-MENJAWAB KOMEN CIK ANON-

buat julung kalinya, Mama menjawab soalan CikAnon kat separate entry.. tadi dah jawab kat comment box, tapi Mama rasa gatal perlu jugak buat entry khas untuk dia....

By the way, comment dia untuk previous entry Mama, 'I JUST HATE IT WHEN...'...

Anonymous said...
tak abis2 ngan gegirl kau... nampak sangat tak ikhlas nak dapat anak laki lagi...

Jan 15, 2010 10:01:00 AM


1st of all, errr.. what's your problem ek? kan dari awal entry tu, Mama dah mention yang entry tu penuh dengan perasaan emo.. so just baca la.. lagipun Mama takde pun tembak sesapa, then awat u nak tulih komen macam tu?

2ndly, entry tu pun penuh dengan product-product dari oversea yang Mama sukaaaaaa giler tengok.. taktau la orang lain tak suke ke, sebab itu bukan masalah Mama.. yang pastinya, Mama suka barang-barang tu, sebab dah la murah, lawa bangat lak tu...

3rdly, Mama just mention pasal gegirl pun kat penghujung entry tu.. tapi Mama dah strike out kan? meaning tu bukan la main point entry tu.. hanyalah perasaan terpendam aje... tau tak, macam mana perasan kita bila berharapkan sesuatu, alih-alih tak dapat? imposibble la u tak pernah mengalami benda nie... dari masa Mama preggykan Ryan dulu, mama dah berharap gegirl.. ala sebab geram tengok barang gegirl yang comel-comel tu je.. once dah confirm gender Ryan dulu, frust tu ada la jugak, tapi Mama pikir positif, as long as Ryan sihat, Mama dah cukup bersyukur...

untuk 2nd pregnancy nie, memang Mama berharap sangat-sangat dapat gegirl.. selain menunaikan impian Nenda & TokDaddy Ryan yang begitu berharapkan gegirl.. Nenda, punya la kepingin anak gegirl (sorang je adik beradik Ayahnye yang perempuan), sampai babysit budak perempuan jeeeeeee... yang TokDaddy pulak, dulu masa Ryan, siap cari nama gegirl.. comel sangat... hmmm....

Mama pun dah siap-siap cari nama gegirl utk adik Ryan nie, tapi nampaknye tkubur lagi la nama tu... hmmm...

tapi Mama dah terima hakikat.. yang anak nie 99% boboy.. dah kurniaan Ilahi kan? ye ye, mama memang patut bersyukur, at least Mama ada gak anak, dari mereka yang susah sangat nak dapat anak (sorry kalau ada yang terasa).. tapi, tak salah kan kalau berharap dalam diam...... kan kan???

kalau nak cari sapa CikAnon nie boleh je, tapi Mama malas la.. dibuatnye orang yang Mama kenal, kan dah Mama terasa hati pulak.... huhu


37 comments:

Jade said...

emma, u tak pyh layan la org emo cm tuh.. sibuk baca entry org tapi nk bg komen yg bukan.. just let it be.. manusia ni mmg selalu aje tak puas hati kan..

precious innocent said...

jade: i x salahkan dia 100%, ye la, mayb dia pelik awat i cam x bsyukur.. cuma i rasa cam, errr, awat nak hentam haku pulak? blame it on d pregnancy hormone leh x? hahaha...

SOHO Mama said...

Memang ada orang2 yang cara bercakap mcm tu,Emma. Harap2 kita tak jadi macam tu lahh..mungkin dia tak maksudkan apa2 tapi that's just how he/she talks or writes..tapi of course kalau kita baca, nak2 berkaitan anak, memang terasa.

My cuz 2 years ago cakap something menyentuh anak I yg masih in my womb (Zuleyka). Lama I tak cakap dgn dia. Mak mana yg tak tersentuh kalau orang cakap tak baik tentang anak :(

precious innocent said...

soho mama: tu yg i mention kat previous comment i utk jade tu.. mayb dia x maksudkan benda tu.. i pun hanya suarakan kata hati i je.. hehe.. ye la.. i nak sgt2 gegirl.. sure la terasa sikit sbb xdak rezeki kali nie kan.. huhu..

lgpun, ada gak point utk i update blog hari nie.. ngeh ngeh

lin muhamad said...

ala dia jeles tu kak emma peknen.hehehe..sukati kitala kak..anak kita.dia sibuk sgt kenapa.p main jauh2x..

precious innocent said...

lin muhamad: dia geram sbb akak x bsyukur kot.. salah akak jugak, sbb dok mention benda nie byk kali (err byk ke? huhu).. tp, salah ke akak nak meroyan kat blog sdiri? huhu

Pinky Angel said...

uuu..melampau sungguh cik anon ni. Meh saya sekeh sket.

Saya pun dulu beriya nak gegirl..tp dah dpt boboy ni syukur ter amat. ada hikmah disebaliknya, sbb gegirl ni baby sng jaga..dah besar anak dara nanti susah ooo.. kan?kan?

precious innocent said...

pinky angel: i lak beg tu differ.. x kisah la gegirl ke boboy, susah senang pjagaan anak tu tetap sama.. hehe

Fid said...

hakhakhak
entah2 aku kahkahkah
jgn cari pasai bukan aku tak de kerja nak jd anon

erkkkk
ko ada sebut apa erk??kompius le aku

precious innocent said...

fid: hehe.. kalau ko nak cari pasal dgn aku pun, gasak ko la.. ada aku peduli.. ngeh ngeh.. giler kejam lak ayat aku.. hahah

tu la.. aku pun cam confuse... yg main point idok le dia nampak, yg aku strike out jugak yg dia nampak.. huhu

Fid said...

emma
tu laa
gajah depan mata tak nampak..kuman seberang laut nampak hahaaa

x de kerja aku nak cari pasai

precious innocent said...

fid: aku tau sgt cara ko.. kalau ko x pueh hati, ko tulih kat blog ko kannnnnnnn

Fid said...

betoi

Mama Adib said...

emma

mak memahami perasaan mu.. lantak je kat dia

bukan bermakna kita dapat bb boy kita tak suka or redha
semestinya suka n sayang kat anak kita

tp normal la kan manusia dah ada anak boy teringin anak girl

- dari aku yg masih teringinkan bb girl ha ha

!Nt4N said...

rilek la emma..jgn sentap2..

setiap org yg da ada anak laki / pompuan sulung sure pastu dia nak yg berlainan jantina lak kan..mcm aku gak tp lum ada rezeki so xyah la mention2 sgt nak laki ke pompuan..asal cukup sifat n sihat da la..

p/s:tu maknanya laki ko ada alasan nak wat anak lagi n lagi n lagi n lagi..hehe

chix said...

Mama..
lain kali utk org low mentality mcm cik anon ni sesuai jawab pendek je..

"Ader aku kesah...?" haha!!

precious innocent said...

fid: hahahaha... aku dah masak sgt peel ko tu...

mama adib: tu la.. lahiriah manusia.. x byk, sikit tu sure la ada rasa kepingin kannnnn.. kalau xda rasa kepingin tu, dia tu bukan org kot... huhu

intan: aku dah luahkan kekecewaan aku (ewah!!!!!!!!) kat entry lama... ala... kasi can la kat mak buyung nak meroyan kejap.. kekekeke..
tang nak wat anak lg tu yg aku seremmmmmmmmmmmm

chix: hehehehe.. i like ur answer.. cuma i x berani cam tu je.. kekekeke

Anasfadilah said...

kak emma::saya rasa dari segi saikoloji,si anon ini mempunyai masalah diri

dia salah paham.lantas memarahi kak emma.

she (mesti she punya perangai gini) must having PMS atau baru kena marah bos

kak emma cool je..kan org mengandung kene relax je,this is ur blog pun,anon nak memarah pun tak guna,tak berkudis pun ka kak emma

precious innocent said...

anasfadilah: hehe.. mungkin jugak firasat dila tu.. dia ada prob dgn identity dia.. tp siapa la akak nak judge dia kan? sbb akak pun ada masalah diri jugak.. wakakakaka

akak mmg dok cool nie.. sbb econ ofis nie sejuk.. huhu

Fid said...

emma
cool cool juga
jgn sampai terkincin
nak kincin pi tuwailet cepat hahahahaa

nampak sgt aku merapu

precious innocent said...

fid: aku mmg cool.. sedaya upaya aku jwb comment CikAnon tu dgn cara bhemah.. hehehehe

♥♥syahadah♥♥ said...

saya paling tak suka anon..baling batu sembunyi tangan..suka hati la org nak tulis apa..anyway sabar jekla..

yatie chomeyl said...

dia yg sibuk2 nak baca entry emo..sibuk2 nak komen..alih2 salahkan akak pulak erk? haira sgguh cik anon nih

Hanz said...

panas, panas...blog u memang panaslah emma! Itu tandanyer U memang HOT MOMMA! (positif punyer hot daa...)

betul cakap yatie, dah terang2, awal2 kasi tau u tengah EMO, yang dia nak buat ulasan tu naper..should understand preggies mom mudah emo..ker dia tak pernah preggie? (alamak, i provoke dia ker?) ekekekek

precious innocent said...

syahadah: sy lak rasa vangga lak bila ada komen dr anon, terasa pulak diri nie famous!! hahahaha
xde la, mayb kosa kata sy pun x betul kut.. thanx ya..


yatie chomeyl: hahahahaha... tu la pasalllllllllllllllll... ahkak jugak yg salah.. duh!!!


hanz: panas ke blog i nie? suam2 kuku je la... once a while je kot panas.. ahaks!!!
yap, i tau i mmg hot!!! hahaha perasan!!!
tu sbb kat awal entry tu, i mmg dah mention awal2 yg entry i tu penuh keemoan (ayatttt), tp nakkk jugak baca... dah tu nakkk pulak emo.. dgn i pulak tu.. huh!! xpe la.. tu tandanya i nie famous!!! wakakakaka

Dayah said...

tak paham-paham ke ada strike kat ayat tuh..jgn layan sgt la mamaemma

precious innocent said...

dayah: hehe... xkan x paham maksud tsirat strike out tu kan? huhu

Queenin Murni said...

ngeh ngeh.. takpe mama emma.. once keluar je ini boy, usaha unt gegril plak.. oopsss!


heheh!

precious innocent said...

queenin murni: erkk!! nak amik napeh kejap!!

Queen said...

biarla org berkata....diorang nie kadang tak berapa nak paham..pastu nak komen pedas2...jadi jugak kat entry saya "anak satu bebanan..."...

kadang entry tu mencucuk hati dan jiwa saya dan hubby yang memang menginginkan anak...huuhhuhu

precious innocent said...

queen: in ur case, sabar ye.. korang pun masih muda.. i nie yg dah over 30yrs old nie, so kene pikir kesihatan.. huhu...

Zuhaini said...

oh! saya terlepas entry ni! :( aiyo.. banyak HOT la.. anyway, i'm with u mama emma.. :)

precious innocent said...

zuhaini: topic nie xde la hot sgt... tp ahkak yg HOT ie cun melecun!! ngeh ngeh

lailasani said...

atau mungkin jugak cik anon tgh kepingin anak lelaki setelah mpunyai 5 anak pompuan berderet????
heheheh...
kebarangkalian semata2...

abaikan sajelah org itu emma...

precious innocent said...

lailasani: kalau CikAnon nak emo, emo la sorg2.. sibukkk je nak join ahkak.. hahaha

Mama Balqis said...

sabar...jgn peduli apa org kata...InsyaAllah ada rezeki tu nanti...cepat atau lambat jer...mcm kakak saya...belah mentua dia semua lelaki.anak sedara pun laki gak....nak sangat baby girl....Alhamdulillah,anak ke-4 kakak baru perempuan...

precious innocent said...

mama balqis: actually sy dah cool dah.. mungkin masa dpt comment tu, emo sy sikit tganggu..
tp nak tunggu smp ompet tu yg tketaq kepala lutut nih.. huhu