-BAIK DARI JAUNDISE, TIMBUL PULAK PENYAKIT LAIN-

.....

tetiba otak blur taktau camne nak start tulih entry.. nie la akibatnya dah lama tak blog-hopping... masa sangat terbatas la time berpantang nie...

anyway, jaundise Rymi boleh dikata 90% dah kurang... part mata dia tu still tak putih jernih mata sihat... ada perasaan tension disitu... takpe la Rymi, janji jaundise tu dah turun ke paras tak bahaya... huhu...

lagipun, Mama tengok, lepas jaundise Rymi dah kurang, dia dah makin banyak menyusu.. yang nie memang Mama happy sangat!!! yeye!!! cepat-cepat besar ye anak Mama... tapiiiii.... adoyay, kerap pulak dia nyusu.. purata every 15minute mesti dia lapar balik.. uwaaaaa!!!!! sampaikan Mama rasa cepatttt sangat lapar... hmm.. taktau la dah berapa berat badan Mama nie.. mana taknye, keje makannnn je Mama nie... agaknye penangan time preggy dulu kot... tapi Mama tak kisah sangat, janji Rymi sihat...

cuma......

dah baik jaundise nie... penyakit lain pulak yang mai.... Rymi macam ada kahak kering kat tekak dia... masa jaundise dok teruk dulu, tak perasan benda nie.. bebaru nie je perasan.. Mama taktau nak explain macam mana.. yang pastinya, masa nak burpkan Rymi, selalu sangat dia akan muak.. tapi bukan muak susu, muak tu cam berketul & berlendir sikit.. Nanny Jang (Aunty Mama) cakap tu kahak Rymi... hopefully betul la kata Nanny tu...

maybe Selasa or Rabu nie nak bawa Rymi p klinik.. untuk check-up 1bulan... nanti nak double check dengan doc pasal kahak Rymi nie...

hmmm.. kejap je dah nak masuk 1bulan hero kedua Mama nie....


taken Apr28 (Rymi berumur 18 hari)


2 comments:

Nanak said...

emma,ingtkn i je yg keje makannn skng ni..berat lngsung tak tmbng lg tp siyes xkisah..jnji anak sihat..
bb i pula kuat menyusu tp lps tu mesti bb muntahkn balik wpn dah burp..mcm syg je tgk susu yg dia muntahkn tu..
satu lg,ruam kat muka..geram btl..ni msti psl cuaca pns tp mgkn jg ruam susu kot sbb bb kdg2 susu kena kt pipi..sungguh tak hensem dgn ruam itu..

esok bb Rymi genap 1bln yeay!

precious innocent said...

nanak: sama la kes ruam tu.. nasib baik yg kat muka dah makin kurang.. nnt lama2 hilang la ruam tu.. huhu