-SEMBANG2 YG X BERAPA KOSONG-

1stly, mama nak ucapkan trimas kat aunty iza sbb sudi mhadiahkan award kat blog nie...


ye... mama tau.. blog mama nie mmg sexy... mcm mama.. hehe... (perasan vain!!)

******************************

sapa yg x penah sembang dgn ofismate dia angkat tgn!!! ape da punye statement nih??? hehe... actually, mama ketandusan pbuka bicara blog.. kekeke..

ofismate mama nie, kita namakan dia mama-s k?... dia nie baru la dpt baby girl .. tp mama xtau la pulak mcm mana rupe dia.. comel ke x.. sbb dia pun x share gambar anak dia.. & mama pulak xde la nak mintak tgn gambarnye... reason?? huhu... malas nak kepochi lebih2...

anyway.. tu bukan point entry nie...

mama-s nie pun bf baby dia, tp mama xtau la apakah dia stegar mama... yg mama tau, anak2 dia yg lain, mmg dia fully bf (itu ckp dia la..).. kalau nak tau, dia nie jugak la yg telah 'mberi nasihat' ttg breast pump pureen ( suara #3) dulu...

cuma yg mama pelik skit, dia hanya perah susu kat ofis 1-2x je... reason dia? anak dia x kuat nyusu mcm anak2 dia (boys) yg lain... oh... sesungguhnya mama xtau pbezaan antara baby girl & boy... sapa yg lebih kuat nyusu.. sbb mama baru ada ryan...

stil... bukan point entry nie....

lepas dia naik keje few mths ago, dia telah mminjam (alemak!! skimanye ayat!!) breast pump pureen mama + adapter sekali.. mama pun xde la kisah sgt... lgpun, baik dgunakan dr tbiar mcm tu je kan... ada few times jugak la dia pakai... smp la 1 hari nie, dia ckp pump tu dah x function.. langsung xde ape2... yg dia punya still ada suction lg...

so... dia pun bcadang nak beli breast pump baru....

still.... belum smp ke hightlight entry nie.. tp almost nak smp...

mama, dgn semangatnya nak la bkongsi knowledge.. mama suggest la kat dia, brand spectra3, sbb mcm best je pump nie + leh dual pumping (optional) .. tp dia xnak... mama-s nie bukan mcari sebarangan breast pump.. dia nak brand avent.. sbb dia ada beli breast milk container nie ... katanya senang nak attach kat muncung pump tu....welll... mama malas la nak btekak, lgpun dia nie org ada2 (sila rujuk cite seniman bujang lapok... ape yg mak eton ckp kat eton).. so, nampak mcm dia x brp pandang la brand yg mama mention tu.. mama ada mention jugak brand medela.. dia mcm blur pulak... ofismate mama yg sorg lain (dia preggy) beli tommee tippee .. mama pun ada mention kat dia jugak... tp dia buat donno je...

hmmm.. xpe la... mama nie org suruhan dia je... so, mayb mama x layak utk mberi ape2 pandangan.. lgpun, dia dah bf dua org anak dia.. mama nie baru 1 je...

selama xdak pump tu, lg la dia kurang mmerah... bila mai time B sakit, mama suruh la cuba perah pakai tgn... dia kata lenguh.. mmg pun lenguh.. tp tu lg elok kan dr biarkan B kita sakit... pas tu, sibuk la dia ngadu, jenuh nak cari avent yg murah... sbb dia ckp, dia penah jumpa less rm200 time sale... bg mama, mama-s nie mmg pbeli yg bijak, sbb beli time ada sale.. tp kurang bijak sbb dok bising kat telinga mama.. kasi suggestion, xmo dgr langsung!!!

mama ckp la.. kalau kat online, ade yg jual less rm200.. tp awal2 lg dia ckp dia x pcaya online store.. hmm... yg tu mama xleh nak salahkan dia... masing2 punye pdpt kan?? mcm mama, selama mama beli online, xde la lg kene kantoi....

so, lepas dekat 1minggu memekak kat telinga mama pasal lenguh perah pakai tgn, akhirnya dia beli jugak la avent tu... rege? hehe... rm2++...


motif entry nie?? lu pikir la sdirik!!!


sekadar gambar hiasan sbb penat mengarang!!!

8 comments:

mommylyssa said...

sighhh... kekadang tuu dengan orang yang lebih "berpengalaman" dari kita (sebab dia dah anak ramai) lebih baik kita senyap jer... walaupun kita tau kata2 kita itu benar...

asal mama ryan nyorok dlm pic tuu???

precious innocent said...

mommylyssa: exactly!!!!

mama nyorok blkg ryan sbb malu... :P

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

huhhu besalaa.. ada jek org cam tuh....
g kenduri kawan kiter?

ummi balqis said...

mmg kak. org yg dah ade anak ni salu mmg gitu.. jgn la pula kita jd gitu kan... ingat2 la salu. tp mmg ye... yang tak tahan nye.... telinga kita nih. adu!

precious innocent said...

mimie azimask: aku x berani nak confirm la pasal kduri lily tu.... tp teringin gak nak tgk hubi baru dia....

ummi balqis: yg akak bengang tu, kalau la xnak terima cadangan kita, jgn la tolak mentah2...

mrs noba said...

memang ada beza antara anak lelaki dgn anak perempuan (ni utk my case) tapi that doesn't mean yg dia tak perlu perah selalu di ofis sbb akan ada satu time when the baby is almost 6 months akan minum byk (ni pun based on my case).

tapi tak tau la...sbb dia pun anak dah ramai. maybe dia lebih tahu?
hmmmm...

fatin said...

buat deek jek len kali n put your senyum kambing on.. hahaha.. biasala.. sum ppl think when they ave more experience, they r wiser than others.. tp each thing that we go thru is always a different experience..

precious innocent said...

mrs noba: i mmg malas la nak sound dia lebih2 pasal sesi perahan/pumping nie.. dia kan dah ada 3org anak... *wink2*

fatin: mmg i nak buat deek je.. tp i nie baik sgt la :P.. can't help it when we knew additional info, we tend to share it, rite??