-ALHAMDULILLAH.. RYMI DAH SIHAT-

syukur sangat-sangat... after 16days, finally jaundise Rymi ditahap selamat...

last friday, Apr30 Mama bawak Rymi p check-up... dari rumah lagi Mama dah cakap dengan Rymi, moga-moga bacaan this time below 10mg/dl... jaundise kat badan Rymi memang nampak macam dah takde, cuma kat ujung mata dia je still dok ada...

masa diambil darah, Rymi nangis... kebetulan before tu, dia lapar.. so lepas disua susu, dia cam segar sikit.. so, bila dah segar tu, pepaham je la time ambil darah tu.. memang wrong timing la.. all this while, dia relaks je time darah diambil.. siap terlentok lagi kepala tu... kesian jugak la time dia melalak tu.. tapi sebab jaundise nie tak boleh dibuat main, so Mama tabahkan jiwa....

then, bila dapat result.. Mama happy sangat bila tengok reading dah jadi 8.9mg/dl... tapi still kene jumpa doctor, for formality...

lega......


taken Apr27 (Rymi berumur 17hari)

lepas nie takde la sunbathing kan Rymi kan.....


6 comments:

Nanak said...

hi emma,
congrats...
syukurlah takde sunbathing lg lps ni..:)opps, hi baby Rymi :)

precious innocent said...

nanak: mmg syukur sgt2.. nasib baik la jaundise dia turun walaupun mkn hari jugak.. as long as xyah masuk wad..

eh, bila u due ek?

ummuabdullahsyaakir said...

Salam mama emma...

Rasanya belum terlambat utk saya ucapkn tahniah dgn 2nd baby ni...comel sgt..^_^

Alahai kesiannya baby Rymi kna jaundise,tinggi juga.Mungkin faktor baby rymi slalu muak susu yg buat jaundise baby lmbt turun.hajar dulu pun mencurah2 mcm paip bila muntah leps mnyusu,masa tu saya baru tau yg sya ada silap makn.Alhmdulillah dah tak pyh jemur baby lagi...huhu kesian Rymi

Apapun moga mama tabah dlm menempoh hari2 berpantang.Tak pe mama,sebulan lebih lagi..


Take care ya^_^

precious innocent said...

ummuabdullahsyaakir: thanx.. mmg syukur sgt jaundise rymi dah surut.. kalau x, tension jugak kene ulang alik p klinik.. sbb rasa cam nyusahkan org je...
mcm kes sy, sy tau sy x salah mkn, jamu ape pun x start mkn lg nie.. huhu

Sitisifir10 said...

Macik..sudah lama tak drop by and say hi....sudah ada rymi lagik skang....tahniah macik!!

precious innocent said...

sitisifir10: iye la.. mike kan bz... hehe...