-SUSU KURANG SUSU-


nak mekap blog, tp x brp nak terror?
jgn takut, jgn segan... contact mama ya.. mama sedia mbantu...


****************************************

lately susu mama makin kurang.. kalau sebelum aidilfitri 2008, ada la jugak habuan ryan.. tp start ramadhan 2008 tu, susu mama mmg surut giler...

kalau dulu, 5oz tu la yg paling byk mama penah dpt.. & mama pun dah seronok sgt.. tp la nie nak dpt 2oz pun payah...

sedih sgt.....

tp mama xnak tension lebih2.. kang mama yg stress.. tp mmg mama tension tahap gaban pun, nak2 bila tau ryan x pueh nenen

kalau b4 nie, mama yakin, kecerdikan mama minum air byk2 penyebab susu mama kurang.. tp kali nie mama detect cara ryan minum susu pun penyebab susu mama kurang...
ryan la nie suka betul main2 dgn nip mama.. dia hanya minum susu melalui nip je.. pueh mama cuba masukkan areola dlm mulut ryan, tp ryan tolak2 muka dia.. dah mcm main tarik tali la pulak.. time dia latch betul2 pun, time tgh mlm.. masa dia gagau nakkan comfort sucking dia...

how i wish mama preggy la nie.. so xde la rasa bsalah sgt sbb kes susu kurang nie... ye ye.. mama tau, sbb mama perah pakai tgn, tu sbb susu pun kurang.. tp, selama 1y8m mama perah pakai tgn k... so itu bukan penyebabnye kan? (ayat beli jiwa sdiri).. so, ngape mama still continue pakai tgn? hmm honestly, mama pun xtau... xtau samada mama still akan continue pakai tgn utk future babies (errkk, cam ramai la pulak adik2 ryan.. lalala), ataupun akan beli pump.. allah maha mengetahui...

nie la budak yg suka main2 dgn nip mama...
abaikan bground yg cam tongkang pecah tu...

so, kalau susu mama dah makin kurang, ape yg mama kasi utk topup ek?? jeng3x.. kita tunggu next entry ya.. lalala... tp sudah semestinya bukan fm ya..


13 comments:

Noy said...

pakai tgn jer perah?wah...Salute....tapi tak sakit ker?hope things work out well for u..noy pun ternanti2 nak Mini-Noy ni..tapi project macam tak menjadi jer...

precious innocent said...

noy: sakit? more tu lenguh actually.. masa memula tu struggle la jugak.. tp dlm 1-2bln tu dah ok dah.. practise makes perfect.. cewah!!!

mayb kami start proj baru thn dpn kot.. lalala...:$

irvanqiesy said...

suspen ni,xsabar tggu next entry...apela idea mama emma ni...??qies now xnk botol da...die sggup tggu nadia blik kje,ebm byk tp die xnk btol,my mom ckp mayb die nk tumbuh gg...

precious innocent said...

irvanqiesy: hehe.. serius ke u suspen nie? lawak aaa.. hooo.. kesian lak kat qies smp sanggup posa sbb nak fresh...

Liz said...

kak emma.. go for FRESH MILK!!! better than FM.

precious innocent said...

liz: kat mesia nie payah nak cari fresh milk liz.. better option, uht milk..

nntkan entry akak yg seterusnya ye.. :s

lia said...

errr aaaaa apa nk komen ha? aku nk baca next entry ko ajer la....

precious innocent said...

lia: :s sabaq no...

Pinky Angel said...

uuuUUu.. seksinya ryan.. hehe

Zuhaini said...

dah besar la ryan nih.. :)

saspen la pulak! hahaha..

precious innocent said...

pinky angel: ryan kalau kat rumah sokmo sexy.. hehe

zuhaini: besar ke? rasanya pjg yg lebih...

mama-qaisara said...

akak...ape akak kasik kt ryan..cepat ler update blog..tak sabar nk tau ni.boley wt panduan.hehe ;)

precious innocent said...

mama qaisara: lor.... xde la hebat mana pun sambungannye.. kang frust lak korang...
:f