-KAMI PEGI JUA...-


nak mekap blog, tp x brp nak terror?
jgn takut, jgn segan... contact mama ya.. mama sedia mbantu...


****************************************
casting tu... lalala...

hehe... sure ramai bf mother yg ckp mama nie ckp x serupa bikin kan?? hehe.. well.. masa mama mula2 submit portfolio ryan, mmg mama dah tfikir dah pasal benda nie.. ape yg akan mama lakukan kalau mama dpt panggil utk casting fm.. tp masa tu mmg mama x fikir sgt, sbb rasa mcm ryan mungkin x tpilih.. lgpun byk lg benda yg lebih penting utk dfikirkan...

alih2, hamik, betul2 dpt... hehe...

masa dpt email mberitahu panggilan casting nie, mama mmg dah bbelah bg... nak p ke xnak... tu sbb mama mintak tempoh kat agent tu.. balik mlm tu (selasa 160609), mama bincang habis dgn ayahnye... ayahnye pun ckp jugak, bukan senang nak dpt peluang mcm nie... mama pun ckp jugak, nie baru p casting.. x semestinya dpt... lepas pikir pjg2... akhirnya kami capai kata sepakat.... ryan akan p casting tu jugak... lalala....

hehe... ade sesapa yg rasa nak 'hentam' mama?

so, smlm mama dgn btemankan tokmama (sbb ayah ada keje urgent), x lupa gak model kecik tu, btolak la ke studio casting tu... kat jln gurney... mama dgn x penah drive masuk kl sorg, tawakal je spjg jln.. tp mujur agent tu dah kasi map, so xde la sesat.. tp mmg mama pusing ikut jln jauh la.. belasah je la.. janji smp.. huhu...

kami smp sana around 12ish.. rupanya tmp casting nie kat area bungalow lot byk2 kat spjg jln gurney nie... kami smp, xdak org sambut kami pun, mujur ada parents depan kami nie suruh kami isi application form dulu.. sementara tunggu giliran... hari tu je, dah ada 14 budak b4 ryan mai utk casting.. ramai giler.... rupanya ryan yg paling muda.. yg lain umur 2thn keatas...

lepas isi borang, mama baru teringat yg mama ttinggal hp dlm keta... so mama patah balik ke keta.. bila masuk balik kat waiting area, tinggal ryan dgn tokmama je... parents & budak b4 ryan tu dah masuk bilik...

masa nie mama dah suruh ryan start enjin dulu, sbb nak suruh mood ryan mari... 2 3 kali jugak la asst casting director (kot?..lawa budak nie, sheffa nama dia) kuar masuk bilik.. tgk dr muka dia mcm tension je.. huhu.. mama dah mula cuak.. then last b4 dia masuk bilik, dia stop depan kami.. dia suruh mama 'warm-up' ryan awal2.. huhu.. mama paham maksud dia....

few minutes lepas tu, sheffa suruh kami masuk... memula dia suruh mama bdirikan ryan tgh2 bilik & introducekan ryan... so mama mention nama ryan & his age... maka bmula la perangai ryan yg ala2... sabau je la... sheffa tu suruh ryan senyum.. dia just tenung sheffa tu dgn ujung mata + senyum kambing tp comel la!!.. dsuruh nari.. dia xnak... mama mintak sheffa nie pasangkan cd compilation fav song ryan... dia bukannye nak nari, tp dia nak tgk ape yg ada kat monitor ibook sheffa nie... dsuruh flip newspaper, sbb sheffa nak amik gambar, dia dok pandang sheffa, sbb sheffa nie dok pegang camera... sabau je la ryan nie... buat malu mama tau...tokmama pun pueh la dok agak2 ryan, tp semua x jln...

then sheffa nie mintak diri kejap.. b4 tu dia suruh ryan amik mood lg.. dia suruh mama agah2 ryan lg... mama pun cuba upkan mood ryan, tp mmg dia xnak langsung... 1 lg perangai baru ryan, dia boleh baring telentang kat carpet room casting nie.. isk ryan ... ryan....

sheffa nie pun masuk bilik... nampaknye ryan mmg xmau buat ape2 pun... sheffa nie pun kata xpe la, sbb ryan mmg xleh perform (huhu.. sedihnye)... lgpun ryan nie kecik lg.. hehe.. ayat cover tu... haha... then, heffa cite la.. mmg bukan semua budak boleh jd model tvc (tv commercial).. some budak mmg gifted... dia cite lg, ada 1 parents nie, mmg dr kecik dah train anak dia.. siap mention yg 'this is job, so u must do this & this'.. hoho... serius tu nak enter entertainment biz.. muka comel pun, kalau xleh nak perform xleh jugak.. sbb director nie pun ikut mood jugak.. kalau dah pelakon kecik nie dah dkasi peluang byk2 kali, tp still xleh perform, sure bengang punye kan?

well, mama xde la frust giler2 sgt pun, sbb mama tau ryan mcm mana.. kalau depan org sure malu habis... tp kalau depan org yg dia kenal.. mmg joget ronggeng habis... cuma mama nak dedahkan ryan dgn peluang mcm nie.. supaya ryan pandai mingle dgn strangers (tp still under my supervision la)...

mama punya la nak upkan mood ryan, smp tlupa nak snap gelagat ryan... hadoi.. frust2...

oh, b4 mama tlupa.. nie details agency (ada dua tau.. lalala)...

1. Carol Lee
KL SOGO Starz Studion
7th Floor, KL SOGO
190, Jln Tunku Abdul Rahman
50100 Kuala Lumpur

Tel: (603) 2698 2003
Email: admin@starzstudio.com.my


2. Deballz.com
P.O. Box 12481,
50780 Kuala Lumpur


SMS Only: 012 3544846
Tel: (603) 9172 4789
Email: info@deballz.com

hehe... mcm ramai je yg take down these addresses?? lalala...

btw, pls vote for me if u like my version of 'nursing wear idaman'
ollcode.com free polls
suka entry 'nursing wear' mama?
ya tidak
or, u can vote here


24 comments:

Zuhaini said...

oh.. ye ke..? hmm.. teringin jugak nak tgk ryan keluar tv.. hihi :)

satu soalan.. ambil mood tu mama emma buat apa.? hihi.. :)

precious innocent said...

zuhaini: amik mood ryan? bila dsuruh joget, mama pun kene joget sama la.. tp dia bdiri tegak je.. sabau je la...

Ummi Hanie said...

wah ank kak emma wat cating seh...xmau try tom2bak ker .. tp tu kene tunggu besor sket ekk

gudluck yer

precious innocent said...

ummi hanie: tom2 bak akak x minat sgt.. xpecially watak kicap tu... kalau mcm2 aznil nak jugak... hehe...

Hanz said...

Pernah dengar rumour dulu, Micahel Jackson buat iklan pepsi, dia x minum pun pepsi tu, betul ke odak x taulah

adakah boleh apply pada bf baby untuk iklan fm baby? he,he...cuba untuk casting lainlah..

precious innocent said...

hanz: hehe.. dah p dah pun.. & i mmg confirm potong jari la.. yg ryan x masuk senarai.. haha.. saje je suke2...

SOHO Mama said...

Ramai budak2 yg ramah, tapi bila pegi casting je terus terkedu. Org2 besar pun mcm tu...dulu I pernah pegi casting utk iklan ridsect..mcm2 aksi kena buat, tapi tak dapat pun lah hee hee..

Sebab tu la ada budak2 yg takde lah kiut sgt tapi slalu je masuk tvc..sebab they all boleh...

precious innocent said...

soho mama: wah2.. u pun penah p casting ek? tp u lain la.. u mmg jelita...

yap, mmg betul.. x semestinya bebudak comel akan dhire... depa tgk budak tu boleh terima arahan atau x... huhu...

tp mmg new xperience la utk i.. hehe...

Siti Fatimah said...

emma cam best je kan... i nak try send sofia lah... kang dah pi casting mulalah mulut dia no no no je kang buat penat je hehehe....

precious innocent said...

siti fatimah: mmg best.. tp rasanya kalau dah register kat agency tu, depa akan train bebudak tu kot.. or u boleh train sofia dr skrg.. ajar dia amik instruction dr org lain.. sbb tu yg sheffa ckp dgn i, dia xmo budak yg buat hal sdiri... lalala...

zureen @ mama said...

Yang penting dah mencuba...Nampak seronok juga..

precious innocent said...

zureen @ mama: hehe... mmg seronok.. tp bak kata tokmamanye, "penat p je.." haha

atty's said...

tak pe..nanti nextyear ryan leh torai lg..

yatie chomeyl said...

takper mama..maybe next casting, ryan akan tunjukkan kebolehan dia...:D

yaya said...

bagus lah u pegi dan jgn takut cuba lagi di masa akan datang tau, tapi yang tukang buat casting memang penat... tak larat wooo...

irvanqiesy said...

mama emma.xsalah mencube,dlu ade niat gak nk bwk my son g casting,tp ntah nape plak niat tu terbatal...dlm umo ryan 3thn nnti ok kot...sbb die da pandai skit...

precious innocent said...

atty's: itupun kalau agent tu nak panggil ryan.. :s


yatie chomeyl: hehe.. minta2 mcm tu la.. so dr skrg nak train dia jgn malu sgt dgn strangers..


yaya: i byk kali nak tanya u, tp lupa.. u mmg xminat adam enter entertainment biz ke???
u sure penah conduct casting kan? hehe

irvanqiesy: hehe... mama ryan nie over sikit... sbb sedar diri x laku utk dcasting, maka dsuakan anak yg cute tu utk mcuba nasib.. hehe...

mama-syira said...

takpelah Ryan can try next time. benda ni natural and gifted. maybe ada 'kelebihan' lain yang Ryan boleh buat... hehehe

precious innocent said...

mama syira: hehe... ape ek kelebihan ryan? nak kene korek2 lg nie.. lalala...

Hot Mummy said...

xper ryan..permulaan yg baik...mana tau pasni dpt lg offer dan ryan blh perform...chaiyokk ryan..

Precious said...

Hih hih ... seronoknyer. Masuk tv mesti best yer ... Hiks, boleh bayang camner mamanyer nari nak amik mood Ryan! Caya ler!

precious innocent said...

hot mummy: hehe.... insya allah... tp lepas nie mayb nak selective sikit.. hehe..

precious: lum masuk lg.. baru casting je.. tp tu la.. mcm best je masuk tv kan? haha.. mamanye yg over, anaknye buat muke dek je... lalala...

lia said...

ryan mmg kacak so sesuai masuk tv... lps ni emma kena train dia slow2 la kot...

precious innocent said...

lia: actually kecomelan bebudak nie bukan penentu dia dpt masuk tv tau.. depa nak cari bebudak yg boleh dgr arahan org lain...

tp no doubt, ryan mmg chomei.. :))