-CONTEST-

mama nie actually x pandai nak enter contest... online or offline, sbb xdak talent..

kalau offline tu, mmg byk giler la.. kekadang tu nak gak try luck.. tp bila tgk kene create slogan, mama surrender... mama nie x kreatif... same goes dgn contest yg kene kasi "xx patah pkataan kenapa anda bla bla bla", trus blank otak mama... dulu leh la mengarang, tp more tu merapu.. he he...

kalau online lak... mama baru enter few contest... antaranya (not in order ye)...
  • the easiest way to make rm50 by cotton pumpkins - mama receive duit kemenangan tu, few weeks b4 nak aidilfitri.. mmg betui2 duit raya lah.. walaupun sikit, tp lepas la duit minyak.. he he.. & sbb contest nie, buat mama nak try contest2 yg lain.. kekeke
  • gin & jacqie hobo bobo by mummy intan - masa memula baca nie, mmg hati dok loncat2 la nak enter, leh jadi diaper beg utk ryan... tp mama dpt pressy dr tok mama from indon.. trus x jadi... hehe.. lgpun mama rasa, biar la org lain yg betul2 perlukan beg tu enter contest tu...
  • snugg mei tai launching by snuggbaby - mama participated contest nie sbb mama x lepas nak beli mei tai sdiri.. sbb ayahnye ryan x confident dgn kekukuhan mei tai nie... so mama ingat kalau menang, dia xleh la ckp ape2 kan... tp nasib x menyebelahi mama... mama x menang... mmg down sgt.. smp buat entry.. alamak.. sedih la balik... bukannye ape.. sbb mama mmg betul2 bharap dpt mei tai tu.... tp nak buat mcm mana kan??? xdak rejeki.. huhu
& la nie pun ada lg few blogs yg dok running a contests kat blog memasing...
  • eyes of grace new look by eyes of grace (dateline: 13 feb 09): - mama rasa tpanggil nak enter contest nie.. sbb kebetulan mama x-customer eyes of grace (eog).. so comment mama more pada pengalaman kami masa photoshoot yg lepas... eog siap ada preview b4 dia released d actual shoot... mmg x sangka sungguh.. sbb ingatkan yg amik package mahal2 je yg bpeluang masuk dlm eog... tq ye mama zubye...
  • gin & jacqie baby bag by babyibu (dateline: 1 mac 09) - ramai betul ek peminat beg gin & jacqie nie kan? blog babyibu nie pun mama dpt dr sapa ye, lupe la pulak.. mcm menarik je, sbb kali nie ada 3 jenis beg instead... huhu... x sure lak ada 3 pemenang ke, or 1 je... tgk la, kalau mood ada, mama karang la entry pjg2 pasal beg nie.. hehe....
  • win 4d/3n holiday by the lil caliph (dateline: 31 mac 09) - tang nak buat karangan yg mama fail.. tp kalau menang best kan?? vacation free.. sape xnak... he he
ada lg ke yg mama ttinggal? or x tau??

*UPDATED*

mama ada tjumpe lg contest (or give-away) nak boleh diadd dlm list... kalau readers ada jumpe contest yg lain, leh je bgtau ye.. tocey...

  • 1st give-away by diya diary (dateline: 10 feb 09) - cute je card2 dia nie... mcm nak join.. tp tgk la mcm mana... idea tarak mari lg laaaaa....

see.... mama pun pilih jugak contest yg nak enter tu... kalau yg susah2, awal2 mama surrender.. kekeke.... tp, kalau mama enter certain contest, meaning mmg mama bharap sgt2 la...


9 comments:

achee_b165 said...

huhuh..akak kira ok la dr p-na, p-na nie mls nk join coz mmg tau p-na payah nk ada luck dlm hal2 contest nie...sian sy..huhu!!

tp xpe akak byk mencuba so peluang utk menang pn byk la kn...chayookk!!

precious innocent said...

achee_b165: akak saje2 je cuba nasib... kat lately byk je contest nak suruh design2 semua tu? try la.. mana tau ada rezeki...

Dakjaat™ said...

ooo.. agak kemalasan utk menyertai contest2 yang tidak beregister ini .. hahhaha! ;p

Lyna said...

malu la nak masuk contest2 di alam maya ni hahahah

precious innocent said...

dakjaat: tp, contest2 online nie rasanya xdak yg tipu2, x mcm contest kat newspaper tu semua.. huhu

lyna: eleh... dia pun ada organize contest.. kekeke

diYadEaRY said...

hi mama,
diya ni.. :) first time dtg sini..
nmpk ada few address blog ni kat live feedjit, so try la usha..

actually mama, if mama left komen kat post diya tu, mama dah dapat 5 entries, since mama tulis post ttg giveaway diya.. :)

so, come, n drop a comment on what u have done ya.. :)

precious innocent said...

diyaeary: hai!!! la... entry mcm nie pun dah consider ok ke? x tau pulak.. wokeh, dgn pantas akak akan langsaikan tugas.. huhu

liz said...

salam! would like like to borrow my SNUGG MT? I'll be in KL this weekend

precious innocent said...

liz: salam... hehe... pinjam? hehe.. xpe la... kalau u kasi trus mau la..

anyway, thanx for d offer... bukannye xleh beli mei tai, tp sbb hubi i x approve maka i kene pendamkan hasrat i... kalau menang contest tu, lain la cite... hehe...

thanx ya!!!