-I JUST HATE IT WHEN...-




before u continue reading, i'm warning u that this entry is full of emo feeling... (belasah la ayat tunggang langgang, kata emo kan!)


... i'm browsing something on the net& stumbled into something yang nice giler babeng!!!

macam ....


credit : Design Mom

isk... lawanya giler la product dari oversea nie.. dah la lawa, murah pulak tu... even kalau dah convert ke RM pun still murah lagi... tapiiiii, awat la barang-barang gini, yang dijual kat kedai-kedai kat mesia nie, harga paling cikai pun almost 1k? entah ape-ape!!! agak-agak la nak tax pun!!!

errkk!! yang nie over la pulak....



credit : Cheeky Monkey

nama benda alah nie, diaper caddies.. kalau kat mesia nie, kiranya pakai bakul biasa la... masa Ryan dulu, Mama pinjam cousin Mama, MamaFizah punye, besar sampai leh buh baju... tapi Mama dah return kat dia la.. sebab tak sangka leh preggy dalam waktu terdekat nie.. hmm.. macam nak mintak tolong aunty Mama la buatkan, tak tau la dia leh jahit camnie ke tak... huhu


tu Mama tak browse clothings & shoes..leh jadi giler!!! nak-nak baju gegirl..

now,i'm officially tension with myself!!!


24 comments:

Fid said...

penyakit ko ni aku pun takleh nak tolong sbb kadang2 terkena hahahhahahahahaa

lin muhamad said...

waaaaa...gegirl eh kak?patutla sumenye ala2 'ropol2' gitu...sya dulu teringin gak nk ada benda tuh..tapi pkkan, aduila sya ni dhla rendah+kecik..nk angkat bakul pasar pn kadang2 mengah,ape lagi bakul baby.tak jadik beli.hehehe

precious innocent said...

fid: tu yg kekadang buat aku malas nak browse brg anak nie.. nie sbb tserempak.. mencik!!!

lin muhamad: akak insya allah dpt baby boy la.... frust sikitttttttt

Zuhaini said...

yup.. sangat cute! :) tapi kalau nak cari di malaysia payah, kan..?

precious innocent said...

zuhaini: akak rasa kat mesia mmg xde, yg paling dekat pun mayb kat spore kot..

fatin said...

hehe.. rileks.. preggos mommy takle tension2..

hehehehhe

Farah said...

hahaha saya tengok pon tension..comle sangat!

azzamoro said...

memangla. semua cute kalau tengok benda dr oversea. bile ade je tetibe kat mesia, harga mcm tak munasabah.. pape je kan..

precious innocent said...

fatin: i sedaya upaya xmo tension.. tu yg kekadang menyampah dgn internet nie.. info kat ujung tgn.. hehe

farah: tu u x preggy, kalau x leh join d club!!

azzamoro: kannnnnnnnnnnn!!!!! brg overc, hatta tesco pun bkualiti.. kalau tesco kita, hmmm sadis mak!!!
camne la kita nak agungkan brgan mesia kalau kualiti ke laut??

Hanz said...

emma, dah bersopping-sopping? heheheh

SOHO Mama said...

Waduh cantiknya cot cot tu..! Aiihh I guna satu je selama ni..Anakku white baby cot..since Amsyar 9 tahun lepas :)
Two years ago I terjumpa Sara Bear nye diaper caddy ni. Cantik kan! My hubby pernah suggest I buat mcm ni, kan sesuai for my line? BUT they all ni ada trademark le, I takmo take the risk, walaupun tak 100% serupa nanti..I guess I'm not that kind of person..dan masih phobia tentang hal2 tiru meniru ni :P

Ummi Salsabila said...

cutenye kak..geram sy tgk..teringinnye.

nape hage kat cini jd imposibble ek.hover tau!

lailasani said...

hehehe.. minda i penuh persediaan tadi.. ingatkan emo pasal ape...

mmg lawo n mmg murah lak tu kalau jauh nun di sana....
kalo dh sampai sini.. mmg harga cekik darah punyee... dulu kami sgt berkira22222 (byk kira nih) nk beli bb cot tu.. last2 tak beli pun.. pinjam kakak punye je..

pepe pun, jgn tensen2 ye.. kalo ade duit lebih sikit tu.. buat ala2 pejam mata... BELI je.. atau kenen2 ngan encik suami.. hehe

Anonymous said...

tak abis2 ngan gegirl kau... nampak sangat tak ikhlas nak dapat anak laki lagi...

precious innocent said...

hanz: lum lg... i rasa still early.. lgpun, byk baju ryan dulu yg still elok.. baju NB pun x pakai lama, sbb ryan dulu cepat besar..


soho mama: lawakannnnnnnnnnnnn... we all ada gak coat, tp ryan dulu pun x tido dlm tu, we all co-sleeping, senang nak bf.. tp kain dia tu cam dah reput sikit.. which remain me to assemble it back, nak tgk condition mcm mana...
ha!! kan u dah inspired!! ok la tu... ala, jgn la tiru 100%, amik idea je... kalau letak diaper cake dlm bakul mcm tu pun boleh watttt


ummi salsabila: hahahaha.. jom kita geng mak buyung sama2 geram & gigit jari!!!


lailsani: kekeke.. sorry la sbb buat u mcm nak p perang.. kekekeke
tu la, org sana mmg untung.. lawa mcm nie pun mmg bbaloi dgn harga.. kalau kat sini, adeh, carca marba pun harga cam tah ape je.. harapkan brand je lebih..


anon: errkk!! what's ur prob? bukan x ikhlas, ade ke sy tulih sy tension dgn gender baby nie? sy tulih yg sy tension dgn product dr overc.. sila baca semula entry nie ye...
pasal baju gegirl tu, sapa yg x geram? semua ibu2 sure geram tgk benda berenda kan? or, mayb i sorg je kot? hmmm... oh i think i will write bout this later in next entry lah...

Siti MArlina Mustaqim said...

alaaa....org tu jeles jer nak tau baby2 org lain..silap2 dia x der lagi ape2..huahuahua...bace blog org lain main kondem jer...dah tu x nak letak name lak...terjah..terjah...

precious innocent said...

siti marlina mustaqim: eh, jgn la buruk sangka kat org mcm tu.. mayb dia tgk i nie cam x bsyukur, tu yg dia geram tu... xpe, semua org ada hak utk kasi pdpt.. & i pun ada gak hak utk balas pdpt tu.. ngeh ngeh

ummikhayra said...

akak, serius comei2 cot tu sumer... kat malaysia ni memang mahal2.. tu yg tak mampu cek... :D

precious innocent said...

ummi khayra: eh cop.. kat mesia ada ke cot yang cam gini? x penah jumpe punnnnn

tp, mmg lawa kan???

Anonymous said...

I know this site presents quality depending articles and extra material, is there any
other web site which offers these things in quality?
My webpage: The Tao of Badass

Anonymous said...

What i do not understood is in fact how you are not really a lot more neatly-favored than you might be
now. You're very intelligent. You realize therefore significantly in terms of this topic, produced me in my view believe it from a lot of numerous angles. Its like men and women are not interested unless it is something to do with Lady gaga! Your personal stuffs nice. All the time take care of it up!
Here is my weblog remodeling contractors orlando

Anonymous said...

Spot on with this write-up, I honestly feel
this site needs far more attention. I'll probably be returning to see more, thanks for the information!
Also visit my web-site - power boat charter ecommerce specialist

Anonymous said...

Thanks for sharing your info. I truly appreciate your efforts and
I am waiting for your further write ups thank you once again.



Also visit my web page :: Best Home Based Businesses

Anonymous said...

Hi there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization?

I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not
seeing very good success. If you know of any please
share. Appreciate it!

my site - http://www.pussyxxx.org/staci-silverstone-loves-gettign-her-moist-slot-slammed/