-RYAN DAH SIHAT-

salam semua... sorry sgt sbb dekat 1minggu blog nie sunyi sepi, smpkan ramai yg ttanya2 pasal pkembangan ryan (alahai, perasannye mama :P)

pc kat rumah ada prob, xleh nak login blogger.com.. tgk la.. esok lusa nak kene hantaq p 'hosp'..

huhu..

anyway... pasal ryan... alhamdulillah.. ryan dah fully recover... ptg lepas balik keje hari jumaat 23 jan tu, nampak ryan dah betul2 sihat... mkn pun dah btambah, dah boleh melompat2 sofa..

cuma, kami still lg observe dia... kot2 mai balik demam dia tu...

tp...





elok je baik demam, badan ryan penuh dgn campak... mcm yg ummi mimi comment kat sini

nasib baik ryan xde gatal2 badan.. cuma kesian la tgk penuh 1 badan merah....

nampak x merah2 kat pipi dia tu??? sian kan ....

kiranya, kami b'gong xi fa cai' kat umah je la.. nak bjln pun takut kene ujan... ye la.. campak nie kan pantang kene ujan...

tp, jgn ttipu dgn muka hopeless tu, ligat dia leh tahan jugak tau....

x caya??? sat aaaaa...




tp, dsbbkan kami sanggap duk kat umah time cny, maka hari rabu 28 jan kami mhabiskan masa jjln kat pyramid... nasib baik time nie merah2 pun dah almost habishhhh... hu hu...

19 comments:

::Umi Sufira:: said...

Alhamdulillah Ryan dah sihat! Itulah tengok symptom2 ryan demam tuh macam Sufia..panas takmo turun sampai 4 hari..bila baik je naik campak..papepun syukur dah sembuh kan..:)

precious innocent said...

umi sufira: tu la.. b4 naik campak tu mmg emma dah mention kat hubby.. tgk2 betul naik... kiranya kami dah prepare la jugak.. he he.. tp kami x p jumpe doc pun.. hu hu...

Mrs Noba said...

hurraayyy..ryan dah sehat!
:)

precious innocent said...

mrs noba: yep, dah sihat & kembali m'ganas'!!

babysofia said...

alhamdulillah... ryan dah sihat :)
im happy 4 u too...

mama shazzy said...

yeahhh!!.cayalah ryan~!!..mari mulakan kembali project 'mengemas' rumah..hehehe..

Auntie doa cepat2 ilang campak ye..:) aminnn

precious innocent said...

babysofia: tq tq... :D

mama shazzy: ryan baru pelan2 start 'enjin'. la nie baru 'kemas'kan meinan dia... esok lusa, sure mjalar kat tempat lain.. he he

lia said...

Alhmdlh ryan da sihat.. mmg dok tunggu emma update blog pon...

happy2gether said...

Alhamdulillah Ryan dah sihat, mmg susah hati kalo anak sakit...

Emm Emma pasal Syasya tu, dulu pakai pump tapi tollyjoy battery operated nyer pump...oklah tapi sakit sikit n tak byk sgt dpt...Emma terror ley pakai tgn lagik...huhuuu ley jimat xyah beli pumping tool...ehheheeh

precious innocent said...

lia: mmg susah hati... tp masa sakit2 nie la dia nak ngempeng dgn kita.. bila dah sihat, jgn harap la dpt peluk lama2 :P

happy2gether: mai, emma ada gak beli pureen pump yg murah tu (rm100, murah ke? :P).. tp lemau la pump tu.. nyesal beli... nasib baik dah 'master' (wah, angkat bakul sdiri) perah pakai tgn... tp sekali sekala, teringin jugak nak blog pasal breastpump.. kekeke.. tp dah x pakai, blog la pasal method perahan tgn.. :P

Liz said...

kak emma, anda di tagged.

http://charming-umi.blogspot.com/2009/01/guilty-di-tagged-oleh-siti-khadijah.html

Rai said...

Sian pipi ryan merah merah..takpe la sebab still ligat lagi nampaknya..

note : bagusnya emma tere perah guna tangan..jimat kos banyak tu..

precious innocent said...

liz: errghhhkkk... nnt thn 2020 akak buat aaa.. he he

rai: ho.. itu masa baru naik campak.. la nie dah sihat dah...
pasal perah pakai tgn tu, sbb kite 'kedekut' nak invest beli pump.. nasib baik 'terror'.. kekeke

lelosani said...

alhamdulillah dh sihat...
siann cik encem tu kena campak lakss..

precious innocent said...

lelosani: tu la... dah baik demam, campak lak naik.. mujur xdak gatal2 1 badan...

p-na mama oja said...

alhmdullilah ryan dh ok... oh dia kena campak ek? tp x nmpak sgt ek bijik2 dia... kira x besar sgt la cmpak tu kot eh?

hope ryan cpt2 ligat seperti sedia kala...jenuh mama dia lak nk mengejar..hehe!!

precious innocent said...

p-na mama oja: haah, naik campak2... campak yg merah2 tu.. kalau sekali tgk, sure ingat ruam je... elok je baik campak tu, trus nari tonggek2 mcm dlm vid tu..huhu

ujee said...

mama emma...
demam myRyan aritu pun sebab campak..
hehehehee...

precious innocent said...

ujee: eeeeeeeeee sama lg la... sah2 depa nie kembaq. kekeke