-SYAWAL 1431-

selamat hari raya.. maaf zahir batin... hehe... rayakan sebulan.. so rasanya Mama still belum terlambat nak wish kan...

macam mana aidilfitri korang? sure mantap.. ye la.. masing-masing Mama tengok dah upload cite raya.. Mamam baru terkedek-kedek nak mengarang....

Aidilfitri kami? hmmm... bergumbira dalam keterpaksaan.... kenape? nie nak cite la ni....

around 10am Sept8, lepas dah load semua barang-barang dalam kereta, Ayah start la enjin kereta.. tup-tup masa drive tu, kereta slow 1 macam.. Ayah kata maybe sebab minyak takde.. lepas isi minyak, Ayah kata nak singgah workshop.. Mama ikut je la.. lepas check-check semua, ada la benda yg nak kene tukar (Mama dah lupa nama benda tu).. total dekat 1k.. Mama dah tepuk dahi dah... dah la kene tunggu sampai pukul 3pm sebabnya sparepart tu nak kene amik kat KL..adoyay.. tapi, what to do.. kene la tunggu...

lepas barang sampai, mekanik tu pun godek-godek la... kebetulan MakNgah & PakLang Ryan Rymi mai tengok condition kereta sebelum berangkat ke kampung... so Mama lepaskan Ryan follow depa dulu... lagipun Nenda & Atuk dah tak sabar nak jumpa cucu....

tapinya, taktau la ape malangnya nasib.. kereta still tak siap lagi... Ayah Mama tengok dah serabai dah.. sebabnya semua plan dia dah kelaut... nampaknya takde la bakar lemang ini tahun.... dengan berat hati, kami patah balik ke rumah... kereta pun hanya boleh bawak takat 20km/jam je.. huhu..

esoknya (Sept9), pepagi Ayahnya bersiap-siap ke workshop semula.. Mama pun dah tawar hati, tapi takde la tunjuk sangat kat Ayahnye... noon Ayah balik, kata kereta memang confirm tak boleh siap.. Mama dah terduduk taktau nak respond macam mana... slowly Mama call Nenda bagitau minta tolong PakLang jemput kami... nasib baik PakLang kata alrite.. ye la, kalau tak jemput kang, nampaknya kami raya kat Shah Alam je la.. huhu....

1st Syawal 1431.. konon-konon happy.. :P

kesudahan kereta kami?????

8Syawal kereta baru siap..

total ubat? .............. RM4K! *mari kita jemaah pengsan*



5 comments:

mummy_ayu said...

keta ayu repair before raya ari tu...2K..nak pengsan gak la...

yatie chomeyl said...

mak aih..apa yg rosak sampai 4K terbang melayang kak? dah la tengah musim raya pulak tu kan

precious innocent said...

mummy_ayu: masa 1st repair tu dah tduduk. bila dgr lak figure yg 2nd tu rasa cam nak back to d future pulak.. huhu

yatie chomeyl: ada kerosakan kat electronic board. mmg raya kami dlm keterpaksaan..

Aleyn said...

Sabar jer lah...dugaan syawal la tu...

precious innocent said...

aleyn: tu la.. 'besar' sungguh dugaan syawal kami.. huhu