-ANAK-ANAK, AYAH ADA KEKASIH BARU...-

petang tu, Mama bersenang-senang bermalasan kat depan tv.. tak ingat dok tengok cerita ape.. then ada orang kasi salam.. sebagai tuan rumah, Mama pun menjawab salam seperti biasa.. rupanya makcik Ayah.. dia mai dengan anak perempuan dia.. tak penah pulak Mama tengok before ni.. tapi wajahnya, subhanallah, jelita sungguh....

time sembang-sembang tu, dia macam rapat je dengan Ayah.. tapi Mama buat tak endah la, sebab cousin kan... tapi makin lama lain macam mesra Mama tengok... then tetiba dia terus terang buat announcement...

'saya suka kat suami awak.. saya rela jadi madu awak'

terkedu Mama dengar bait-bait perkataan ni... berpinar-pinar mata Mama... 

Ayah pun Mama tengok macam dah kene angau je... mengiyakan ape yang perempuan tu cakap....

lepas tu.....
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........

mama terjaga... astagfirullah... mimpi rupanya.... 

Mama tengok muka Ayah, lena je tidur.. siap bdengkur lagi... so Mama pun sambung tidur...

.......

suddenly Mama tengok Ayah boleh ikut pulak bontot perempuan tu masuk bilik.. ha!! ni dah lebih ni.. Mama mengamuk dari depan pintu bilik suruh depa keluar... 

then yang Mama boleh terkedu terus, Ayah boleh kata Ayah nak kawen dengan perempuan tu... suddenly suasana jadi gelap.....

bila Mama bukak mata balik......


........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........

la, mama mimpi lagi ke? 

pening tak baca entry Mama kali nie? kalau tak faham, mimpi Mama bersambung... bila bangun dari 2nd mimpi, dah around 6ish am.. ada yang kata kalau lepas 5am, tu gangguan je..

tapi.........................................

kalau betul macam mana????




16 comments:

mummy_ayu said...

lama tak jengah sini..apa khabar? selamat ari raya...
mimpi kan mainan tido..or ada org kata mimpi tu berlawanan..so meaning ur hubby akan setia ngan u je...ok? tapi siap leh sambung sambung tu..

Fid said...

hakhakhak
aku pun pernah mimpi bongok gini dah 2 kali kakakaaa

precious innocent said...

mummy_ayu: yg paling i takut sbb mimpi tu boleh bsambung.. entah ape2...

fid: aku masa tjaga tu, rasa cam nak tumbuk je laki aku.. haha.. emo mereng tul!!

Fid said...

aku yg 1st time tu aku siap tampar2 laki aku tau
sedar tgh nampor die kakakaka

Ummi Hanie said...

dah agakk..mesti mimpi nih....sbb ngarut2 kann..tp leh smbung2 lak yer..

ekceli me pun sllu mimpikn hubby lbih krg mcm ni,yg brlawanan dr realiti kan...damn it.it's just dreams

Hanz said...

dah lama x jengah sini..selamat hari raya emma..

emma, me x pernah mimpi cenggini tapi me mimpi bercinta adalah..cinta ngan saper tau? faizal hussein ngan hairie othman serentak..hahahahah..masa tu baru kawin & memang masa tu minat gila kat 2 orang mamat ni esp hairie othman..crita kat hubby dier kata perasan! beranganlah...

emma, orang tua2 kater, mimpi slalu maksunyer terbalik..contoh, kalau mimpi mati makna umur panjang..ntahlah...kata orang tua2..

Queen said...

ahahahhaa...takdela..mainan tido je tuh...hihi....kelakor plak baca..bleh main sambung2 ek..ngee..ni ade la nieyh tido dgn cerita drama ke..dgn syak wasangka ke...kan..tu yang terbawa2 dalam tido..ngeee

precious innocent said...

fid: ko tampaq betui2 ka tampaq manja? nasib baik laki ko x libas tgn dia.. hehe

ummi hanie: mcm lawak pulak share cite mimpi mengarut kat blog, tp harus dshare sbb mimpi tu bsambung.. tp mmg sengal tul la mimpi tu...

hanz: wow, player sungguh u ni ek? bchenta dgn dua jejaka ganteng sekaligus.. hehe..

queen: i cite kat hubi i, dia kata i ada la pikir pasal benda ni.. masalahnye xde lak i sesakkan otak i pasal memana pompuan perampas suami ni.. hmm.. kes x basuh kaki kot.. hehe

Fid said...

aku tampaq2 la then aku sedar dia pun sedar dia tak marah sbb aku dah leleh2 ayer mata kakakakakakaa
siot mimpi gitu kakaka

precious innocent said...

fid: tu sure ko ada meracau sama tu... ghahaha

mama zharfan said...

selamat hari raya!

Anonymous said...

scary lah! huhuuu
~ryzza~

Nanak said...

err...err..err...
ehehehe...ish, ni tak basuh kaki ni seblom tido..=)

precious innocent said...

ryzza: masa 1st time tu mmg mcm real la.. + kalau u nak tau, location tu kat rumah tok ayah tau.. huhu.. double scary babe!!!

nanak: haha.. tu la.. next time i kene rendam kaki dlm pail trus :P

the-purle-ace said...

sorry nak comment sket kat sini...

sebenarnya i nak tau how u successfully express milk pakai tgn.... dah terlajak tgk entry lain lak... tapi tak jumpa la plak pasal entry pasal nak express milk pakai tgn

tp i nak pesan sket...

Rasulullah SAW berpesan kalau kita mimpi yg tak baik yg kita tak suka jgn di ceritakan pada org ludah 3x di bahu kiri dan berdoa pada Allah agar tidak berlaku perkara yg tak di ingini, Insyallah akan selamat daripada mimpi itu...

kalau mimpi yg indah pon jgn cerita tp kita doa agar perkara baik je berlaku pada kita

precious innocent said...

the-purle-ace: nak kata successfull tu taktau la kan, tapi boy i yang sulung memang i fully handpressed sampai dia around 1Y5M plus minus gitu. lepas tu MIL i (yang jaga anak i) bising sebab dia kesian kat boy i tu macam tak cukup susu. :)

tapi, if possible, jangan ikut macam i. sebab handpresses ni kene ada daya kerajinan tahap dewata raya :)

oh, gitu ek kalau perihal mimpi-mimpi ni. will practice it next time :)