-BOBOY VS GEGIRL-

nie mama nak admit 1 benda... mama actually kepingin sgt baby girl... sbb ape tau... accessories utk gegirl byk giler... comel2 lak tu....

tp mama xde la frust giler2 masa tau mama & ayah bakal dpt boboy (sbb frust sikitttt je).. janji baby yg mama kandung (masa tu) sihat + cukup sifatnye...

anyway, yg buat mama pening+pelik la nie... bukan sorg dua yg selalu mixed up dgn gender ryan nie.. pelik gak mama... sbb kalau masa dlm pantang dulu, boleh la dimaapkan.. ye la, baby dlm hari/pantang kan semua nampak lebih kurang sama je... pakai baju comel2, lepas tu kene bedung.. silap2 hari, muka sure btempek dgn bedak sejuk, mcm ryan dulu.. hehe

emir pun facing similar 'prob', tul x mommy fatin?

baru2 nie pun ada lg kes kekeliruan gender...

conversation <> mcm nie..

time nie tok mama dok menerai blazer...

mama: ryan, meh sini (time nie ryan jln tketek2 keliling sbuah kedai kat sacc mall)

sa: kenapa kak? (merujuk kpd mama)

mama: xde la, akak xnak dia main jauh2.. takut tlanggar benda dlm kedai nie je...

sa: (senyum je)... comelnye dia nie.... boy ke girl??

mama: errkk!!! boy... isk.. xkan la girl... dah pakai seluar nie...

sa: la.. ye ke??? sy ingatkan girl... tu yg pelik, sbb ape girl pakai sport shoes...

mama: (huhu)...

ryan: (tsipu2 malu, sambil senyum kambing comel

sa: ala2 comel boy... dah malu2 ek...
kalau dah dressing mcm nie, still nampak gegirl ke??

lain la kalau kalau dressing mcm nie kan???













alamak.. dah rope dato ct la pulak.. nampak jambul!!!


25 comments:

Zureen said...

Thanks sbb sudi singgah blog zureen..
Budak cute pakai apapun still cute jugak..

mrs noba said...

amni pulak org confuse kata boy. :(

lia said...

gmbr atas 2 mmg baju boy pon... sa tu ada mslh mata kot ha3 tp amsyar pon org konpius smpai skng.... kejap girl, kejap boy depa ckp...

yaya said...

muka anak u comel sgt la that y tak kenai dah girl ke boy.

ppssttt.. teringat u nak botakan ryan tapi ur dad dah jeling2 dulu, kekekekek.....

precious innocent said...

zureen: eh TQ to u la, sbb linkkan blog kita kat urs..

cutekah anakku? (wakaka!!! giler perasan!!!)

mrs noba: huh? pulakkkkkkkkkk

lia: confuse kejap boy, kejap girl xpa la lg.. nie ryan, kalau org tanya, sure trus ckp dia gegirl.. habis camno???

yaya: comel?? (tsipu2 malu.. :P)

Diyanazman said...

hi!
cute nye baby ryan.. ye lah, muka dia cam gegirl sebab jenis air muka manis and sweet! hehehe
takpelah pasni kasik pakai baju melayu n songkok k? baru org tak konfius... hehe

::Umi Sufira:: said...

Kekeke..klakar pulak la orang confuse yek..besar sikit lagi baru buleh beza kot~BTW. ryan memang cute..besar mata hitam dia..=D

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

hihihihi muka si ryan nie chomell sgt.... hihi
so you better bg dia pakai boyish nyer baju.. hehehe
ehhh
jom jumpa bebila!!!!
g kenduri lily?
aku tatau la.. sebab minggu tu company laki aku wat family day kat pahang,..... huhuhhu

Dakjaat™ said...

hooo .. nampak macam perempuan .. mwaeheheheheh! cobet pp dia! zuppppP!!

ummi balqis said...

wuish... ape nak keciwa lak kak..kalo anak laki first leh harap dia jaga family dah besar nanti.. insya'Allah!

btw, muke ryan kot lembut.. tp mmg nampak boy pun.. diorg je kot tak brp nak nampak difference sbb tak reti tgk budak2.... kot?? hehehehe..

comel ek ryan jalan kedek2 lam shopping complex... bile laaaaa batish nak jalan niii tak sabooooo.. =P

precious innocent said...

diyanazman: hi!! ala.. u miki pun cute je...bibir merah, ngam2 sikit!! :P

umi sufira: mmg kelakar... dah pakai pants pun still org confure tu mmg 'something' la kan? :P

ayah ryan ckp, mata ryan ala2 anime..hehe

mimie azimask: pants tu bukan boyish punye baju ke???

kduri lily tu aku x berani nak ckp.. sbb kebetulan kwn shah pun kawin pd hari yg sama, kat perak.. lupa lak aku kat mana...

dakjaat: sila la cobit pipi dia yg gebu tu...

ummi balqis: yg tu akak tau, cuma frust sbb xdpt nak berabakkan poket akak kat accesories gegirl je.. hehe

tunggu la bila balqis dah leh jln.. semput tau nak kejar dia!!!

l i e y n said...

hi...
i have 2 sons-masa diaorg ni baby2 ramai yg selalu tanya girl ke? ehhh! i cakap boy le nampak mcm girl ke? the said...haah sbb bulu mata lentik!
tp skrg bila dah besar, org x confuse...
i pun nak baby girl!!

precious innocent said...

lieyn: hi! cute la dua2 anak u... i pun teringin bulu mata anak i lentik.. masa baby dulu x brp nampak sgt.. tp la nie dah mula nampak.. hopefully melentik la mcm ayahnye... hehe...

boleh lg tu nak tambah quantity!!!

liz said...

aiyoo.. comel nye ryan!!! muka dia sgt sweet. agaknye sbb tu org tu ingat dia girl kot.

jealous tgk anak akak dah besar. bila la anak sy nak besar.

precious innocent said...

liz: tu x tgk mama dia lg tuh!! wakaka!!!

la... sabaq2 ye.. time batrisyia kecik2 nie la lg syok layan dia.... kita usik sikit, dah senyum.. bila dah besaq nie, kene buat xtra, baru ryan nak ngekek gelak.. letih!!!!!!

irvanqiesy said...

maceh dtg blog kte..rajin2 la sggah ye...aah la sy pon pnah alami mcm awak,da pkai suar tentu laki,klu die pompuan da lame sy pkai kan gaun,huhuhu...tp mke ryan ade iras2 pompuan...mke jambu la...

jua said...

sokmo anta comment tp bila refrsh tadok. majuk ar gini..majuk sbb penat karang comment..

precious innocent said...

irvanqiesy: eh.. TQ to u la sbb sudi linkkan blog nie kat urs.. hehe...

sama la kita.. kalau gegirl, mmg harus dpakaikan gown hatta masa tido pun.. kekeke.. errr.. ryan jambu???? huhu

jua: ala.. jgn aa majuk... mcm mana comment u leh ilang?? x paham la...

supermummy said...

haha ni mesti mak ryan buli ryan suruh pakai tudung ni..hahaha

fatin said...

HAHAHAH.. aah same prob until NOW!!
but in that pic dia mmg nmpk comel mcm gegirl aa! hahaha.. geram!

Emir lg hebat.. pkai coller Tshirt n Jeans pon ingat pompuan.. ape kessssss????

precious innocent said...

supermummy: kekeke.... mcm tau2 jek!!!

fatin: hubby i ckp, kalau ada org confuse lg, just tunjuk bird ryan. haha

mombloggersplanet said...

hi mama ryan, after your register in the BlogDirectory, you'll need to submit your blog by clicking Submit Ad button.. there u can submit many blogs as long they're not sales blog.. and later modified them if there is any changes.. thank you

jangan lupa invite kawan2 bloggers to list their blog too ya..

precious innocent said...

mombloggersplanet: la... no wonder la mcm x complete je.. rupanya i x click submit ad tu...

insya allah, i'll blog on this ya...

Rai said...

haha..takkan sampai nak kena tunjuk bird kot.. comel la ryan pakai tudung..gaya Dato` Siti gitew..

precious innocent said...

rai: ayah ryan saje je ckp mcm tu... hehe