-COPY PASTE 1-

after a long thinking (eceh), mama decided to copy-pasted some old entry from another blog to this blog.... tp bukan semua... cuma entry yg related dgn ryan.... (grammer salah kan? sila beritau mama ye... leh mama betulkan... )

sila la jgn tanya url blog mama yg lama tu, dah selamat dprivatekan.. sbb.... biarlah rahsia.. (abaikan kepoyoan ittew)... lgpun bukan ramai yg baca pun...

so.. nie copy paste yg 1st ya...

friday, march 09,2007

xtau ngape, tp 2day aku tension sgt kat ofis... dlm dok tension2 tu, time nak balik aku rasa x sedap je, so aku pun check.. alamak.. KUAR DARAH!!!! aku dah x senang duduk dah nie...
call syg, mintak jumpe kat umah ma, sbb nak trus p clinic... xmo la aku tunggu lelama... then call mama... cite kat mama... WA!!!! mama kata mayb miscarriage... xmo la mcm tu... aku dah x senang duduk dah..

smp umah ma, pick up syg n ma then trus p clinic... doc buat scan, tp x nampak, sbb baby still too small...so doc kasi recommendation letter & suruh kami p Salam Medical Centre sbb dia kenal gynea kat situ.. so kami pun la...

i tried to calm down, tp xde la nangis depan ma n syg.. tp dlm hati jek...
smp lak kat Salam, nurse tahan, ckp the doc dah balik & suruh kami mai esok.. well, aku pun rasa ok la kot, walaupun dah x senang duduk... lepak umah ma kejap sambil mkn bihun sup, then aku teringat pesanan doc tadi... dia ckp dia leh bagi ubat utk stop d bleeding... aisey, apsal la aku lupa...

so kitaorg p balik kat clinic...x pasal2 doc marah aku sbb x admit kat Salam.. la doc nie, bukannye salah aku, dah nurse 2 x kasi masuk, xkan aku nak redah lak Salam tu!!! bengong tul!!! doc tu trus call Salam balik n marah2 doc in charge.. dah lepak sesi marah2 tu, doc pun kasi ubat nak stop bleeding tu n suruh aku rest bebanyak mlm nie... n suruh esok pepagi aku p Salam balik 2 c her gynea friend 2....

blk umah lak, aku mmg letih + sakit perut... mandi pun nak kene mintak tlg syg preparekan ayaq hangat... time shi shi tu, alamak... darah still dok kuar lg la.... MAMA!!!! WHAT's HAPPENING 2 ME??? syg pun gelabah habis tgk darah tu... dia dok suruh p clinic balik, tp aku xmo, sbb doc suruh p esok pagi.. aku cuma calmkan syg, ckp xde ape2.. n hopefully, darah tu x kuar... lepas mandi (xcually, time mandi tu, darah kuar dua kali, tp aku xmo kasi syg takut), aku telan ubat yg doc tu kasi, then trus masuk tido...

n hoping for a better tomorrow..


insya allah......

sorry la kalau x brp nak paham time baca tu... tp entry kat atas tu pasal 1st time mama bleeding...

ps...
syg - ayah ryan
ma-nenda ryan

mama - tok mama ryan

sekadar gambar selingan
3x bleeding.. alhamdulillah ryan selamat...


14 comments:

supermummy said...

eh ni kenangan pregnantkan ryan ya? alhamdulillah selamat keluar baby boy hensem ni ya.. haha..teringat masa pregnant dulu pernah jatuh terduduk kat kaki lima masa dah 9 bulan..isk..nasib baikla takde apa2..

precious innocent said...

supermummy: xde la kenangan ape2 pun.. saje je nak tempek cite nie...hehe

ade i baca entry u pasal kes jatuh dulu tu... nasib baik xdak ape2 kan?!!

-mama emma-

lia said...

emma... apa kisah seterusnya ni? err tau la ryan selamat tp knp kah bleeding itu? apakah sbb nyer?

precious innocent said...

lia: nntkan sambungannya esok.. hehe

reason bleeding?? stress kat ofis lama hari tu.. & kebetulan dok turun naik tangga hari tu...

p-na mama oja said...

huhu...seramnya story akak nie... masa nie akak kt rmm lg kn??

klu p-na dh cuak giler dh tu, risau.. kn ada sejarah itam la katakan..x sanggup ku kenangkan...huhuhu

alhmdulillah sumer slamat...

precious innocent said...

p-na mama oja: benda nie 1st jadi kat rmm... 2x kat ofis baru nie...

::Umi Sufira:: said...

Saya pon pernah bleeding sekali sebab angkat benda berat..nasib baik tak pape..BTW, syukur Ryan dah selamat kluar pon..:)

precious innocent said...

umi sufira: huh... sbb tu org preggy dtatang mcm minyak yg penuh.. tul x??

Liz said...

saya, first time pregnant.. gugur. 2nd time pregnant, bleeding masa 2 bln kalau x silap. Tuhan je tau betapa risaunya time tu. nangis2 kat rumah sampai la kat ER. hubby pun dah nangis time kat rumah tu. dia pun takut sgt. alhamdulillah, doktor kata baby selamat. mmg lps tu ku ditatang bagai minyak yg 3/4 penuh la. bkn senang nak buat anak babe!

precious innocent said...

liz: kiranya batrisyia ada kakak/abg la ek?

pelik x, org yg betul2 nak anak, x dpt.. yg xnak anak pulak, bila dah dpt anak, dibuang merata... sedih sgt....

Muhammad Azli Shukri said...

ini pasti keluarga yang ceria dan bahagia.

precious innocent said...

muhammad azli shukri: insya allah... doa2kan kami ya...

Liz said...

entah la kak. actually, 1st time pregnant tu, tak sampai sebulan kot. sy mmg check my period time. so rasanya time gugur tu, kandungan dlm seminggu dua je. kalau org lain, diorg anggap tu bkn anak. tp sy ttp anggap saya ada anak before Batrisyia. walaupun Tuhan belum tiup roh lagi, dia ttp anak saya.. sob sob. sedey lak tiba-tiba.

precious innocent said...

liz: sabo2....