- 1ST ENCOUNTER WITH D SEA -

awat lately mood nak tulih blog tarak ek??? habis semua kutu2 bguguran... (mati kutu da..)

actually, lepas entry yg nie, ada lg entry bsangkutan... tp tu la.. mood mengarang x mai... sudahnye, cite nie backdated la... belasah je la kan... he he...

anyway... kwn tok daddy tlg booked'kan' sri syg resort, ye la... cuti lama kan... itupun rate naik mdadak, nasib baik trus dibyrnye .. resort nie kira boleh la... xde la nak complain ape.. janji leh tido nyenyak + FREE!!!.. he he...

kalau x mai penang, x sah la kalau x jejak nite market along feringgi beach kan? he he... ayah ada la usha movie + concert, tp xdak yg best2....

stall x byk bukak lg...

ryan mmg suka mandi pool, byk jugak la pool yg kami dah rendamkan ryan dlm tu, dia mantain je... so kat sini pun x ketinggalan jugak la... cuma pool nie ada kotoq sikit la....

budak kenit nie xtau sejuk ke ek?

selain mkn, tido, mandi pool, kami ada xtra xtvt kat sini... that is......











eh... bukan la.... kami x naik bot... advance sgt tu... he he...

kami just.....



mandi laut je...


ryan nie mmg suka air sungguh!!!! nampak je laut tbentang luas, sungguh2 dia bjln ke arah air tu... nak rendamkan kaki cute dia dlm tu... isk isk....

ini budak kenit mmg x sabar2 nak mandi laut...

yg join mandi laut nie, hanyalah uncle dhany & farhan (cousin mama)...

uncle dhany, ryan, farhan

mama, aunty e & ayah malas nak berendam... lgpun kalau ayah mandi, sapa yg nak snap gambaq2? (mama & aunty e nak layan feeling2 tepi laut la...)

muka2 aweqs yg x mandi pg lg (sila abaikan jerawat2 kami)..
mcm teringin nak try parasailing tu, tp takoootttt jatuh dlm laut!!!

sbbkan time tu x beli lg swimsuit utk ryan, mama pun bogelkan dia je sbb nak rendamkan dia dlm air... lawak je tgk ryan mandi laut.... tangan pesen x reti dok diam.. habis tpercik air laut tu sbb dia sibuk dok tepuk air laut tu.. apa lg, tkulat2 la muka dia sbb rasa masin.. kekeke... tp lepas tu, ligat balik tepuk2 air tu... sabau je la..




har har.. tlebih sudah!!!

jenuh jugak la time nak naikkan ryan dr air laut tu... sbb dia mmg suka dgn air... tp lepas dah tukar baju, trus dia senyap je... penat la tu...

xtau muka monyok sbb bengang kene tarik dr laut, or sbb letih..



bye2 sea... nnt kami mai lg no!!!

next schedule, naik ferry lak!!!


10 comments:

::Umi Sufira:: said...

Mama Emma..buleh tak nak gelak sorang2? tengok gambar b*gel ryan tuh...kekeke..so cute and 'bulat'..kehkehkeh...

p-na mama oja said...

wahh..behnya!! pantai mana lak tuh...seksi u ryan!! auuww...

p-na balik kg raya cina aritu pn bwk oja p laut... harus la posting kita seakan sama nnti..hehe...

tp bz tahap + kesihatan x mengizinkn melewatkn p-na nk edit2 pic..huhuh...

precious innocent said...

umi sufira: he he.. sila2... 'bulat' kan??? wakaka

p-na mama oja: kat ferringgi la pina.. tu entry lama giler, masa aidilfitri thn lepas..

DYLA said...

ryan pun suka mandi yer.... eh, mandi bogel jer, shame2 la ryan...

Intan mama ammar said...

Waaa, ada budak bugillll!

sukanya tgk gambar isap jari tu. xoxo

precious innocent said...

dyla: ryan mmg suka mandi. kalau nampak kolam, mula la nak terjun!!

intan mama ammar: bugil time kecik2 xpe.. kalau besaq mmg haru la..

lia said...

ryan seksi la harharhar... mmg la kanak2 ini suka main air kan.... tp lps 2 tido mmg x hengat punyer la...

amsyar pon da mandi pantai... time hujan renyai2 g... nasib xdemam...

precious innocent said...

lia: eh, bukan semua suka main air tau... cousin kecik akak, cukup pantang nak mandi.. kalau sesapa ajak dia mandi, mmg jerit mcm org pukul!!

diYadEaRY said...

mama emma, resuly giveaway dah keluar...

http://ceritadia.blogspot.com/2009/02/winner-of-giveaway.html

precious innocent said...

diyaeary: wokeh!!! dgn pantas akak check...