kasi...

seingat akak, ryan mmg x penah kene sembelit lg... alhamdulillah...

azzamoro said...

jeles tengok u selim melim sebab bfeed eh? huhu

kalaula boleh ulang masa, nak jerk i bfeed anak i sampai besar..

precious innocent said...

azzamoro: hehe... slim ke? rasanya dah masuk kategori kering dah.. hehe...

xpe.. next baby k? chaiyok2!!!

Intan @ mama ammar said...

emma, update la pasal 'kenapa UHT bukan FM' tu ye?

Noy said...

Ryan bf for nearly 2 years kan...Betul kan yg Bf children jrg demam...

precious innocent said...

intan @ mama ammar: insya allah... sabaqnye...

noy: yap.. ryan mmg jarang2 demam.. tp ada few occasion yg dia demam, temp dia high giler...

lia said...

calsiyum yg mnum 2 Amsyar xsuka... lagi sedap yg separa pepejal 2 kot...

skng ni aku xriso sgt ebm xcukup sbb 2botol kuar, 1btol xabis so bler aku stress kat opis, dpt 1btol pon, aku redha shj hu3...

precious innocent said...

lia: aku x penah try yg yogurt tu... sbb err entah!! haha..

pasal 2-1=weng2 nie, aku nak cuba tolak tepi.. hopefully ryan btahan la xminum susu aku time nak tido siang...

littlemama said...

nak kena try bagi izzah calsiyum jugak la..:D

precious innocent said...

littlemama: cuba la.. rasa dia mcm vitagen...