-MELAWAK TAK KENE TEMPAT-

perancangan awal nak update pasal raya tahun ni.. tapi Mama suddenly teringat pasal cerita Bang Bang Boom (BBB) Raya...

nie episod yang Faizal Ismail(FBI) terkena dengan geng-geng BBB Raya...

aisey, takde pulak tvc kat youtube.. makanya, Mama terpaksa la buat summary..

FBI telah dikantoikan oleh geng-geng BBB Raya.. depa p melawat 1 ibu ni, yang kononnya terpaksa membesarkan anak lelakinya yang agak istimewa (ie cacat).. so FBI kene la buat macam-macam, mandikan mamat nie& kasi makan minum (sambil tersembur air).. yang kekonon ibu tu pun pandai betul berlakon, siap keluar air mata semua.. viewer yang tengok episod tu pun ada yang tergelak terbahak-bahak...

dah macam takde idea lain je nak kenekan orang.. banyak lagi idea yang diguna pakai.. bagi Mama, bila depa potraitkan golongan istimewa nie sebegitu, Mama terasa hati... sebabnya Mama ada sorang cousin yang sakit jantung berlubang & sorang lagi ada penyakit macam Michael Jackson..

Mama faham, niat depa nak kenakan FBI, tapi mesti ke gunakan mamat cacat sebagai medium? (maaf terpaksa guna perkataan cacat, orang senang paham).. nak-nak part viewer memasing gelak terbahak-bahak, Mama rasa macam nak menjerit suruh depa diam je.. eeee gerammmm sangat-sangat!!! sebab tak hormat perasaan orang lain...

....

nie yg menyampah bila idea mengarang mati ni.. padahal dah berkajang-kajang idea mencurah-curah masa nak start tulih entry ni.. grrrr


13 comments:

lailasani said...

emma,
i tgk gak bang2 boom tu.. kalo tak silap i budak tu normal kan?
dia pun berlakon kalo tak silap... sbb mamat yg 'cacat' tu siap buat peaceee.. n sembur2 air kat faizal...
**tp melampau jugak laa guna idea yg mcm ni kan....

~ As ~ said...

dorang dah jadi mcm barat nak prank org tak fikir perasaan org lain...yg dorang tau, ada penonton...

precious innocent said...

lailasani: mamat tu x cacat pun, & mmg dia ada buat peace..tp FBI xperasan la semua tu.. yes, mmg melampau idea tu..

as: nak prank pun agak2 la, personally benda tu x funny bagi i.. sbb dah perkecilkan org lain.. same goes mcm gelakkan org yg bbadan besar ni.. asal org badan besar, semua nak gelak.. shallow betul...

Ealyie said...

langsung xsempat nk tgk apa2 cerita kat tv hatta berita Datuk Sosilawati tu beb.. Sakan & busy beraya tahun nie.. ehehehe..
Ada tgk jugak gazzete dia b4 raya tuu..

Yan said...

owhh ade perasan gezetnye tp tak tau plak ape yg dibuatnye..
igtkan derang p jumpe bomoh sampai senget2 budak tu..
yg Faizalpun tak kenal eh budak tu... dia pelakon & kartuniskn.. mungkin tak perasan or mungkin mmg betul2 tak kenal.... yeler artis dah ramai bebenor kat mesia nih..

precious innocent said...

ealyie: sy pasal ttgk gazet kat tv9 tu yg boleh tgk cite tu.mmg selama ni x penah tgk pun..

yan: oh, mamat senget tu pelakon ke? sy pun x kenal.. hahaha..

Queen said...

x tengok....tapi i rasa a bit melampau jugakla kalau tu situasi nye....haih

p!nkerton said...

saya pun tak sempat tgk. tapi setuju ape u kata tu, drg ni kdg2 melawak tak pikir sensitivity org lain kan. kalau sendiri kena baru nk pikir kot? :(

precious innocent said...

queen: kalau u tgk, lg rasa mcm nak tampor je mamat kekonon cacat tu.siap buat peace tau

pinkerton: yg peliknya, boleh jemaah gelak tbahak2 tu.xdak sensitiviti langsung..

Lyna said...

Lawak stesen tv xleh amik pusing sgt. Tu belum masuk bab Halimah Jongang, Fatimah Juling. Terasa ai yg jongang ni muahahahaha

precious innocent said...

lyna: kamu jongang ke? macam tak je...

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

yup.. rasanya idea tuh melampaoooo... patut tak payah la buat cenggituh.... menyinggu golongan istimewa nie.. masa tgk tuh pun cam rasa tak patut je..

precious innocent said...

mimie azimask: depa bajet tu lawak antarabangsa la tu.. kekonon nak prank FBI sbb selalu kenakan org time 'panggilan hangit'