-EXPERIMENTING WITH RYMI-

semalam upload sikit gambar Rymi kat DBL, tup-tup ada pulak kawan Mama tanya boleh tak shoot gambar baby dia.. baby dia pun baya Rymi, dalam 3bln gitu.. bila ditanya Ayahnye, dia dah mula cuak.. sebab sebenarnya semput jugak nak dapatkan mood baby ni.. both photographer & baby kene tenang...

macam masa Ryan dulu, kami hire MamaZubye from EOG.. boleh tahan mencabar jugak our session tu.. few times jugak la kene stop, sebab nak breastfeed Ryan dulu la.. nak calmkan dia time dia cranky la.. tapi maybe sebab MamaZubye dah biasa shoot babies, so nampak macam senang je our session tu... 

tapi nasib baik ada baby sendiri, so boleh la eksperimen dengan sesuka hati.. dia nak melalak pun x kisah.. kalau anak orang, sure keje jeling kan? hehe...


masa shoot Rymi nie, Ryan dok lena.. kalau tak jangan mimpi la dapat snap gambar Rymi sorang.. kang ada je budak comel degil mai menyendeng suruh ambil gambar dia.. padahal dia tak sedar yang gambar dia tu dah makan berpuluh cdr berbanding Rymi... 

suka tengok 'kepala makan bantal' Rymi nie.. macam diukir je.. padahal semulajadi macam tu.. hehe



9 comments:

Pinky Angel said...

hehe..budak pipi labuh ni mmg bt org geram tau!!

Queen said...

rambut cacak u...aaauuuwww..ngeeeee

precious innocent said...

pinky angel: hahaha.. sabo2

queen: mmg cacak habis. tp i suka, geli2 je pipi nie bila gesel2kan ke pipi i.. haha

Aleyn said...

bullatnyerrrr

precious innocent said...

aleyn: tu yg sy semput kalau dukung dia lebih dr 1/2jam :P

lailasani said...

emma,
i pun dok suruh2 encik hubby buat xperiment ngan bb kecit yg bakal lahir nanti.. sbb kami ni ms my damia dulu punyelah takut nk itu-inikan... takut terpeleot... hehehe... tp kalo tgk kak zubye EOG punye gaya 'menggayakan' newborn tu.. huishh... mmg tabik!!

precious innocent said...

lailasani: ha.. jgn x buat.. anak sdiri xde la risau sgt kan bengkok2kan dia kan? hahaha

tgk x gambar baby dia dlm kantung kanggaru tu? comelness!!! hehe

lailasani said...

emma,
yg kantung tulah yg sangat2 berkenann!!! siap dh tanya EOG dia punye package... tp mak aiiii.... tak mampu.. so, kenalah bapaknye aje yg ambik nanti.... hohohooh

precious innocent said...

lailasani: hehehe... boleh try photographer lain.. try munirah http://blog.tripletsplusone.com/

tp, x perlu nak pakai kantung tu kalau nak shoot sdiri.. kene improvise.. hehe