-THANX KORANG...-

korang, thanx sangat-sangat dengan ucapan tahniah via hp, fb, twitter & kat sini.. terharu la pulak.. terasa cam celebrity gittew.. kekeke..

buat pertama kalinya rasanya macam tak mampu nak reply previous comment one by one.. (nie pun curi-curi update blog sementara TokMama bebudak nie takdak kat rumah.. almaklumla, orang tua kan.. huhu)

anyway, so far Rymi sihat.. cuma ada kuning sikit... dah masuk dua hari dia kuning.. bacaan semalam (Thu Apr15) was 13.1 mg/dl.. meanwhile today (Fri Apr16) is 12.9 mg/dl.. next week Mon kene ulang ke klinik untuk amik darah... hmmm.. mintak-mintak la boleh turun ke paras normal (below 10 mg/dl).. pusat dia pun dah luruh hari nie (Fri Apr16), hari ke6.. abang dia pulak hari ke5... kira ok la tu...

Ryan lak, so far boleh terima lil bro dia nie, selalu jugak la nak kiss-kiss adik dia.. tapi Mama dia yang takut dia over kiss or geram.. hehe... tapi yang pasti, Ryan macam nak tarik perhatian Mama dia... clingy la jugak.. nak tak nak, bersabarrr je la....

Mamanya pulak, syukur, sihat la.. kot.. hehe... cuma penat sikit la melayan kerenah bebudak nie.. pengeluaran susu pun alhamdulillah sangat-sangat.. nak kata melimpah ruah tu, kang dikata riak pulak.. tapi banyak la jugak.. sampai terpaksa sua kat Ryan.. hari ke3, breast dah bengkak giler.. takut sangat jadi keras.. so tu yang kasi Ryan.. Ryan pun apa lagi, happy la dia.. sedappp je dia nyut-nyut... Rymi nie peel dia lain dari abangnya, 5-10minit minum, lepas tu lelap mata dalam 10minit.. then baru nak sambung nenen semula.. huhu...

ape lagi ek? tak leh nak karang panjang-panjang.. idea pun yellek... hadui.. this time sure terlepas banyak cerita kat blog korang.. huhu... oh, yaya pun dah bersalin kan? kalau la dapat 1hari kan best.. hehe... di kesempatan ini, Mama nak wish congrate awal-awal to those yang dok menunggu hari.. wishing u all the best!!!


8 comments:

CY4.0 said...

i think semedang tengah kuning ni la rymi buat peel macam tu.. thats why mmg kena rajin kejut bebudak yg ada jaundice..

Jasfyra said...

wah...dah 2 putera ye..saya lak 2 puteri..xsabar nk dpt baby boy lak lps ni..hihi

aap2 pun tahniah ye..selamat berpantang

Ummi Salsabila said...

wah,bestnye ryan dpt yut yut susu fresh mama dia.hehe.tgh pantang ni susu mmg meriah kan.

sueella said...

ryan msti seronok nnti.. die dh ade kwn main

zh-ena said...

tahniah kak emma
comelnya bby kak emma nie

yaya said...

congrats dear!
tu arr dekat2 tarikh bersalin kita...

yatie chomeyl said...

jemur kat bwh lampu ke si Rymi tu nanti kak emma? smpt gak erk mencuri2 berblog masa TokMama x perasan ekekeke

precious innocent said...

cy4.0: mmg i akan cuba kejut rymi nenen every 2hour at least.. huhu..

jasfyra: jom jom.. lg 2thn kita jemaah preggy nak? hehe

ummi salsabila: insya allah.. mintak2 la rezeki rymi mcm abang dia, dpt susu akak nie lama.. amin..

sueella: ryan mmg mcm x sabar2 nak ajak rymi main bola.. hehe

zh-ena: masyeh.. kecomeloan dia tu dpt dr akak tu.. ngeh ngeh..

yaya: hehe.. hero i x sabar nak kuar.. hehe

yatie chomeyl: kuning rymi xde la smp kene jemur bwh lampu.. just jemur kasi kene cahaya matahari pg sikit je.. bukak tenet nie pun time TokMama dia xdak kat rumah.. shhhh...