-KENAPA HARGA DBL RM50 JE?-



masa Mama & Ayahnye nak proceed dengan DBL, ramai jugak la yang terkejut dengan harga yang ditawarkan.. ada yang bertanya, berbaloi ke RM50 dengan segala effort tertonggeng-terbalik ambil gambar client? duit minyak segala? tak ke price tu terlalu under market? & banyak lagi la yang quite concern dengan harga kami tu...

.....

memang RM50 tu tak berbaloi langsung dengan segala usaha kami.. dengan RM50 tu la kami recce tempat photoshoot.. dengan RM50 tu la duit minyak pergi balik untuk photoshoot... dengan RM50 tu la duit pos CD/DVD (kalau yang tak dapat nak self collect)... 

tapi Ayahnye cakap, dia pun bukannye profesional photographer,so no point dia letak harga tinggi-tinggi, tapi outcome cam taik... lagipun our main target untuk orang-orang yang macam kami je, nak berphotoshoot,tapi tak mampu nak bayar mahal-mahal... so dengan DBL, tercapai la jugak nak berphotoshoot dengan camera yang canggih sikit (canggih la sangattttt :P)

mungkin bila orang tengok harga kami nie, orang akan ingat kitaorang main-main je.. tapi terserah la kan? kita tak boleh nak puaskan hati semua orang.. lagipun, kitaorang just shoot gambar je, no printing at all... tapi harap-harap in future dapat la buat printing photobook.... lagipun, gadget Ayahnye basic je.. lense pun kontot je.. hahaha

tapiiii takkan selamanya RM50 kan? insya allah la, bila Ayahnye dah beli lense panjang-panjang lengan kitaorang up sikit la harganya... 

hmmm... ape lagi point ek?

*harga murah sebab DBL masih novice - dah mention
*harga murah sbb DBL tak provice printing - dah mention
*harga murah sbb gadget DBL basic - dah mention

rasanya tu je la kot... kalau Mama teringat lagi, nanti Mama tambah....haha

so kalau ade sesapa yang nak feeling-feeling berphotoshoot, boleh la cuba khidmat kami....

latest xperiment



12 comments:

lailasani said...

nasib kita samoo... hehe..
apekah motif komen ni? kekekek..
kami pun same... ambik semurah tu je... cuma kalo 4-5jam tu.. uplaaa harga sket...

Farah said...

nice pic!

precious innocent said...

lailasani: hooo.. 4-5jam? utk family photoshoot ke? or benda lain? cam lama je kalau utk family...

farah: thanx!

irvanqiesy said...

tertawan tgk gambo model... tp blum ade ms yg sesuai la nk photoshoot...mmg teringin sgt2...

mmg ptut wujud kan harga mesra gitu... sbb tak smua org mampu, kite kene pk dr pelbagai side.

Lin said...

waa murah nye kak..raya nanti boleh ar photoshoot?teringin nk amik outdoor kat putrajaya ni..huhu tapi tengok rega memasing nak 'tecekik leher'..huhu

precious innocent said...

irvanqiesy: harga mesra pelanggan? i like that statement... hehe
xpe, bila u dah ready, buzz je i...

lin: depa yg lain tu pro,harus la harga 'cantek'.. kita org x brp pro,so harga mesra pelanggan gittew... tp yg pastinya hasil dlm CD/DVD x setanding dgn harga.. (wakakaka giler perahsan!!!!)

Nanak said...

aku nak..tp ko dtgla sabah bah..heeee

precious innocent said...

nanak: kalau ke sana, harganya bukan rm50 la... :P

lailasani said...

ouh... 4-5jam tu bukan utk family.. utk majlis tunang ke, birthday ke gitu..

precious innocent said...

lailasani: oooo... baru la boleh dterima akal.. hehe

Now Modeling said...

send us your baby's profile if you're ok with him doing some modeling.

precious innocent said...

now modeling: seriously? ok, will email it to u in short time!