-DAH BERSALIN DAH...-

... dalam mimpi...

jangan marah ye... tapi memang betul.. Mama mimpi malam tadi yang Mama dalam proses nak bersalin...

alkisahnya gini...

dalam mimpi tu, entah macam mana, Mama dah ada kat hospital.. rasanya nak buat check-up kot.. tapi yang peliknya, Mama tak ingat macam mana leh tetiba sampai situ... Ryan lak leka main atas katil pesakit...

then suddenly ada 1 Nurse masuk jumpa Mama, suruh Mama prepare.. sebab nak induce.. Mama cakap la belum sampai due date lagi & Mama pun tak rasa sakit.. tapi Nurse tu insist jugak buat induce nie.. kelam kabut la Mama cari Ayah.. boleh pulak Ayah ada dalam building tu, tapi situasinya dalam office? merepek tak mimpi nie? hmmm

yang lagi best, Mama boleh nampak diri Mama pakai jeans yang biasa Mama pakai before preggy & belly Mama tak nampak besar... isk!!! mengarut betul!!!!

dalam dok kelam kabut tu, baru Mama perasan Mama salah bawa bag ke hospital.. aduyay!!!!

dengan time tu la nak p ATM untuk buat pembayaran.. time tu la nak call family semua.. memang chaotic habis!!

last-last, Mama dengar bunyi alarm... Mama bukak mata, Mama masih dalam bilik tidur kat rumah sendiri....

sekian cerita mengarut dari Mama hari ini....


21 comments:

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

chiss..bikin suspen aje... :P

Queen said...

ahahha..buntang mata tgk tajuk....

Momma Mia said...

uihh suspen jer mama Emma nih...
semua geng pregy yg seangkatan ada yg dah bersalin nih... ishhh berdebar2 jantung ku...

Aishah Megahasz said...

Nenek Aishah dulu cerita dia mimpi bersalin siap berdarah lencun habis. Bila sedar tengok perut kempis dan baby dalam perut dah tak ada. Dia kata orang bunian dah ambil. Macam tak percaya je, tapi Tok Wan pun kata macam tu jugak. betul la kot...

precious innocent said...

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya : hehe.. jgn marah sy ye...

queen: sekali sekala kasi tkejut ittew mata.. haha

momma mia: ha!!! tu la pasal... mcm mommy ct (mummy & daughter), dia bsalin awal tau, kalau x patutnya dia awal 1week je dr i.. takuttttt

aishah megahasz: erkk!!! ada jugak dgr kes mcm tu.. selalunya baca kat mastika je la.. kiranya menda mistik nie sometimes kene pcaya jugak ek.. ye la, dah jadi kat ahli keluarga u sdiri.. huhu..

zh-ena said...

la ena ingat k.emma betul2 la dah bersalin hehehehe

~Nannoor said...

sabaaaa jek laaa
baru nak hip hip horeeiiii
tssk
anyway, semoga semua selamt ya nanti :)
Aminnn

Nanak said...

dah agak dah! kalau bkn mimpi mesti nak cite pasal org lain..haha..mimpi bsalin ni nanak mcm dah 2x..tlampau pikir kot..mimpi ke3 ni mmg btl2 nak bsalin gayanya...

takotttt!..

precious innocent said...

zh-ena: lawak dpagi jumaat.. :P

nannoor: nie pun boleh gak hip hip horreiii... apekah mimpi ini petanda i akan bsalin x lama lg? takutttt (ceh, mcm la x penah beranak b4 nie!)

nanak: 2x? jaga2 dear... dah kemas beg??

aizuraawang said...

yaaaaa... i pun tertipuuu... excited nak tunggu page loading!!

Pinky Angel said...

emma,
kalau nak bersalin pun tggu abiskan minggu ni dulu, okeh? hahhahhaa.. bole xrequest gitu?

precious innocent said...

aizura awang: kekeke... notikan i hari nie...

pinky angel: hahahaha... tu u kene ckp kat baby i la.. bukan kat i..

Hanz said...

Cheh! bikin saspen jer! ;-&

precious innocent said...

hanz: nie d 1st & last (insya allah) i buat suspen mcm nie.. kang lepas nie i betul2 bsalin org x caya pulak.. hehe

lailasani said...

heheeh... saspen..saspen sbb hanya tajuk kuar kat bloglist.. hihihi..
saya pun pernah gak mimpi bersalin ms damia dulu... cam real jerk...

precious innocent said...

lailasani: lain kali nak buat entry yg ala2 heart attact mcm nie lah.. hehe...

hafizah hamid said...

oohh..sungguh menariks mimpi ittew...kekeke....bikin suspen..

precious innocent said...

hafizah hamid: beeestkan mimpi emma nie.. ngeh ngeh..

Raudhah said...

la..ingatkan da bersalin..suspen jek.bole mimpi2 lg akak ni:)

precious innocent said...

raudhah: mayb akak tlalu pikir sgt tu yg tbwk2 dlm mimpi.. huhu

lia said...

ko ni la.... aku betul2 ingt ko da bsalin... ;p