-BULAN OKTOBER 2007 -

noticed something yang pelik??
yap.. u read it right... October 2007.. 2007 tau... bukan 2010.. sebab entry nie terlaluuuu lama Mama peram dalam otak sebelum Mama terjemahkannya dalam blog nie...
entry hari nie berkisah tentang kelahiran Ryan..

Sabtu, 20 Oct 2007

some weeks ago, Mama memang craving ikan belah belakang (or ikan jaket).. bukannye tak boleh buat sendiri, or mintak Nenda buatkan.. tapi taktau ngape, Mama teringinnn sangat ikan belah belakang yang TokMama buatkan..

masa nie, TokMama keje lagi.. so, hari tu, TokMama sampai rumah (Shah Alam) dari Ipoh around lunch time & siap2 masak ikan nie semua... pagi tu pulak, pi kedai depan rumah & beli sikit kerang.. teringin jugak nak makan kerang rebus... tapi tak seteruk ngidamkan ikan belah belakang...

hari tu lunch memang puas hati, sebab TokMama masak 2ekor ikan belah belakang terus... nak-nak pakai ikan bawal, memang terangkat habis la.. hehe... (adeh, meleleh pulak teringat kesedapannyaaaa).. mama makan macam tak ingat dunia... huhu...

nie cite belah malam pulak... entah macam mana, malam tu Mama & Ayahnye cam gatal pulak nak mengemas rumah.. ape lagi.. sakan kitaorang tukar susun atur sofa kat rumah tu.. Ayahnye pulak siap mengemop lagi... yang peliknye masa tu Ayahnye takde pulak halang Mama masa dok tolak-tolak sofa tu... hmmm

Ahad, 21 Oct 2007

errr... sambung esok boleh tak? ngeh ngeh...



4 comments:

Queen said...

fuiyooo..lama giler...hubby plak paling suka ikan cencaru belah balakang..memang dia makan tak pandang kiri kanan

precious innocent said...

queen: hehe.. idea xdak..tu yg peram tu.. lgpun cite tu cam pjg over2.. hehe.. tp bila dah tulih, xde pun pjg mana... hahaha

lin muhamad said...

lekas2 sambung..huhu

precious innocent said...

lin muhamad: minggu dpn yek.. esok cuti.. hehe