-IS INTERNET A BAD INFLUENCE?-

Mama ada banyak benda nak blog... tapi timing selalu tak kena... disebabkan Mama berpantang kat rumah TokDaddy, so kene la ikut peraturan rumah nie.. TokMama cakap, Mama kene rehat banyak-banyak.. meaning, kene tidur or buat benda-benda lain..... tapi lemau la kalau dok saje tanpa buat ape-apekan?

so, ape benda yang boleh kill the time? jengah internet la jawabnye.... tul tak???? oooo salah!!!!! sebabnye??? parents Mama tak berapa setuju dengan teknologi internet nie... kalau Mama mention pasal sesuatu info yang Mama dapat dari internet, wah!!! sehabis mungkin depa nak bangkang.. nak-nak kalau pasal politik... sampaikan TokDaddy kata orang yang selalu tengok internet nie orang yang pendek umur... err.. betul ke?

anyway, memang betul la time berpantang nie la masa untuk berehat... tapi Mama memang takleh dok sesaje tanpa buat apa-apa la... nak-nak masa rymi jaundise hari tu... mama nak la cari info untuk overcome jaundise nie.. tapi memang tak dapat la... baru 5minit Mama surf, dah bising-bising.. kekonon buang masa la... so, Mama kene la curi-curi masa... time TokMama keluar buat ceragem or time midnite je...

jadi... sebab takleh nak online, makanya Mama pun tengok la tv... tapi boring la ngadap tv je... once a while boleh la...

arghhhh!!!! nak balik rumah sendiri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


2 comments:

Sitisifir10 said...

Ahahah...mcm ketagih candu ek... saya aritu mertua saya sampai tak terkata apa dah menantu dia mengadap tenet...kira k.Emma ni anak yg solehah la...ahahahaha

precious innocent said...

sitisifir10: iye la tu anak solehah.. kekadang tu ada gak buat pekak telinga.. haha