-BDAY PARTY SOFIA YG KAWAII!!!-

1stly, mama nak mintap maap byk2 kat mummy ct, sbb lambat giler update story pasal bday sofia

actually, masa mama dok buat preparation utk bday ryan dulu, mommy ct mmg dah mention yg dia pun akan organize party bday sofia dlm bln jan.. so mama mmg dah tau dr awal la.. nak2 lepas dpt official invitation card, cepat2 mama create post-it reminder, tempek kat pc ofis, takut tlupa…

pusing2 jugak la mcari umah bday girl nie.. sbb kene tempuh bukit (ke gunung ek?)… jauh jugak rupenye, tp xde la smp sesat2 timur barat….

masa nak dekat2 smp tu, ayah ryan tanya, mcm mana nak tau rumah bday girl tu? mama jwb, cari umah yg ada khemah.. senang je.. (sbb mummy ct ckp, last yr pun dia ada pasang khemah).. tgk2 betul ada khemah (sorry ye, kepala mak budak & budak tu kene kerat, sbb nak tunjuk khemah.. agaknya, kepala sapa la tu yek??? ngeh ngeh).. he he…

kami smp betul2 time sofia dok posing2 depan kek dia… so mama pun cepat2 la suruh ayah snap gambo sofia & family nye…

cute kan kek hello kitty tu??? cup cake pun lawa gilos.. smp mama & mama intan mcm x smp hati nak mkn… kekeke…



happy bday to u, happy bday 2 u, happy bday to sofia, happy bday to uuuu

fuh!!!! (tiup lilin daaaa)


comel betul sofia, dgn baju marron (ke pink??).. sedondon pulak dgn mummy dia… then ada pulak clip hello kitty kat kepala dia.. buat mama geram sgt nak picit2 pipi dia.. tp sofia marah woooooo…





actually ryan nie dah ngantuk sgt2… tido ada la dlm 30min je b4 nak ke umah mummy ct nie… cuba la tgk mata dia, kuyu je…

DSCN6479

tp… ttiba dia jadi aktif smcm… nak tau sbb ape????… jeng jeng jeng….

DSCN6485rupanya, rumah mummy ct ada cute garden…. ape lg… bebudak pun melepak main la kat sini….

lupa lak nak mention, blogger yg mai (yg mama kenal je la) hanyalah mama pina & mama intan je, yg lain memasing ada hal…anyway, masa kami lepaskan anak2 bujang kami bmain2 dgn suka rianya kat garden nie, oja & ryan dah start enjin ligat… yg daniel still lg malu2… nak tgelak pun ade… ryan & oja berebut2 nak tarik belon hello kitty yg kat atas tanah tu… biasa la.. bebudak kan.. yg daniel lak, memerhati dr kejauhan… mmg pemalu betul daniel nih!!! (x padan dgn nama manja dia kat dunia blog!!!)

dsbbkan ryan x tido, so mmg liat la dia nak dok diam… bgambar pun xmo… susah tul nak pegang dia… oja & daniel comel je dok diam dlm dukungan mama2 memasing…

masa pix nie diambil, ramai betul yg snap gambar kami.. tmasuk la official photographer party nie, zubye (eh mummy ct, kalau i nak mintak sikit gambo ryan yg zubye snap leh x???) … terasa mcm blogger popular la pulak… sofia comel je buat sigh ‘peace’… cute je… yg oja, mmg menten macho.. x mo senyum langsung… yg daniel lak, buat muka selamba dia je… ryan?? sdiri tgk je la….

ryan’s clan & bday girl’s clan

time nie sofia dah start cranky... ye la.. penat dia melayan tetamu yg gerem kat pipi mongel dia tu...

mummy ct, thanx a lot sbb sudi jemput kami sekeluarga to sofia’s 2nd bday bash… rumah u cantik sungguh… food sedap giler… decoration party lawa2 giler.. party pack yg sgt kawaii (ryan la nie dah pandai tiup wisel yg u bekalkan dlm pack tu tau!)

akhir kata.. next yr sila la jemput kami yek… kekeke!!!

9 comments:

mrs noba said...

meriah sungguh!

precious innocent said...

mrs noba: mana x meriah.. bbudak dok melepak kat garden cute tu, sambil main2 patung itik... smp ada sekor itik yg 'tkorban'....

p-na mama oja said...

huhuh.... cm tau je sapa yg korbankn..hehe!!

mummy ct ampun yer... oja dh wat korban awai2 daa taun nie... sori sgt, nnti next year jgn serik jmput kami, insyallah mama bwk duckling yg baru eh, nnti mama gnti ya...

enjoy sgt kt party sofia tuh, smpai kami org last yg balik..hiks!!

p/s: sy pn x update lg psl behday sofia nie, cameraman x kc pic lg daa... cameraman klu lah terbaca,sila cpt skit tau!!

precious innocent said...

p-na mama oja: kekekek... kitaorg cool je.. rasanya tn rumah pun cool je kot... bebudak kan.. :P... anyway, cameraman pina tu x baca la blog akak nie.... hu hu

ummi balqis said...

hahahaha... ade gak yek korban.. hihihi

a'a..meriahh sgt!

nadia said...

beshnye...xsabar nk wat 1st bday utk qiesy...

precious innocent said...

ummi balqis: hehe.. nak buat mcm mana.. hari tu masa raya korban, xde buat korban (brp byk korban daaa)

nadia: he he.. sila la rancang dgn penuh bhemat ye... :P

babysofia @ mummy ct said...

hi emma...
at last u publish jugak :) sambil tersenyum i baca nihh dah 2 3 kali masok blog u nih :D
thanks 4 coming tau... teror u carik umah i yek... bukan susah pon kan hehehe...
and as for the present too :) bukan kata sofia suka i pon suka lebih dr dia....
mintak maaf lahh kalau2 ada yg terkurang pd hr tuh yek layanan ker, mkn & etc

emma i serious tak perasan pasal itik terkorban tuhh.. i tahu dr intan kot kalau tak silap i baca kat entry dia... then i pi check tuhhh hehehe.. tgk2 itik terkorban kat seblh tepi cam tersorok cikit... nihh mesti mama oja yg sorok kan yek!!! is ok lahhh terkorban tuhh no hal punya small matter i understand...so sofia gak johan pecah kan itik2 i hehehe....

thanks once again emma and family 4 coming :) hope to meet u again soon....

precious innocent said...

babysofia @ mummy ct: cadangan pressy tu dr hubi i tau.. he he..
ho, sofia ada korbankan itik besar ke??? ganehnye!!!